Çözüldü Formatla silinmeyen virüs format esnasında diske bulaşır mı?

• Konuyu başlatan Le197
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 2.969
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Le197

Picopat
Daha fazla  
Çok ilginç bir soru soracağım. Şimdi diyelim ki bir BIOS virüsü veya silinmeyen herhangi bir virüs var ama biz bunu bilmiyoruz. Dedik ki format atalım ve formatı atıyoruz. İşte flash diski taktık, Boot ettik, formatı atıyoruz ama virüs hala var. Sonra formatı attık ve virüs geri geldi. Format attığım o flash disk veya CD'ye de virüs bulaştırmış oluyor mu? Yani kısacası format esnasında virüs flash diske veya CD'ye virüsünü yayabiliyor mu? Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Zaten yazılmış bir DVD için dedim. Bazı CD/DVD'ler 2.kez yazılmıyor yani ben öyle biliyorum. Yazılan CD/DVD temiz bir bilgisayarda yazılmış.
Yener'in dediği şekilde olanlar evet tekrar yazılmıyor. Kesin zararsız olan sistemde yazıldıysa olmayan zararlı gökten inmeyeceği için bulaşma diye bir şey söz konusu olmaz zaten.
BIOS ile işletim sistemi farklı. BIOS virüsü ise istersen Linux kur gene geçmez diye biliyorum.

Hocam benim dediğim soru silinmeyen virüs format esnasında CD virüs bulaştırıyor mu diye soruyorum sizin yazdığınınız cevap benim sorumla daha alakası yok. Konuları mı karıştırdınız?

Çok ilginç bir soru soracağım. Şimdi diyelim ki bir BIOS virüsü veya silinmeyen herhangi bir virüs var ama biz bunu bilmiyoruz. Dedik ki format atalım ve formatı atıyoruz. İşte flash diski taktık, Boot ettik, formatı atıyoruz ama virüs hala var. Sonra formatı attık ve virüs geri geldi. Format attığım o flash disk veya CD'ye de virüs bulaştırmış oluyor mu? Yani kısacası format esnasında virüs flash diske veya CD'ye virüsünü yayabiliyor mu? Şimdiden teşekkürler.

Hocam içinde virüs bulunan bir bilgisayara herhangi depolama birimi olan aleti takarsanız virüs taktığınız cihaza işleyebilir. Bu sadece depolama birimi olan cihazlarda değil. Bilgisayara telefon takarsanız telefona da bulaşabilir.

Hocam içinde virüs bulunan bir bilgisayara herhangi depolama biri olan aleti takarsanız virüs taktığınız cihaza işleyebilir. Bu sadece depolama birimi olan cihazlarda değil. Bilgisayara telefon takarsanız telefona da bulaşabilir.

Hocam bunu bende biliyorum diyorum ki bakın başlıkta da yazdım bu şey format atarken de olabilir mi diye sormuşum bunu bende biliyorum.

Formatla ile silinmeyen virüs yok bildiğim kadarıyla dolayısıyla cevabınız bulaşamaz şeklinde.
BIOS'a bulaşan zararlılarda var hocam.

@Murat5038 @24099

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı