Firefox hızlı mı?

Firefox biraz yavaş ama site içi görseller vs. daha kaliteli fark ettiğim.
Şöyle örnek vereyim EDGE ile kıyaslayacam.
EDGE de Technopat kullanıcılarının PP fotoğrafları mozaik gibi oluyor ama sayfalar çok hızlı yükleniyor, Firefox da durum tam tersi.
Bana senelerdir firefox kullandığım için diğer tarayıcılar yavaş gibi geliyor demek ki .D
 
2 Seneye kadar Brave, son 3 aydır Chrome, Hepsinin öncesinde de Opera ve Firefox kullandım. Firefox bilgisayarıma bağlı olarak diğer tarayıcılara göre gerçekten hantal idi. Fakat aradaki fark da aman aman değil.
Kişisel deneyimimden bahsediyorum, kötülemiyorum.
 
Firefox halen aynı yavaş, Chromium'a göre aynı sayfada iki katı CPU ve bellek tüketen o hantal tarayıcı. Sürekli yenilendik, artık eskisi gibi değiliz diyorlar ama değişen bir şey yok. Bilmem ne hanımın inanılmaz değişimi gibi bir gidişatları var.

Linux ve macOS tarafını bilmiyorum. Ama Windows tarafında Chrome, Edge ile çoğu konuda yarışacak düzeyde değil. Opera'yı saçma sorunlarına rağmen öven çocuklar gibi Firefox'u da hatalarına rağmen öven yaşlı bir fanboy kitlesi var. İnsanların yorumlarından çok kendin test edip karar ver.

Yıllardır pazarladığı gizlilik tarafında da kendi altyapısını kullanan LibreWolf ya da eski geliştiricilerinin yaptığı Brave kadar iyi değil. Hatta kötü gidişatı ile iyice Opera gibi adımlar atıyor. Google maddi olarak daha çok bağlı. Gizlilik tarafında ise aşır detaylı kullanıcıları eskisi kadar tatmin etmiyor. Sürekli Brave'in açığını arayan ve düzelttiren, yıllarca Firefox'u hep önerilerde tutan Privacy Tools bile artık ilk sayfada önermiyor.

Tarayıcı gizlilik testleri ise bağlantıda var.


Farklı şeyler denemek istiyorsun ama düşük sistem ile Edge ve Chrome dışında kullanacağın her tarayıcı sana sorun çıkaracaktır.
 

Geri
Yukarı