Format bilgisayara zarar verir mi?

Lisede grafiker hocamla uzun süre münakaşaya girdiğim konuydu bu ona göre zararı yok istersen saatte 1 format at diyordu ama ben hard diskin sağlığını etkilediğini düşünüyorum bir süre sonra... çünkü sürekli olarak sil yükle işlemi yapıyorsun ve format attığın sırada hard diske ekstra performanslı bir görev ekliyorsun bir makalede en sağlıklısının 3 ayda bir olduğunu okumuştum kim bilir herkes kendince yorumluyor nesnel bir cevabı halen yok.
 
Vermez ama her zaman atarsanız SSD sağlığınız azalabilir ondan lazım olmadıkca atma normal kullanımda zaten normal bir şekilde kullanırsan atmana gerek kalmaz.
 
Merhaba. Format atmak bilgisayara herhangi bir şekilde zarar vermez. Yalnızca hdd kullanıyorsanız diskte çok fazla parçalanma olduğundan, ssd için ise yazma ömrü kullanıldığından hissedemeyeceğiniz bir zarar verir ancak bu zarar örneğin yüklenmiş 30 GB boyutundaki bir oyunu silip yeniden yüklemek kadar olur. Bu nedenle büyük bir sorun olmadıkça format atmamak iyidir denebilir. Halihazırda sorun yaşıyorsanız format atın ancak sonraki kullanımlarda gereksiz ve sisteme yük bindiren, sistem dosyalarını değiştiren uygulamalar yüklememeye özen gösterin.
 
Bilgisayarımda çok fazla sorunlar karşılaşmaya başladım. Format atmak istiyorum her şeyi silmek istiyorum. Ama bilgisayarı alalı bir yıl olmasına rağmen üç format attım. Dördüncüyü atarsam bilgisayara zarar verir mi?
Kolay kolay olmaz, diske de bağlı ama kolay kolay olmaz öyle bir hasar. Evet eskir ve evet yapmaman lazım sık sık ama olmaz o kadar.
Alternatif çözüm bulamadıysan at.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı