Filtre kahveyi 2 şekilde yapabilirsin: Makinede ve french presste.
Makinede yaparsan bir de filtre kağıdına ihtiyacın olur. Kahve haznesine filtreyi yerleştiriyorsun, sonra isteğe göre kahve ekliyorsun. Ardından içeceğin kahve kadar sıvı haznesine su doldurup makineyi çalıştırıyorsun. Ben genelde içeceğim bardağın biraz üstü kadar su ekleyip makinenin haznesine koyuyorum. Ancak aklında bulunsun, fazladan yapıp birkaç saat sonra dönüp aynı kahveyi içmeni tavsiye etmem. Bayatlayabiliyor. Özellikle kaliteli bir kahve kullanıyorsan o an içeceğin kadar yapmanda fayda var.
French presste yaparsan da sadece kahve ve sıcak su ekliyorsun. Bunda ise genelde kaynar suyu olduğu gibi boca etmezler. Suyu, kaynadıktan 1 dakika sonra french pressin içine doldursan daha iyi olur. Tabi yine içeceğin miktar kadar sudan söz ediyoruz. Ben genelde 4-5 dakikada demliyorum. İlk 2 dakika kahve, suyun yüzeyinde öylecek kalır. Sonra pressi takıp yarıya indiririm. 2 dakika da öyle kaldıktan sonra pressi tamamen dibe indiririm ve 1 dakika sonra bardağa doldurur içerim.
Tabi hazır öğütülmüş filtre kahve için başka alternatif hazırlama biçimleri de var ama en popüler 2 tanesi budur.