Format atarken USB'yi çıkarmak gerekli mi?

Yalçın Kesgin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Benim HDD'yi satmadan önce USB ile temiz kurulum yapardım, ama hiç USB çıkarmama gerek kalmazdı. Şimdi monitörüm geldikten sonra HDD ile bağlantılı bir program vs. kamasın diye SSD'ye format atmak istedim (o zaman monitörüm gelmediğinden, içerisinde de özel bir şey olmadığından, arkadaşa belirtim ve HDD'yi direkt çıkarıp sattım). Fakat şimdi format atmaya çalıştığımda eskisi gibi kurulum yapamıyorum. USB'yi Boot edip, tüm diskleri vs. komple silip, yeniden oluşturup, SSD'ye kuruluma devam ediyorum. Sorun şu ki: Tüm yükleme işlemleri bittiğinde PC ilk kendi kendine yeniden başlaması gerektiği yerde, kuruluma devam etmeyip sürekli olarak kendini yeniden başlatıyor. Tam yeniden başlatma sırasında USB'yi çıkarmam gerekiyormuş ve öyle yapıp kuruluma sorunsuz devam ediyorum. Ayrıca internete bağlıyken zorunlu mail girilmesi istenmiyordu, fakat şimdi internete bağlıyken yerel hesap açma seçeneğim gelmiyor ve hesap üzerinden açmaya itiyor Windows beni. İzninizle sorularım şu: İlk başta direkt temiz kurulum olanağı varken, HDD'yi sattıktan sonra ne oldu da bu tür kurulum yapmak zorunda kaldım? Bu şekilde kurulum yapınca da eskisi gibi temiz kurulum yapmış oluyor muyum? Teşekkürler.

BIOS USB üzerinden başlatma yerine Windows Boot Manager'i ilk sıraya almıyor, ilk yeniden başlatmada USB'yi çıkarırsanız kurulum kaldığı yerden devam eder.
Windows'da format ekranında yerel hesap kısmını biraz zorlama ile bulabiliyorsun, baya bir kurcalaman lazım, en iyisi interneti komple kesip oturum açmak olabilir. Ama menüde var orda bir yerde :D

Not olarak ekleyeyim: Daha önce de SSD'ye kuruyordum Windowsu.
Biliyorum, 1909-2004de format sekansları muhtemelen senin kurduklarına göre farklı olduğu için bulamıyorsun, dediğim gibi orda bir yerdeler ama baya saklamışlar adamdan :D

Not olarak ekleyeyim: Daha önce de SSD'ye kuruyordum Windowsu.
HDD'yi çıkarınca boot sırası değişmiş olabilir belki, neden olmuştur onu tam bilemiyorum. Ancak arkadaşın dediği gibi USB boot sırasında üstte demek ki.

UEFI kurulum ise Windows Boot Manager, normal kurulum ise HDD'yi ilk sıraya alırsanız sorun olmaz. Ancak o zaman da kurulumu başlatmak için boot menüsünü açmanız gerekir, USB'yi takıp direkt bilgisayarı başlatarak USB'den kurulum başlatmış olmazsınız.

Boot menu ile uğraşmak istemiyorsanız böyle kalsın, dediğiniz gibi işi bittikten sonra çekersiniz, olur. Bir sıkıntı olmaz. 🙂

Ben zaten sürekli Boot menüsünden kurulum yapıyorum. UEFI kurulum, dediğiniz gibi denerim. Ama sonuç olarak her iki şekilde de tertemiz kurulum oluyor değil mi? Yani formatta tek bir dosya dahi bırakmak istemem ardımda:)

Ben zaten sürekli Boot menüsünden kurulum yapıyorum. UEFI kurulum, dediğiniz gibi denerim. Ama sonuç olarak her iki şekilde de ter temiz kurulum oluyor değil mi? Yani formatta tek bir dosya dahi bırakmak istemem ardımda:)
Diskleri ayarlama ekranında diskpart kullan (Shift+F10), elle silmektense eski konsol programına daha çok güveniyorum 😆

Ben zaten sürekli Boot menüsünden kurulum yapıyorum. UEFI kurulum, dediğiniz gibi denerim. Ama sonuç olarak her iki şekilde de tertemiz kurulum oluyor değil mi? Yani formatta tek bir dosya dahi bırakmak istemem ardımda. :)
Boot menu üzerinden kuruyorsanız o zaman USB'yi BIOS'ta alta alıp kurtulabilirsiniz sıkıntısız o zaman. 🙂

Eğer kurulum ekranında temizlemek istediğiniz diski/diskleri biçimlendiriyorsanız kalmaz. 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı