Sadece filtre kağıdı ile filtre kahve yapılır mı?

Odios01

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 1.5 haftadır memleketteyim ve İstanbul'dan filtre kahve makinesini almadığım için hazır kahvelerle bir şekilde idare ettirmeye çalışıyorum. Ama şöyle bir sıkıntı var; normalde filtre kahve olsun, americano olsun bu tarz doğal kahvelere alıştığım için bu 1.5 haftalık süreçte hazır kahvelerin tadı olsun falan çok kötü geliyor ve zorla içiyorum sanki. O filtre kahvenin bile tadını bayağı özledim, sırf tadı için bile içerim yani filtre kahveyi. Makineler de aşırı pahalı olduğu için, internetten kısa bir araştırma yapayım dedim. Tam bir açıklamalı şeylerle karşılaşamadım, yani olur mu olmaz mı tam anlayamadım. Herhangi bir makine gerekmeden, sadece filtre kağıdı ile filtre kahve yapmak mümkün mü? Mümkünse tadında makine ile yapılanların aksine herhangi bir değişiklik var mıdır yoksa aşağı yukarı aynı mıdır?

Isı kaybını önlemek için kullanmış olduğun bardağın üstünü bir şeyle kapatabilirsin, french press in üstü kapalı olduğu için uzun süre sıcak kalabiliyor yapılan kahveler.
Hocam filtre kağıdı kullandığım için üstünü kapatamam. Ve kavanoza dolduruyorum önce, bardak küçük olduğu için biraz zorluyor kahveyi hazırlarken. Acaba tam olarak suyu kaynatmadığım için mi, su kaynamaya başladığı gibi kapatıyorum ocağı.

Bugün foruma bende giremedim 403 ve 1050 hata kodlarını aldım. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi DDoS saldırısı gibi gözüküyor.
Bir 2-3 gündür, gün içinde ara ara gidip geliyordu. Bugün ilk defa bütün gün giremedim, az önce açılmış mı diye bakayım dedim, girebildim. Büyük ihtimalle bununla alakalı çözümler üretiyorlardır.

Hocam bugün ilk defa filtre kağıdı ile denedim, koyduğum kahvenin miktarı kadar mesela kağıdın yarısına kadar geldiyse yarısına kadar koyuyorum, kahvenin kağıttaki yerine kadar yani. 3. denememde falan tam yapabildim bu arada, diğer ilk 2 denemede ya kağıt suyun içine düştü, ya o kahve direkt suyun içine girdi falan. Ama yapmayı öğrendim 3. denememde. Bu arada normalde makinede yaptığımdan çok hafif oluyor, normalde makine ile yaptığımda genelde süt ile içebiliyorum (sade içtiğim zaman oluyor, tabi acı tadına alıştığım için normal geliyor) ama kağıtla yaptığımda, makineye nazaran çok daha hafif bir tadı var.

Kahve makinesi damla damla su verdiği için daha yavaş bir demleme oluyor, sizin su dökme hızınız ne kadar hızlı olursa kahve o kadar hafif olur,

Filtreye kahveyi koyduktan sonra ilk önce kahvenin tamamını ıslatacak kadar az su dökün, 30 saniye kadar bekleyin,
Daha sonra kahve üzerine yavaş yavaş su dökmeye başlayın, su kahvenin hizasına gelince süzülmesini bekleyin,
kahve tamamen süzülmeden tekrar su ilave edin,
hassas teraziniz yoktur ama şöyle tarif edebilirim, 1 çay bardağı öğütülmüş kahve üzerine 300-350ml 1 kupa bardağa denk gelecek şekilde sıcak su dökün.

Bu şekilde yaparsanız kullandığınız kahveye bağlı olmakla beraber daha iyi bir kahve yapabilirsiniz.

Kahve makinesi damla damla su verdiği için daha yavaş bir demleme oluyor, sizin su dökme hızınız ne kadar hızlı olursa kahve o kadar hafif olur,

Filtreye kahveyi koyduktan sonra ilk önce kahvenin tamamını ıslatacak kadar az su dökün, 30 saniye kadar bekleyin,
Daha sonra kahve üzerine yavaş yavaş su dökmeye başlayın, su kahvenin hizasına gelince süzülmesini bekleyin,
kahve tamamen süzülmeden tekrar su ilave edin,
hassas teraziniz yoktur ama şöyle tarif edebilirim, 1 çay bardağı öğütülmüş kahve üzerine 300-350ml 1 kupa bardağa denk gelecek şekilde sıcak su dökün.

Bu şekilde yaparsanız kullandığınız kahveye bağlı olmakla beraber daha iyi bir kahve yapabilirsiniz.
Sağolun hocam. İlk defa bu yöntemle yaptığım içim ben de yavaş yavaş öğreniyorum. Sizin dediğinizi yapacağım. Bu arada gerçekten makineye göre çok daha hafif gerçekten, normalde makinede genelde sütle beraber tüketirken bu yöntemle gerçekten sütsüz şekilde çok rahat bir şekilde içebiliyorum.
Demleyene kadar soğumasa güzel olacak, bugün de yaparken düne göre biraz daha sıcak yapabildim ama tabi demleyene kadar yine soğudu baya. Neyse hocam tekrardan çok teşekkürler.

Sağolun hocam. İlk defa bu yöntemle yaptığım içim ben de yavaş yavaş öğreniyorum. Sizin dediğinizi yapacağım. Bu arada gerçekten makineye göre çok daha hafif gerçekten, normalde makinede genelde sütle beraber tüketirken bu yöntemle gerçekten sütsüz şekilde çok rahat bir şekilde içebiliyorum.
Demleyene kadar soğumasa güzel olacak, bugün de yaparken düne göre biraz daha sıcak yapabildim ama tabi demleyene kadar yine soğudu baya. Neyse hocam tekrardan çok teşekkürler.
Kavanoza yapıyorsunuz sanırım, demleme yapmadan önce sıcak su ile kavanozu iyice çarkalayıp ısıtın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı