Forumda kaç kişi YKS'ye hazırlanıyor?

Konya'da kolejden mezunum hocam.

Anladım hocam ben 10. Sınıfım 11. sınifta ozele gecmeyi dusunuyorum ortaokulda özeldeydim burslu. LGS'de iyi derece yapınca devlete gectim ama devlette pek hazırlamiyorlar sinava özeller de iyi burs veriyor siz ne önerirsiniz? Bilginiz var mı bu konuda ileride pişman olmak istemiyorum.

Mezuna kalmayı o zamandan düşünmen büyük pişmanlık verir size 11.sınıftan başlayıp çok yol alırsınız.

Hocam farkındayım ve büyük ihtimalle kafamı taşlara vurucam. ama ne yaparsam yapayım online derslerde kafam almıyor ve özel ders tarzı şeylere yarınımız pek belli olmadığı için baş vuramıyorum. Her ne kadar mezuna bırakmamak için çok uğraşıyor olsam da kendimi kötüye hazırlıyorum bir nevi.

Anladım hocam ben 10. sınıfım 11. sınifta ozele gecmeyi dusunuyorum ortaokulda özeldeydim burslu. LGS'de iyi derece yapınca devlete gectim ama devlette pek hazırlamiyorlar sinava özeller de iyi burs veriyor siz ne önerirsiniz? Bilginiz var mı bu konuda ileride pişman olmak istemiyorum.

Şöyle söyleyeyim bu okuldan okula değişir.
Benim okulum 11.sınıfta iki haftada bir olacak şekilde işlenen konu bazlı taramalar hazırlıyordu bunu okulun hocaları soruları seçerek kendileri hazırlıyordu ki bunun önemi o konudaki eksiğini görmen açısından faydalı bir şeydi her hafta sor çözüm saatleri oluyordu gidip sorunu sorabiliyordun 12.sınıfta bu ayda 3 tarama 2 denemeye çıktı ama aynı paraları veripte bunların yarısını yapmayan okullarda olan arkadaşlarımda oldu.
Okul sana imkan sunar sen ne kadar değerlendirirsen işin doğrusu ha iyi imkan sunan okulu bulmakta yani ayrı bir mesele.

Hocam farkındayım ve büyük ihtimalle kafamı taşlara vurucam. Ama ne yaparsam yapayım Online derslerde kafam almıyor ve özel ders tarzı şeylere yarınımız pek belli olmadığı için baş vuramıyorum. Her ne kadar mezuna bırakmamak için çok uğraşıyor olsam da kendimi kötüye hazırlıyorum bir nevi.

Hocam 12.sınıfın yaz tatilinde başlayıp ilk 10 bine giriyorlar. Sizin daha 11'in başı ve mezuna kalmayı düşünüyorsunuz. Yaptığınız çok ayıp bir daha duymak istemiyorum. Siz kendinizi şartlıyorsunuz, yapsanız bile yapamayacaksınız ciddi söylüyorum. Acilen özgüven kazanın ve kendinize gelin. Önünüzde koskoca 2 sene var.

Bende bilgisayar mühendisliği istiyorum ders anlamında problemim pek yok yapacaklarımı bilen birisiyimdir. Ancak şeyi merak ettim arkadaşlarımla yazılıma başladık.C# ile başlamak doğru mu sizce? Devamını nasıl getirmeliyiz?
Sınava girmeden bir çabaya girmedim hocam ben bölüm odaklı çalışmadığım için bu soruya cevap vermem doğru olmaz sanırım.
Yararı olur mu olmaz mı bilemem ama bence kazandıktan sonra ilgilenmeniz daha doğru olur.
Hocam farkındayım ve büyük ihtimalle kafamı taşlara vurucam. ama ne yaparsam yapayım online derslerde kafam almıyor ve özel ders tarzı şeylere yarınımız pek belli olmadığı için baş vuramıyorum. Her ne kadar mezuna bırakmamak için çok uğraşıyor olsam da kendimi kötüye hazırlıyorum bir nevi.
Online derslere odaklanmayın farklı kaynaklar bakının.
Nereden ne kaparım diye bakının hocam online ders size yaramıyorsa kitaplardan bakının daha olmadı birçok kanal var.

Benim de normal de bu yıl YKS'ye hazırlanmam gerekiyor idi. Fakat uzaktan eğitim çöpü ile anca bu yıl sınıfta kalmamaya çabalıyorum. Aslında mezuna kalmam daha iyi olacak. Hiçbir stres, dert yok. Kalır mıyım, geçer miyim? Diye, rahat.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı