Fitness program tavsiyesi

Wayx

Hectopat
Yer
LTFM
Selamlar, sporda 5.ayıma girdim. Haftada 5 gün gidiyorum. Şu anki programım PPL benzeri klasik spor hocası programı. 1.gün göğüs-triceps, 2.gün sırt-biceps, 3.gün omuz-bacak. Bana pek verimli gelmiyor. Hem hareket sayısı fazla hem çok uzun sürüyor. Bugün araştırdım. İki tane verimli olacağını düşündüğüm antrenman buldum. Ya klasik push pull legs yapıp üzerine upper lower koyacağım. Ya da push pull legs yapıp üzerine haftada bir-iki günde fullbody yapacağım. Sizce hangisi daha iyi olur? Veya sizin öneriniz nedir?

Şu program tarzı sizin için daha uygun yalnızca örnektir aynısını uygulamak zorunda değilsiniz.

Kas başına kaç hareket önerirsiniz ortalama hocam. Bir de omuz bacak gününe alınır mı?
Tabii ki her zaman ikisini beraber çalışırım yıllardır.

Hatta bacak omuz karın diye kombinasyonum var aynı şekilde göğüs triceps aynı gün gibi sırt biceps vb.

1.gün
Göğüs-omuz-triceps (omuzda bugün shoulder press+lateral)

2.gün
Üst sırt-kanat-omuz-biceps (bugün ise reverse fly)

3.gün
Bacak

Bu şekilde yapıyordum ve 24 saat aç kaldığım halde kilom artıyordu. Yalnız dikkat etmen gereken bir şey var set aralarında 3.dk dinlenmen gerekiyor. Soğumayayım diye 1 dakikada 2 set atan elemanları dinleme hiç. Bu dediklerimi yaparak kilo arttırıyordum diiyetteyken öyle söyleyeyim. bu 3 gün bitince off verip tekrar böyle 3 gün tekrar off diye gidiyordu. sağlam kilo verip kütle koymuştum zamanında.

@Wayx Ben şahsen itiş gününde göğüs ve omuz için 3, triceps için 2 hareket ekliyorum. Bunlardan biri ana hareketler, diğerleri ise yan (daha çok tekrar üzerine) hareketler. Çekiş günü de 2 row 2 pulldown hareketi yapıyorum. Biceps için de 2 tane yetiyor.
Bacak günü de hissiyatıma göre squat ile başlayıp diğer makinelerle devam.

Bir sorum daha olacaktı. Şimdi programı yapıyorum. PPL tamam ama upper lowerda kolu, bacak-karınla yani lower günüyle birleştirsem birşey olur mu? Upperda daha fazla hareket yapabilirim en azından bölünmüş olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı