FiveM FPS düşmesi HDD kaynaklı mı yoksa 8 GB RAM'den dolayı mı?

İşletim sistemi
Windows 10

l.eScobar

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
Oyunun kurulu olduğu HDD : Hitachi HTS547550A9E384
Örneğin, oyunda rol yaparken araca bindiğimde veya koşmaya başlayınca FPS düşmesi yaşıyorum, oyun takılıyor. Oyunum SSD'de yer olmadığı için HDD'ye kurulu. Çözüm olarak HDD yerine SSD almak mı gerekli, yoksa 8 GB RAM kullanıyorum, bununla mı alakalı acaba? Ama henüz çoğu oyunda çok da yetersiz kalmıyor 8 GB RAM, zaten FiveM'de aşırı bir RAM kullanımı da yok. Size de sormak istedim: Sizce sorun HDD mi, yoksa RAM mi? (Kullandığım HDD biraz eski, depolama için almıştım.)

HDD'den kaynaklı donma sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum, haritanın ve oyunun yüklenme süresini etkiler sadece. Donma sorununuz yüksek ihtimalle RAM kaynaklı. FiveM'de aşırı bir RAM kullanımı yok demişsiniz ama 16 GB RAM kullanıyorum, RAM kullanımı 14-15 GB'lara çıkıyordu. FPS düşmesi ise işlemci veya ekran kartı kaynaklıdır.

HDD eskiyse etki eder hocam, ekstra SSD tavsiye ederim her türlü. RAM de yetersiz kalıyor. FiveM olmasa da RageMP'de çok rol yapıyordum bir zamanlar. HDD'den SSD'ye geçince ve RAM'i 8GB'dan 16'ya yükseltince FPS dropları yok olmuştu bende. İlk RAM arttırmanızı tavsiye ederim yine de, en çok etki eden o olur.

ikisiyle de alakalı bir durum ama en ağır basan kısmı Ram tabiki bilinenin aksine ram in hafızasını 8 GB dan 64 GB a çıkarmak sana fazla bişe kazandırmaz O yüzden Ram konusunda frekansı yani hızı önemli. Ram in hızının değerini şöyle anlatayım 500 GB Sata HDD mi yoksa 240 GB SSD mi daha dahi iyi. Kabaca bakınca 500 GB 240 GB dan yüksek görünüyor ama 240 GB SSD daha iyi. Aynı durum Ram ler içinde geçerli. Sonuç olarak Ram bilgi işliyor. Fps drop ise bilginin geç işlenmesi nedeniyle olur daha hızlı işlenmesi lazım. Tabiki oynadığınız oyuna 8 GB az geliyorsa en azından 16 GB a çıkmanız ve tabiki hızlı bir Ram almanız gerekiyor.

Hepinize teşekkür ederim cevap yazıp yardımcı olduğunuz için 4 GB RAM tam takviyesi ve HDD'yi SSD ile değişmek rahatlatır mı?

HDD eskiyse etki eder hocam, ekstra SSD tavsiye ederim her türlü. RAM de yetersiz kalıyor. FiveM olmasa da Rage:MP'de çok rol yapıyordum bir zamanlar. HDD'den SSD'ye geçince ve RAM'i 8 GB'dan 16'ya yükseltince FPS dropları yok olmuştu bende. İlk RAM arttırmanızı tavsiye ederim yine de, en çok etki eden o olur.

Doğrudur hocam 4 RAM takviyesi yeterli olur mu şu anlık?

Hepinize teşekkür ederim cevap yazıp yardımcı olduğunuz için 4 GB RAM tam takviyesi ve HDD'yi SSD ile değişmek rahatlatır mı?

Doğrudur hocam 4 RAM takviyesi yeterli olur mu şu anlık?
16 yaparsanız daha iyi olur, 4GB halihazırda uyumlu elinizde varsa takın tabii. Ama satın alacaksanız biraz daha bütçe oluşturup 8 alın kafanız rahat olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı