Fidye virüsü

stork78

Hectopat
Katılım
17 Ekim 2019
Mesajlar
138
fidye virüsü ile ilgili bir şey geldi, overdriverı açmamı ıstedi. Sonra ne oldu bilmiyorum, virüs mü girdi ne oldu acaba? Şu an sıkıntı yok, virüs taraması da yaptım, 0 tehdit.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bilgisayarı açtığımda windows güvenliğinde ünlem işareti vardı, tıkladığımda yazıyı tam hatırlamıyorum ama attığım fotoğrafta fidye ile ilgili bir şey yazıordu overdriverim benım kapalıydı onu açmamı ıstedı açtım sonra gitti ne olduysa işte belki bilirsiniz diye size söylüyorum.
bende bu kapalı ondan mı kaynaklandı acaba ? bayadır kapalıydı bu bende
 

Dosya Ekleri

  • virüs.png
    virüs.png
    77,2 KB · Görüntüleme: 215
  • virüs 2.png
    virüs 2.png
    86,4 KB · Görüntüleme: 188
Defenderdan sadece uyarı geldiyse dosyalarında bir sorun gözükmüyorsa Ransowmare'ye karşı korumanı açmanı tavsiye etmiş.
owerdriverı açtım baktım zaten dosyam yoktu orada anlayamadım heralde bi problem yoktur daha değil mi zaten virüs girse belli ederdi ? Ayrıca bu 2. Fotoğraf tiki açmalı mıyım ?
 
Ayrıca bu 2. Fotoğraf tiki açmalı mıyım ?
Açarsan arada seni rahatsız edecektir açtığın dosyalarda vb. bilgisi olan açması daha sağlıklı olur. Yoksa bilinçsiz programları engellemiş olursun.
heralde bi problem yoktur daha değil mi zaten virüs girse belli ederdi ?
Dosyalarında bir sorun yoksa Ransomware yoktur. Korumanı da sadece defender'a bırakma düzgün bir AV kullanın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı