Fitnessta nasıl ilerlenmeli?

Obsylex

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 7 aydır fitness yapıyorum. İlk 3-4 ayda yaklaşık 7 kg yağ yaktım ama sonrasında vücudumda ufak tefek gelişmeler gördüm. Şu an hiç gelişmiyormuş gibi hissediyorum. 17 yaşımdayım boyum 1.84cm kilom 87 kg.
95 kg başladım. Ağırlıklarım arttı ama vucüdümda hiçbir şey yok. Moralimi bozuyor ne yapmam lazım? Yağ yakmaya devam mı edeyim yoksa kas mı eklemeliyim bilmiyorum.

Yaklaşık 7 aydır fitness yapıyorum. İlk 3-4 ayda yaklaşık 7 kg yağ yaktım ama sonrasında vücudumda ufak tefek gelişmeler gördüm. Şu an hiç gelişmiyormuş gibi hissediyorum. 17 yaşımdayım boyum 1.84cm kilom 87 kg.
95 kg başladım. Ağırlıklarım arttı ama vucüdümda hiçbir şey yok. Moralimi bozuyor ne yapmam lazım? Yağ yakmaya devam mı edeyim yoksa kas mı eklemeliyim bilmiyorum.
Hocam senin yağ olarak sandığın şeyin büyük bir kısmı sudur, 7 kilo yağ çok ciddi bir rakam ve düzgün diyet harici yakılması çok zor. 7 aydır bir gelişme görmüyorsan bir şeyleri yanlış yapıyorsundur. Antrenman, beslenme ve uyku düzeninde problemler olabilir.

Hocam senin yağ olarak sandığın şeyin büyük bir kısmı sudur, 7 kilo yağ çok ciddi bir rakam ve düzgün diyet harici yakılması çok zor. 7 aydır bir gelişme görmüyorsan bir şeyleri yanlış yapıyorsundur. Antrenman, beslenme ve uyku düzeninde problemler olabilir.

7 ayın ilk 4 ayı 7kg yağ kaybım oldu. Kas kaybım olmadan sonrasında bir 25 gün ara verdim oradan beridir ciddi bir gelişme alamıyorum bütün düzenlerim aynı devam ediyor ama antrenman programımı çok değiştirdim.

7 ayın ilk 4 ayı 7kg yağ kaybım oldu. Kas kaybım olmadan sonrasında bir 25 gün ara verdim oradan beridir ciddi bir gelişme alamıyorum bütün düzenlerim aynı devam ediyor ama antrenman programımı çok değiştirdim.
Hocam 7 kilo kaybetmek 7 kilo yağ kaybettiğin anlamına gelmez. Genelde insanlar tartıda düşüş görüp aaaa bu kadar yağ kaybetmişim deme eğilimindeler. Diyete girdikten sonra (kalori açığı oluşturarak) kaslarındaki glikojen depoları boşalır ve 1 gram glikojen yaklaşık 3 gram su tuttuğu için ödem olarak vücudundan büyük oranda su atarsın. Vücutta glikojen olmadığı ve fazla glikoz girişi olmadığı için vücut yağları parçalayarak enerji üretir. Muhtemelen 7 kilo kaybın %70i su %30 u yağdır. Fakat vücut ölçülerinle vs. yağ oranını takip ettiysen ve düşüş 7 kiloya denk geliyorsa o zaman 7 kilo yağ yaktığını söyleyebiliriz. Önce bu bilgi yanlışını düzeltmek gerekir.

Vücut dengeyi sever ve alışır. Bu yüzden en çok yağı diyetin başlarında yakarız, sonrasında vücut daha az kaloriyle çalışmaya adapte olduğu için diyeti aynen sürdürürsek yağ yakma hızı azalır, aynı hızla devam etmek istiyorsak açığı büyütmek gerekir. Senin yapman gereken şey önce yağ oranını hesaplamak googlea yazarak ve sitelere değerlerini girerek öğrenebilirsin.

Son düzenleme:
Hocam 7 kilo kaybetmek 7 kilo yağ kaybettiğin anlamına gelmez. Genelde insanlar tartıda düşüş görüp aaaa bu kadar yağ kaybetmişim deme eğilimindeler. Diyete girdikten sonra (kalori açığı oluşturarak) kaslarındaki glikojen depoları boşalır ve 1 gram glikojen yaklaşık 3 gram su tuttuğu için ödem olarak vücudundan büyük oranda su atarsın. Vücutta glikojen olmadığı ve fazla glikoz girişi olmadığı için vücut yağları parçalayarak enerji üretir. Muhtemelen 7 kilo kaybın %70i su %30'u yağdır. Fakat vücut ölçülerinle vs. yağ oranını takip ettiysen ve düşüş 7 kiloya denk geliyorsa o zaman 7 kilo yağ yaktığını söyleyebiliriz. Önce bu bilgi yanlışını düzeltmek gerekir.

Vücut dengeyi sever ve alışır. Bu yüzden en çok yağı diyetin başlarında yakarız, sonrasında vücut daha az kaloriyle çalışmaya adapte olduğu için diyeti aynen sürdürürsek yağ yakma hızı azalır, aynı hızla devam etmek istiyorsak açığı büyütmek gerekir. Senin yapman gereken şey önce yağ oranını hesaplamak googlea yazarak ve sitelere değerlerini girerek öğrenebilirsin.

Yok ben tahmini konuşmadım ölçüm yaptırdım MACFit'de ilk başladığım güne göre 7kg yağ kaybı olduğu gözüküyordu ondan öyle dedim düzelttiğin için sağ ol.

Yok ben tahmini konuşmadım ölçüm yaptırdım MACFit'de ilk başladığım güne göre 7kg yağ kaybı olduğu gözüküyordu ondan öyle dedim düzelttiğin için sağ ol.
Konuyu okuyan arkadaşlar da bilgilenmiş olacağı için bu şekilde yazdım. Muhtemelen yağlardan dolayı aynada gelişim göremiyorsun. Tavsiyem diyetle ilk başta %14 yağ oranına inmen muhtemelen uzun sürecektir, bunu yaparken vücut ölçülerinle kol, bel ölçüsü vs. izleyerek. Aylık planda gelişimini aynada görmesen bile sayısal olarak gelişimini takip etmen daha iyi olabilir, hem motivasyon olarak düşüklük yaşamazsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı