Format atma takıntımdan vazgeçemiyorum

Ayda bir mutlaka format atıyorum. Format atmadığım dönemde yüklediğim oyun veya programların benim bilgim dahilimde olmadan bilgisayarımın birçok yerine klasör eklediğini düşünüyorum. Program dediklerim de Discord, Opera, BlueStacks, tarzı bilindik uygulamalar. Ha bu arada akıl sağlığım gayet yerinde sadece bilgisayarıma yüklediğim uygulamalar birçok yerde dosya oluşturduğu için bilgisayarın için dolmuş gibi hissediyorum. Arkadaşlarım bazen bilgisayarını getirir masaüstünde yüzlerce dosya, C'de sadece 10GB yer kalmış gibi olaylarda daralıyorum görünce. Bu takıntıdan nasıl kurtulabilirim?

Aynısı bende var hocam aşırı kötü bir durum bu aralar modlu Windows'lara sardım dakikada bir onları kurup siliyorum.
 
Diskte duran kullanmadiginiz dosyalarin hatta programlarin bile bilgisayara hicbir etkisi yok. Hepsinin toplami da indirdiginiz bir sarki kadar yer kaplamaz zaten. OKB olabilir sizde. Ya psikologa gidin ya da Linux kurun bir seyi kaldirinca sadece .config klasorunde konfig dosyalari kaliyor.
 
Yani bir çok insan için takıntı olunabilecek bir şey. Büyük bir sorun değil bence.
Büyük bir sorun bence de değilde.Çözümü her şeyi sıfırlayarak araması problem.Çaresi yok ise kabulüm fakat çaresi olan şeyler için atılan Format vs zaman ve gelişim(başka şeyler yapabilecek,deneyebilecek ve öğrenebilecekken bunu yapma ) kaybı.
 
Evime gigabit internet bağlattığımdan beri resmen format atmak için bahane arıyorum. Windows 10a geçiyorum sıkılıyorum tekrar 11e geçiyorum. Harddiskim zaten eski ömrü tükenince yenisini almayı planlıyorum. Umarım yeni diskimde de format atmaya devam etmem.
 
Büyük bir sorun bence de değilde.Çözümü her şeyi sıfırlayarak araması problem.Çaresi yok ise kabulüm fakat çaresi olan şeyler için atılan Format vs zaman ve gelişim(başka şeyler yapabilecek,deneyebilecek ve öğrenebilecekken bunu yapma ) kaybı.
Doğru dedin üstad. Bunu deneyim edinerek öğrenecek artık.
 
Büyük bir sorun bence de değil de. Çözümü her şeyi sıfırlayarak araması problem. Çaresi yok ise kabulüm fakat çaresi olan şeyler için atılan Format vs zaman ve gelişim(başka şeyler yapabilecek, deneyebilecek ve öğrenebilecekken bunu yapma ) kaybı.

Açıkçası bilgisayarı çok temiz kullanırım. Kendi NLite sürümüm vardır 22H2 için ayarlanmış. Xbox, Microsoft Store ya da Cortana gibi işime yaramayan her şey silinmiş olarak gelir. Hizmetlerde çoğu gereksiz şey kapalıdır. Defender kökten silinmiştir. Yani bilgisayarım temizdir format atmasam bile fakat bir uygulama yüklüyorum evet yükleme klasörü C:/ProgramFiles(X86) bunda hemfikiriz ama bu program aynı zamanda bilgisayarımın içindeki birçok yerde kendine dosya açıyor ve ben bu programı sildikten aylar sonra hala dosya kalıntılarını şans eseri başka yerlerde görüyorum. Aslında takıntımın sebebi bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı