Format atmaya çalışırken bilgisayarın şarjı biterse ne olur ?

omerbguclu

Hectopat
Arkadaşlar bi arkadaşım bilgisayarına format atmak istemiş ama bilgisayarın pili bittiği için yarım kalmış. Bu adamda zaten orjinal enterprise vardı ama 8.1 pro ile format atmaya çalışırken bilgisayarın şarjı bitmiş. Şimdi recovery moda girmeye çalışıyorum girmiyor.

Windows 7 yükleyeceğim ama içinde dosyaları varmış önemli. Şimdide son yazılan 8.1 rtm sürümünü indiriyorum. Şimdi ben bununla boot ederken verileri yedekleyebileyecek miyim?Yoksa yine biçimlendirme mi gerekecek yada hiç bir şey yüklemeden recovery e ulaşmanın bir yolu var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükseltme ile yapın. :) Kurulum sırasında yükseltme seçeneği sunulacaktır. Onu seçin. :) Ayrıca başlığınızı düzgün ve konuyla uygun bir başlık koymalısınız. :)

Eğer önemli verileri varsa format atken sadece C sürücüne format atıyor olmalı. Yoksa bütün diski siliyorsa verileri zaten kendi silmiş...

Senin yapacağın çok basit. Birincisi 7 devri bitti, insanlara 7 kurma. 8.1 indireceksin ve USB belleğe yazacaksın. Sonra da boot edip disk biçimlendirme kısmına geleceksin. Burada eğer D sürücüsü duruyorsa dokunmadan C'yi biçimlendirip formatını atacaksın (C'de de dosyayı yoksa tabi).

Dosyalar C'de ise C'yi seçip hiçbir şey yapmadan yükle demen yeterli. Eski dosyaları Windows .old içine gidecek. Oradan kurtarır format sonrası.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı