Forum Sitesi kurmak ne kadar mantıklı?

Forum devri bitti. Günümüzde bile sağlam kitlesi olan forumlar ayakta kalıyor. Kitle oluşturması da çok zor ortaya bi ürün ya da bilgi sunmadıktan sonra insanlar üye olmaz. Para kazanmak için reklam veren yerlerin şartları var onları sağlayarak siteye reklam alıp para kazanırsınız.
Peki önü açık alanlar hakkında bir forum sitesi oluşturmam bu etkiyi kapatır mı?

Peki önü açık alanlar hakkında bir forum sitesi oluşturmam bu etkiyi kapatır mı?
Bunu denemeden bilemezsiniz. Ben şahsen bir tane forum açılışında ortak olarak konu yazıp moderatörlük yaptım. Forumun reklam alcak seviyeye varması 1 yıldan uzun sürdü. Reklam olayı gelince de ben soğudum. Çünkü insanlara ücretsiz yardımcı oluyordum bu benim için problem değil ama baştaki kazanıyordu bundan para. Reklamlar da kalmayınca bıraktım mesela. Bu arada açılan forum teknoloji forumuydu. Telefonlar için rom geliştirmesi, apk uygulama paylaşımı ve de çeşitli rehberler yapıyorduk.

Technopat'ta üyelere reklam gösterilmiyor diye biliyorum, yalnızca ziyaretçilere reklam gösteriliyor. Youtube gelirleri, sponsor ücretleri en büyük kazançlarıdır diye düşünüyorum.

Bu devirde forumda insanların aradıkları kesin çözümleri sunmadığın sürece forumunun büyümesi epey zor. İnsanlar artık forumlara o kadar ilgisiz ki, forum yöneticileri kendi içerisinde puanlama sistemi yapıyorlar, puanı az olan kullanıcı konu içeriklerine ulaşamıyor mesela. Puanını artırmak için de forum içerisinde yeni konu açma veya yorum yapma gibi şartlar isteniyor.

Anca insanları zorunlu bıraktığın zaman forumlara ilgi gösteriyorlar yani, o da keyfinden değil :D

Bende bu tarz bir şeyler istiyorum ama maliyetini çıkaracak mı, bu kadar kemikleşmiş forumlardan sonra benim ne gibi bir kitlem olacak. Bu ve bunlar gibi sorular vazgeçmeme neden oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00