Format atarken GPT disk ile mavi ekran

dark arrow12

Femtopat
Daha fazla  
PC'ye format istediğimde MBR ile düzenlenmiş USB diski görüp format atabilirken GPT USB'de mavi bir ekran geliyor ve 30 sn sonra PC kapanıyor.
BIOS'u falan sıfırladım ve seçeneklerden UEFI aktif farklı HDD, SSD, NVMe de denedim ama nafile. Bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta CSM açıksa kapatın.

USB belleğe yazdırdığınız Windows ISO dosyası sorunlu olabilir. USB bellek sorunlu olabilir.

UEFI.png

UEFI sistem için bu şekilde olmalı.

Son düzenleme:
@turko35408 farlı usb ile denememiştim onu deneyip yazacağım.

Hiç bir hata kodu vermiyor sistem😤
Windows açılıyor mu?

Sorunu tam olarak yazın lütfen.

Ayrıca sistem bilgilerinizi de yazın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sistem.
Gigabyte B450M S2H anakart.
Ryzen 2600X CPU.
RX 560 GPU.
Nvm. +SSD

Benim küçük bir yaramaz var PC'yi sürekli başlatma tuşuna basarak açıp kapatmış.
İlk ekranda 0*000000E9 gibi bir hata vardı bende format atmak istedim ama USB seçtiğimde hep hata kodu olmayan bir mavi ekrana düşüyor dü sistem. MBR'den denesemde aynı şekilde kalıyor du 2 gündür böyle bugün denediğimde MBR format olup açıldı ama GPT hiçbir şekilde izin vermiyor bir anlam verememedim. Alakanız için teşekkürler hocam.

Win + R tuşlarına basıp msinfo32 yazın. BIOS Modu karşısında ne yazıyor?

Windows kurmak yerine kurtarma deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uefı sisteme mbr format attığım için bıos modu eski gözüküyor şuan sistem çalışıyor benim sorunum neden desteklemesine rağmen gpt düzenin de uefı format atamıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı