cüneytarkınreis
Centipat
Ben ve çevrem genelde ağır girerek 10-12 tekrar atıyor bende dahil siz nasıl yapmaktasınız? Bazıları 6 8 tekrar atıyor merak ettim.
Göğüs için 5 bench atarken genelde 5-8 tekrar ve Fly atarken 8-12 arası.
Sırt için Latpulldown genelde 6-10 tekrar arası ve Barbel row atarken gene 6-10 tekrar arası.
Omuzda Latpulldown için 15 tekrar ile başlayıp piramit olarak 8 tekrara kadar düşüyorum
Shoulder Press için 8-12 tekrar
Squad için 5-8 tekrar ve geri kalan bacak haraketleri 8-12 tekrar arası
Kol için 8-12 tekrar gene.
Valla doğrudur hocamda herkesin antremanı farklı, ben 12 sınırlamazsam atasım gelmiyor. Mesela hep 12 denerim ama baktım çıkmıyor 10'da salarım.Ben sabit bir tekrar sayısı olduğuna inanmıyorum. Bana göre bazı haraketler ağır kilolar ile bi nebze düşük tekrarlarla çalışılmalı. Bazı haraketler daha yüksek tekrar ile çalışılmalı bu kas grubuna göre de değişiyor. Ama lateral raise harici hiçbir haraketi 12 tekrar üstü yapmam. Büyük kas grupları içinde ağır ve düşük tekrar haraketleri daha doğru buluyorum.
Ben dediğim şekilde antrenman attığımda güçlendiğimi farkettim. Özellikle haraketlerde 10-12 tekrar atan ben. Bench press gibi core haraketlerde tekrar sayısını kısıp ağır girmeye alıştıkça busefer diğer haraketler içinde gücüm ve enerjim kalmaya başladı. Mesela Bench ve Squad gibi haraketlerde 10-12 tekrar tamamen enerjiyi düşürüyor diğer haraketler için daha kası yormadan enerjini bitirmiş oluyorsun.Valla doğrudur hocamda herkesin antremanı farklı, ben 12 sınırlamazsam atasım gelmiyor. Mesela hep 12 denerim ama baktım çıkmıyor 10'da salarım.
4-8. Hipertrofi için en ideali.Ben ve çevrem genelde ağır girerek 10-12 tekrar atıyor bende dahil siz nasıl yapmaktasınız? Bazıları 6 8 tekrar atıyor merak ettim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.