İnceleme FixNet İnceleme

Fixnet, Edirne merkezli ve çıkışlı bir internet servis sağlayıcısıdır ve sunduğu hizmetler ile dikkat çekmektedir. Benim için Fixnet'i tercih etme nedenim, piyasaya göre oratalama fiyatlar sunması ve Kırklarelinde yaşadığımdan çıkışların edirnede olması ve ping değerlerinin düşüklüğü oldu. Aynı zamanda yerel bir sağlayıcı olması da bölgesel kapsama sağlaması açısından avantajlıydı.

Fixnet'in internet hızı ve stabilitesi konusundaki performansı gayet iyi. Stabil bir bağlantı, kesintisiz bir internet deneyimi için önemli ve Fixnet bu konuda başarılı. Ayrıca, farklı altyapı seçeneklerinin olması da esneklik sunuyor. Fiber, DSL ve metro ethernet gibi seçeneklerin bulunması, ihtiyaçlarıma ve tercihlerime uygun bir internet bağlantısı sağlamamı mümkün kılıyor.

Fixnet'in müşteri hizmetleri ve teknik destek konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim. Oluşturduğum ticketlara hızlı yanıt aldım ve sorunlarım kısa sürede çözüldü. Müşteri memnuniyetine önem veren bir yaklaşıma sahip olduklarını gördüm.

Fiyatlandırma politikası açısından Fixnet, ideal bir seçenek oldu. Uygun fiyatlar sunmaları, bütçemi korurken kaliteli bir hizmet alabilmemi sağladı. Aynı zamanda, ek maliyetler veya gizli ücretler konusunda da herhangi bir sorun yaşamadım.

Fixnet'in Edirne çıkışlı ve yerel bir sağlayıcı olması da avantajlı oldu. Bölgesel kapsama açısından daha iyi destek alabilmemi ve hızlı çözümler elde edebilmemi sağladı.

Hız Testi:
image.png


Gecikme Değerleri:
turknet.png
oyun.png
servisler.png

Sonuç olarak, Fixnet ile olan deneyimim olumlu ve memnuniyet verici oldu. Stabil internet hizmeti, etkili müşteri hizmetleri, uygun fiyatlandırma ve farklı altyapı seçenekleri, Fixnet'i tercih etme nedenlerim arasında yer aldı. Arkadaşlarıma veya aileme Fixnet'i gönül rahatlığıyla önerebilirim. Ancak, her kullanıcının ihtiyaçları farklı olduğundan, onların da ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmalarını önerebilirim.

+'lar
+Ortalama Fiyat
+peer anlaşmaları
+müşteri hizmetleri
+E-Devlet ile kısa sürede onay

-'ler
-Edirne'den uzaktaysanız ping değerleriniz yükselir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık, yalnız tek bir noktaya takıldım. Ortalama fiyat olduğuna emin misiniz? Fiyat ortalaması aldığınız ortalama fiyat nedir tam olarak ve hangi markalar daha ucuza hizmet veriyor bilgi verebilir misiniz?

Bildiğim kadarı ile 90TL-250TL bandında 100+ firma mevcut(TT altyapılı alternatif operator) ortalama.
Bence FixNet tam ortalama civarında bir değerde diye düşünüyorum. Tabii ki fiyata göre yatırım kalite değişsede pahalı olan her zaman iyi olacak anlamına getirmemektedir.

Merhaba bu güzel paylaşımı akılda soru kalmayacak şekilde açıkla mısınız güzel bir inceleme konusu olmuş umarım daha iyi yerlerde olur FixNet firması.
Kişisel önerim belki firmaya bu mesajım gider. :)
1- internet değişim noktası üyeliği farklı şirketlerle artırılabilir. Amerika, sofia, Frankfurt olarak.
2-fiber hattı sofia datacentera tamamen ulaşmasını dilerim.
3- kendilerine ait FixNet internet değişim noktası umarım olur.
Umarım herkese GPON FTTH Türk Telekom altyapısı gelir. Edirne pop, trafik olması yurt içi gecikme değerinizi artıracaktır bu normal bir şey fakat yurt dışı birçok peer, IX, CDN bağlantıları ile düşük gecikme sunarak stabil bağlantı sağlıyor özellikle Valve oyununda örnek %0ms değerlerinde oyun deneyimi yaşattığını arkadaşımdan gördüm.
FixNet neden öneririm? Bende açıklayım.(e-Devlet imkanı ile yasal hızlı geçiş imkanı, looking glass sayfası olan, az şikayeti olan, eski operator, düşük ping ve fiyat performans, Bulgaristan'a kadar fiber hattı olan, datacenterı olan, daha gerisinden sistemhost firmaları gelmekte yani bu işi bilen bir firma diyebilirim.)
Zaten (-) olduğu noktaları öneri olarak belirtim inşallah diklate alınıp gerçekleştirirler.
İyi akşamlar.
 
Son düzenleme:
Gaziantepte FixNet bağlatmak mantıklımıdır acaba? Genel olarak CS2 vs. oynuyorum. Zaten çoğu oyunun sunucuları yurtdışında. Binada TT FTTH (FTTX-V1 GPON) var.
 
Ping testini nasıl yaptın bende yapmak isterim.

Edirne üzerinden kendi testinizi yapmak isterseniz looking glass sayfası var. lg.fixnet.com.tr

Gaziantep'te FixNet bağlatmak mantıklı mıdır acaba? Genel olarak CS2 vs. oynuyorum. Zaten çoğu oyunun sunucuları yurt dışında. Binada TT FTTH (FTTX-V1 GPON) var.

Siz bence yerel sağlayıcılara veya yakın şehirlerde pop noktası olan ISS'leri seçmeniz daha iyi olur.
Fixnet için ise Pinglerinizin artma ihtimali var. Yurt içi pingleriniz kesin artar fakat yurt dışı için emin değilim.
 
Son düzenleme:

@Mr. Ozmutlu

Hocam İzmir'de oturuyorum, aktif olarak FIFA ve PUBG oynuyorum. FixNet-GIBIRNet ve TurkNet arasında kaldım. Altyapı sorgularımı aşağıya yazdım.. Sizce hangisiyle en iyi bağlantıyı alırım ?
TurkNet- VDSL, 85/20, 400 TL, 12 ay sabit fiyat.
GIBIRNet- VDSL2, 89/20, 240TL +kurulum, aktivasyon 450TL 6 ay sabit fiyat. Santrale mesafe 62 metre.
FixNet- VDSL2/FTTB, 83/20, 320TL +kurulum, aktivasyon 500TL (kendi VAE altyapısı varmış, düşük ping vadediyor )
 
@Arecales FixNet çıkışları Edirne'de o yüzden yurt içi ve çıkışlarında pinginiz yüksek olabilir. Gibir hakkında pek bilgim yok.
 
Ankara'da ikamet ediyorum. Türknet'ten Fixnet'e geçmiştim. Ping, oyun performansı vs hiçbir kaybım olmamıştı. 3-4 aylık deneyimimde Fixnet'ten çok memnundum. Fiyat olarak Digiturk cazip teklifle geldi, geçmez olaydım 😁 Taahhüt dolsun yine Fixnet'i düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı