Fiyatlardaki İnanılmaz Artış ve Düşen Alım Gücü

Merry

Hectopat
Katılım
31 Aralık 2018
Mesajlar
869
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mühendis
Aşağıda görmüş olduğunuz tablo sadece bir örnektir. Bunun gibi daha bir çok örnek siz de bulabilir, ekleyebilirsiniz. Neden bu ürün diye sorarsanız da, 4-5 ay önce almayı düşündüğüm bir modeldi bugün fiyatını görünce şok geçirdim. Bir çok açıklaması ve sebebi olabilir ama bu kadar kısa bir sürede bence mantıklı bir izahı yok şu durumun. Herkese kolaylıklar diliyorum...

1612172925478.png
 
Bu ülkede gerçekten özellikle elektronik alacaksak bir an önce almalı. Fiyat düşer diye beklemek hayal oldu. Ne kadar beklesen de, para biriktirsen de fiyatlar hep artıyor.
20 Ağustos 2020 1 dolar = 7,3 TL
1 Şubat 2021 1 dolar = 7,2 TL

Ek vergi gelmedi, laptop ile mining yapılmıyor. Satıcılara sorsan herkesi suçlarlar bu fiyatlar için.
Dostum ithalat yapan bir firmadayım evet dolar düştü ama özellikle Çin'den gelen ürünlerde nakliye ücretleri neredeyse 3-4 katına çıktı.
 
Hal ortada. Bir telefon alacağım dedim 2.5k fiyatı olan telefon birden 2.8k oluverdi.
 
20 Ağustos 2020: 1 Dolar = 7,3 TL
1 Şubat 2021: 1 Dolar = 7,2 TL

Ek vergi gelmedi, bu laptop ile mining yapılmıyor. Satıcılara sorsan herkesi suçlarlar bu fiyatlar için.
Katkı için teşekkürler bu parametrelere bende baktım fakat olaya karşı duyduğum öfkeden eklemeyi atlamışım. Bende onu anlamıyorum zaten, çok enteresan bir artış.
 
Fırsatçıların pisliklerini alım gücüne mal etmeyin. Ona bakarsanız son 2 ayda ekran kartı fiyatları ikiye katlandı ama herkesin diline sakız ettiği dolar düştü. O laptoptaki yükselmenin nedeni de üç harften oluşuyor: EBA.
 

Geri
Yukarı