format sırasında "EFI\Boot\bootx64.efi" hatası

Katılım
4 Ekim 2020
Mesajlar
904
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Merhaba, format atar iken aşağıdaki hatayı almaktayım. 2 tane yeni USB hazırladım. Farklı Windows sürümleri ile. Bunları denedim hata verdi. Olmayınca eski format attığım USB'i taktım. Aynı durum devam ediyor. Dosya sistemi olarak NTFS dışında seçim yok Rufus programında. Araştırma yaptıktan sonra çözüm olarak "FAT32 formatında, GPT olarak hazırlanacak." şeklinde cevaplar var. Eski kullandığım, yani hazırladığım USB o şekilde idi. Fakat o da çalışmadı. Anakart UEFI desteklemektedir.

hata.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
EFI bölümü diskinde var mı diye bak CMD'den. List disk komutu sonrasında kurulum yapmak istediğin disk seçimi ve list vol komutu ile. EFI yazması gerekiyor 100 MB bir alan oluşur genellikle EFI için. Eğer EFI bölümü yoksa aşağıdaki linkten EFI oluşturmaya bak.

UEFI Bootloader Onarma Rehberi


Şu konuda EFI dosyası bırakılmış istersen onu USB ne atarak deneyebilirsin.

Çözüldü: EFI\Boot\bootx64.efi not found hatası
 
Son düzenleme:
disk.JPG


100 MB'lık EFI Sistem Bölümü var.

O konuyu okudum. Dikkat edersiniz ki daha önce format attığım USB de çalışmıyor. 3 farklı USB ve 3 farklı Windows sürümü ile deniyorum. BİOS'tan ayar değişikliği de yapmadım format attığımdan bu yana.
 
Kurulum ekranındayken disk seçimi bölümünde bütün bölümleri silip yeniden oluştur deyin. Tekrar yeni EFI bölümü oluşturacak. Eğer öyle de hata vermeye devam ederse diskinizin başka bölümüne kurulumu deneyin.
 
Efendim sorunu nasıl çözdünüz? Ben saatlerdir uğraşıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı