Forum karşılaştırması

Umarım yetkililer okuyordur bu mesajları. Yeni sunucu ile mantıklı hamleler yaparlarsa bu forumun daha gidecek çok yolu var ama aynı şekil devam ederse daha kötü hale gelebilir.

Okumuyorlar okusalar böyle bir durum içinde olmazdı bu site.

En son forum yönetimini eleştirdim diye az kalsın ceza alacaktım.

İnsanlar sanıyor ki ben kasıtlı olarak siteyi kötülüyorum hayır öyle bir amacım yok.

Ben kullanıcıyım ve gördüğümü söylerim, şayet önceki mesajlarım tümüyle tarafsız.

@Penetrator God Bazı mesajlarınız çok doğru olmakla beraber gerçekten yaşanan sorunlar.

Technopat Sosyal diğer forumlara nazaran daha fazla kurala ve yer yer katı bir yönetime sahip.

Hatta yönetimin pek çok konu içinde doğrudan müdahalesi olduğu bilinmekte olan bir olay.

Bunun ne kadar adil olduğuna dair bahsetmiyorum çünkü, fazla pot kırdım görünen o ki.
En son bu konuya değindiğim zaman benim açımdan yukarıya yazdığım mesajların tekrar doğru olduğunu hatırladım.

Fakat, DA ve SDN gibi forumları ele alırsam şöyle bir şey var.

DA: tamamen yönetimi süs olsun diye olan, moderatörlerinin kurallarını dahi okumadığını düşündüğüm forum, küfür harici raporlara baktıklarını görmedim.

SDN: Hakkı Alkan'ın yediği haltları ve devletçe fonlanmasına bir şey dememekle beraber SDN biraz iyi biraz vasat bir yer.
Arayüz ve kalite olarak sunduğu özellikler Sosyal'den öne geçebilir ama orası bildiğimiz mezarlık olmuş giren yok eden yok.

Forum yönetimi biraz tuhaf üyelerin yaş ortalaması fazla düşük bunlar ortadan kalksa iyi bir site.

Son olarak, sitenin en iyi zamanları 2020-2021-2019 dönemleridir.

2021 ortalarına doğru bir saçma akış başladı buraya.

Mesela, önce İnstagram kullanmaktan sıkılan kitle geldi saçma mizah konuları ve mesajlar attılar forum geldiler.

Sonra, Twitter ve değişik platform kitleleri geldi gene forumun yapısını bozdu.

Son olarak gördüğüm en saçma mesajları Süprizbozan içinde atacağım.

Öncelikle çok fazla saçma mesaj okudum ama liste yaptım:
  1. WE GO TO JİM. Anladım yani Gym yazamıyorsun ama bu kadar belli etme.
  2. Hocam Ekran kartı ısınsa üflesem soğur mu?. Fan niye var acaba?
  3. Hocam boyum uzar mı?. Milli konumuz bütün saçma mesajların yegane temeni.

Yönetimin bazı konulara cevap vermemesi ve sürekli sorunları itelemesi sadece ceza vermesi eklenebilir.

Ben bu konuyla ilgili konu bile açtım:Sosyal 13 yaş altı kullanıcılara bir şey oluyor mu?

Ve sanırım Emre C'yi etiketlemiştim sonuç hiç bir şey demeyip sadece konuya bakmıştır.

Bu sorunu göz ardı etmeye devam ederlerse, insanların bakmaktan nefret ettiği konular artacak işte tam bu kısmı ele alınca benim forum yönetimine olan yargılarım değişiyor.

Son olarak Sosyal'in genel durumu gittikçe teknolojiden uzaklaşan ve belli kişilerin teknoloji tarafından devam ettiği forum olma yolundan gidiyor.
Ayrıca, forum yönetiminin sürekli "O tarz konuları sevmiyorsanız" bakmayın demesi bence bu olaya iyice zemin hazırlıyor.

Son olarak bilinçli bir yönetim olsa bu tarz hesapları kapatması gerekir, yaşı yetmeyen kişilerin aileleri ile konuşması gereken konuları buraya açması daha tuhaf bir olay böyle şeylerden bahsedince kimse umursamıyor.

Donanım Haber internet tarihinin mazisinden gelen bir forum arayüzü bile ispatlıyor.

Bu mesajlarım gene siteler ile ilgili tarafsız eleştirilerimi içeriyor.

Benim görüşüm forum yöneticisinin daha fazla dikkatli olmasından yana, gene moderasyonun gereksiz işlere kafa yormak yerine birazcık "Kullanım Koşullarını" dahi yasal olarak sağlamayan üyelere "ne yapabiliriz?" sorusuna cevap bulması lazım.

@Emre C pek çok kez etiketlemiş olacağım ama fakat konusu açmama rağmen 13 yaş altı üyelerin sitenin kullanım koşullarını sağlamaması ve sürekli garip konular açması sadece benim değil genel olarak forumun sorunu.

Eskiden bu forumda teknik sorun olduğunda hemen cevaplar alırdım sorunum da çözülürdü. Şimdi bilgili üyeler siteyi mi bıraktı bilemiyorum ama hiçbir konuya cevap alamıyorum doğru düzgün.

Turkiye'de internete erisim cok erken yasta basliyor, cogunun olgun olmamasindan dolayi malum bizim gormekten rahatsizlik duydugumuz konular artiyor. Bana gormekten bikkinlik gelen konular var.

Konulari monulari goz ardi etmek de bir yere kadar, bunun bir sonu yok cunku. 2020 ve oncesindeki Technopat Sosyal ortami ile 2020 sonrasi arasindaki fark cokca hissedilir durumda eski mesajlari vs okudugumda.

Buna ne yapilir ne yapilmaz yonetimin bilecegi is, sonucta elinde imkan olana "git kardesim gelme" diyemezler, en azindan ortamin kirlenmemesini saglayacak yenilikler ayakta tutacaktir forumu. Bu durumda moderasyon ekibine cokca yuk binebilir.

Ozellikle DA ile kiyaslayinca TP bana altin madeni gibi geliyor bilgi ve donanim konusunda orasi ayri, DA'da eski TP'ciler haric bilgi bilen yok ama bilmis hic hafife alinmayacak cok. SDN ve DH'yi bilmiyorum.

Eskiden bu forumda teknik sorun olduğunda hemen cevaplar alırdım sorunum da çözülürdü. Şimdi bilgili üyeler siteyi mi bıraktı bilemiyorum ama hiçbir konuya cevap alamıyorum doğru düzgün.

Gerçekten yardımcı olmak isteyen kişiler genelde çözüm verilebilen konulara yorum yapmayı tercih ediyorlar. Herkese bu şekildedir demek doğru değil ama eskiden yaşanan beğeni sayacı krizi bence ilerde çözüm sayacı içinde yaşanacak çünkü beğeni sayacının kaldırılmasına neden olan durum çözüm sayacı içinde şu an yaşanıyor.

Turkiye'de internete erisim cok erken yasta basliyor, cogunun olgun olmamasindan dolayi malum bizim gormekten rahatsizlik duydugumuz konular artiyor. Bana gormekten bikkinlik gelen konular var.

Konulari monulari goz ardi etmek de bir yere kadar, bunun bir sonu yok cunku. 2020 ve oncesindeki Technopat Sosyal ortami ile 2020 sonrasi arasindaki fark cokca hissedilir durumda eski mesajlari vs okudugumda.

Buna ne yapilir ne yapilmaz yonetimin bilecegi is, sonucta elinde imkan olana "git kardesim gelme" diyemezler, en azindan ortamin kirlenmemesini saglayacak yenilikler ayakta tutacaktir forumu. Bu durumda moderasyon ekibine cokca yuk binebilir.

Ozellikle DA ile kiyaslayinca TP bana altin madeni gibi geliyor bilgi ve donanim konusunda orasi ayri, DA'da eski TP'ciler haric bilgi bilen yok ama bilmis hic hafife alinmayacak cok. SDN ve DH'yi bilmiyorum.

Ailelerin sorumsuzluğu ve ülkemizin çocuk yetiştirme mentalitesi.

Bununla ilgili bir makale yazacağım, zaten insanlar gerçekleri gerçekten görsün diye.

Birileri eline telefon verip çocuğunu sustururken birileri bunun acısını çekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı