Forum sitesi nasıl kurulur?

fgoren3

Hectopat
Katılım
12 Temmuz 2014
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam. ben bir forum sitesi kurmak istiyorum ama hazır alınıyormuş ama ben dreamweaver ile kod şeklinde oluşturmak istiyorum bir yardımcı olun farklı bir yol varsa söyleyin çünkü pek fazla bilgim yok.
İyi Sosyaller.
 
Hazır sistem istemiyorsan yapman çok uzun sürer yeterli bilgin varsa bile. sana tavsiyem smf mybb gibi profesyonel ve ücretsiz ve her zaman güncellenen uygulamaları kurup işinde ilerlemen. Kendi yaptığında büyük ihtimal güvenlik açığı olur ve biri buldumu hosting hesbın saldırı yediği için kapatılır.
 
Öncelikle domain ve host almalısın.Hazır alınıyordan kasıt, domain ve hostu aldıktan sonra firma sen bir şeyi ellemeden istediğin scripti kuruyor demek.Örneğin ben zamanında SMF kullanıyordum bana daha kolay geliyordu hemde ücretsizdi.Eğer para verip lisans alacağım dersen de Vbulletin alabilirsin.Ama dikkat etmen gereken şeyler var bunların başında güvenlik açıkları geliyor.En basiti, forumuna kuracağın eklentiden emin değilsen sakın kurma çünkü bu eklentinin kodlamasından kaynaklanan bir açık olursa forumuna saldırı yapılabilir.
 
Nasıl kodlama yaparım diye soruyorsanız demek ki bu işi çok bilmiyorsunuz. Birazcık google arama motorunu kullanabilirsiniz. Neyin ne olduğunu öğrenip ona göre soru sorun.
 
İlk öncelikle forum kurmak ve yönetmek biraz zor ama çok istersen yapabilirsin.(y)

1. Domain ve Hosting alman gerekir. Web Hosting, Hosting Paketleri - Ücretsiz Domain | Webim Hosting Yıllık 29 dolardan başlar.
2. Forum için kullanacağın hazır scrriptleri araştırman gerek.. https://www.technopat.net/sosyal/konu/en-İyi-forum-sistemleri.101292/
3. Sıfırdan Forum yazmak o kadar kolay iş değil. ;)
 
ASP altyapısı altında veritabanı - programlama bilgini kullanarak yapabilirsin.
Ancak bu sandığından çok daha uğraşlı bir iş, senin yapacağın forum ile bu forum bir değil.
XenForo kullanılıyor şuan burada. Bu forum altyapısını ve özelliklerini oluşturana kadar, sorunsuzca çalıştırana kadar çok emek harcanıyor.

Bu yüzden bir forum kuracaksan da bunu satın alarak yapman gerekir :)

Şuan ben de bir site oluşturup insanların yorum yapmasını, fotoğraf eklemesini, birbirlerinin yorumlarını beğenmelerini, üyelik açmalarını, giriş yapmalarını, her türlü şifre işlemlerini yapabilmelerini sağlayabiliyorum, gerekli grafik ve animasyonu hazırlayabiliyorum.

Ancak benim oluşturduğum forum ile kendimi bile çekemem o foruma :)
Gerçekten çok uğraşlı bir iştir, şuan için kalkışmasan iyi edersin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı