C# Formda kullanıcı adını ekrana yazdırma

Form1'de girilen kullanıcı adını public değişkene aktarıp yeni form açılınca form_onload eventine oradaki labeli değişkenden okuyup yazacak şekilde yapabilirsin. Çalışma mantığı böyle olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kullaniciadi değişkenini labele yazmak istiyorum ama olmuyor. Hatta labele örneğin Diyarbakır21 yazsam bile hala orada label2 yazmaya devam ediyor.

Form1'de girilen kullanıcı adını public değişkene aktarıp yeni form açılınca form_onload eventine oradaki labeli değişkenden okuyup yazacak şekilde yapabilirsin. Çalışma mantığı böyle olabilir.

Evet dediğinizi yaptım kullaniciadi değerini aktarmayı başardım fakat buradaki label yerine yazmak istediğimde label değişmiyor label2 de kalıyor. Şu an yapamak istediğim şey ana sayfamın üst kısmında hoş geldiniz X yazması. Label için tıklama vesaire gerekiyor mu? Yani labelin kullanımını yanlış bilmiyorum değil mi?

Bu kullaniciadi değişkenini labele yazmak istiyorum ama olmuyor. Hatta labele örneğin Diyarbakır21 yazsam bile hala orada label2 yazmaya devam ediyor.

Evet dediğinizi yaptım kullaniciadi değerini aktarmayı başardım fakat buradaki label yerine yazmak istediğimde label değişmiyor label2 de kalıyor. Şu an yapamak istediğim şey ana sayfamın üst kısmında hoş geldiniz X yazması. Label için tıklama vesaire gerekiyor mu? Yani labelin kullanımını yanlış bilmiyorum değil mi?
Doğru değeri değiştirdiğinden emin misin? Değişken ismini değiştiriyor olabilirsin. Visual studio üstünden bir şey yazmaya çalışıyorsan Name kısmını değil Text'i değiştireceksin.

Kullandığınız kodu atar mısınız?

Logini neyle yapıyorsun? SQL gibi bir şeyse, kullanıcı verilerini class'a aktarıp, classı yeni forma aktarsana? Constructor vesaire nedir öğrenmeden mi uğraşıyorsun böyle şeylerle?

@566156 heh niye kızgın attın, aciklasana bi?

Son düzenleme:
Logini neyle yapıyorsun? SQL gibi bir şeyse, kullanıcı verilerini Class'a aktarıp, classı yeni forma aktarsana? Constructor vesaire nedir öğrenmeden mi uğraşıyorsun böyle şeylerle?

@566156 heh niye kızgın attın, aciklasana bir?

Abi özür dilerim. acemiyim daha ne yapayım? Kızgın atanı boş ver de micrsofot SQL'den çekiyorum kullanıcı işlemlerini. Herhangi bir classa aktarma vesaire bilmiyorum bu işlemleri. İsterseniz kodumu atayım bir bakın. using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; using System.Data.Sql; using System.Data.SqlClient; using System; using System.Data.SqlClient; using System.Windows.Forms; namespace Proje { public partial class anaSayfa : Form { private string kullanıcı_adi; private string yas; SqlConnection con; SqlCommand com; SqlDataReader dr; private void anaSayfa_Load(object sender, EventArgs e) { // Load olayı gerçekleştiğinde, label2'nin metnini kullanıcı adınızla değiştirin. label2.Text = this.kullanıcı_adi; } public anaSayfa(string kullaniciAdi, string yas) { InitializeComponent(); InitializeComponent(); // InitializeComponent() metodunu yapıcı metodun içinde çağırın. this.Load += new EventHandler(anaSayfa_Load); this.kullanıcı_adi = kullaniciAdi; this.yas = yas; con = new SqlConnection(); con = new SqlConnection("Data Source=XR\\SQLEXPRESS;Initial Catalog=proje;Integrated Security=True"); com = new SqlCommand(); } private void label1_Click(object sender, EventArgs e) { } private void label3_Click(object sender, EventArgs e) { } private void label5_Click(object sender, EventArgs e) { } private void label2_Click(object sender, EventArgs e) { } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { MessageBox.Show(yas); } } }

ChatGPT kullanma. Sana zarar veriyor. Öğrenme sürecini yavaşlatır.

Neyse, public anasayfa diye bir fonksiyon var bak, içinde initialize component adında bir fonksiyon çağrısı olan. Oradan datayi aktarmissin. Lazim olan datalar bunlardan ibaretse iyi. Yoksa bir kullanıcıya ait 5 farkli data varsa beşini de ayrı ayrı parametre girmen gerekirdi. Entity framework gibi ORM yapılarını kullan. Verilerin sınıflarda olacağı için tüm datayi aktarmak icin sadece sınıfı aktarman yeterli olacak.

ChatGPT kullanma. Sana zarar veriyor. Öğrenme sürecini yavaşlatır.

Neyse, public anasayfa diye bir fonksiyon var bak, içinde initialize component adında bir fonksiyon çağrısı olan. Oradan datayi aktarmissin. Lazim olan datalar bunlardan ibaretse iyi. Yoksa bir kullanıcıya ait 5 farkli data varsa beşini de ayrı ayrı parametre girmen gerekirdi. Entity framework gibi ORM yapılarını kullan. Verilerin sınıflarda olacağı için tüm datayi aktarmak icin sadece sınıfı aktarman yeterli olacak.
Evet bir kullanıcıya ait 5 farklı data var... yaş boy kilo isim vb. Peki bir çok kullanıcım olacak bu verileri bu şekilde yönetebilir miyim? GPT kullandığımı nasıl anladın?

Evet bir kullanıcıya ait 5 farklı data var... yaş boy kilo isim vb. Peki bir çok kullanıcım olacak bu verileri bu şekilde yönetebilir miyim? GPT kullandığımı nasıl anladın?
Gpt konusunda; İki tane init var, classa aktarmak nasıl olur bilmiyorsun ama "yapıcı" diye methoda comment bırakmışsin.

ORM nedir araştır. Fakat ORM'a varana kadar OOP nedir vs onları öğren.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı