Formula 1'de önemli olan araç mı yoksa pilotluk mu?

mustafa uz

Hectopat
Daha fazla  
Bir arkadaşım Formula 1'de önemli olan pilotluktur, araç faktörü yüzde yirmi ise pilotluk yüzde seksen etkilidir dedi. Şahsen ben buna katılmıyorum. Örnek olarak Lewis Hamilton'a Haas ya da Alfa Romeo gibi araçlar verilse şu anki elde ettiği başarının belki de yüzde on beşini anca elde edebilir. Sizce pilotluk veya araç faktörlerinden hangisi daha etkili?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaşım Formula 1'de önemli olan pilotluktur, araç faktörü yüzde yirmi ise pilotluk yüzde seksen etkilidir dedi. Şahsen ben buna katılmıyorum. Örnek olarak Lewis Hamilton'a Haas ya da Alfa Romeo gibi araçlar verilse şu anki elde ettiği başarının belki de yüzde on beşini anca elde edebilir. Sizce pilotluk veya araç faktörlerinden hangisi daha etkili?
Araç daha etkili ama örneğin Sainz'e Mercedes verirsen başarılı olamaz. İkisinin de büyük rolü var. Ayrıca büyük takımlar iyi pilotları alır. Şu anda herkese aynı araba verilseydi sıralama %75 aynı olurdu.

Ferrari'nin son yıllarda traktörle yarışlara geldiğini düşününce ben de biraz araç daha önemlidir tarafına kayıyorum. Ancak Red Bull hiç de kötü bir arabaya sahip değilken Albon'un performansını da gördük. O yüzden kesin bir karar verilemez bence.

İkiside iyi olmazsa birinci olamazsın. Örneğin Türkiye GP'de pilotluğun kazandırdığını gördük, ama Bahreyn GP'de altına Mercedes verilmiş Russel'ın uçtuğunu gördük. Hem iyi araç hem iyi pilot birleşirse Lewis Hamilton ve Mercedes gibi, şampiyon oluyorsun. Bunu o yüzde şu kadar bu yüzde şu kadar diye bölemezsin. Her ikisi de iyi olmalı.

İkisi de iyi olmazsa birinci olamazsın. Örneğin Türkiye Gp'de pilotluğun kazandırdığını gördük, ama Bahreyn Gp'de altına Mercedes verilmiş Russel'ın uçtuğunu gördük. Hem iyi araç hem pilot birleşirse lewis hamilton ve Mercedes gibi, şampiyon oluyorsun. Bunu o yüzde şu kadar bu yüzde şu kadar diye bölemezsin. Her ikisi de iyi olmalı.

Russel örneğinin tam tersi olarak sebastian Vettel'i görüyorum dediğin gibi kendisi çok iyi pilot ama aston Mart'inde sonlarda geziyor.

İkiside iyi olmazsa birinci olamazsın. Örneğin Türkiye GP'de pilotluğun kazandırdığını gördük, ama Bahreyn GP'de altına Mercedes verilmiş Russel'ın uçtuğunu gördük. Hem iyi araç hem pilot birleşirse Lewis Hamilton ve Mercedes gibi, şampiyon oluyorsun. Bunu o yüzde şu kadar bu yüzde şu kadar diye bölemezsin. Her ikisi de iyi olmalı.
Dediğine aslında katılıyorum ama Türkiye GP biraz sıradışı yarıştı, pist yeni asfaltlanmış, sezonun tek yağmurlu yarışı olması gibi. Böyle durumlarda elbette pilotluk öne geçiyor ama yine de araba çok daha büyük bir etken bana göre.

Araç daha etkili ama örneğin Sainz'e Mercedes verirsen başarılı olamaz. İkisinin de büyük rolü var. Ayrıca büyük takımlar iyi pilotları alır. Şu anda herkese aynı araba verilseydi sıralama %75 aynı olurdu.

Herkese aynı araba değil de mesela hamiltona haas leclerce Mercedes verilse sonuç ne olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı