Forumda kaç kişi YKS'ye hazırlanıyor?

Hocam TM daha mı kolay olur?
Açık konuşmak gerekirse TM'nin MF'ye göre çok daha kolay olduğunu düşünüyorum. Çünkü halledilmesi gereken sadece Matematik var, diğer dersler oku, ezberle ve geç şeklinde.(AYT hakkında ben böyle düşünüyorum) Ancak eğer MF tarafında hedefiniz varsa değiştirmeyin sonra pişman olmayın. Fen derslerini yapamadığını düşündüğü için TM'den yerleşip pişman olan çok arkadaşım var.

Öyle ama işte çevremde ki bazı manyaklarım daha şimdiden TYT'yi bitirmiş ve üstelik AYT'yi de bitirmek üzere oldukları için ne rakiplerim var moduna giriyorum ister istemez.
Böyleleri çok var hocam. Benim çevremde olanların yarısından fazlası sınavda afallamıştı. Moral bozmayın, sadece kendinize odaklanın. Tek rakibiniz bir önceki sınavdaki siz olsun.

Hocam devletteyken seni gördükten sonra halime şükredeceksem niye özelde okuyorsun?
Bir de her özel okul iyidir mantığı yok. Her ne kadar devlette de okusam araştırıyorum.

Yanlış anladınız özel kötü demiyorum. Her özele giden kişi başarılıdır diye bir şey yok. Benim okulumda iyi ve köklü bir okul. Yani çalışan özelde de devlette de yapar. Özelde imkanlar daha fazla ama yine de önemli olan kişinin kendisidir. Özel okulda fizikten 14 alanda gördüm.

Yanlış anladınız özel kötü demiyorum. Her özele giden kişi başarılıdır diye bir şey yok. Benim okulumda iyi ve köklü bir okul. Yani çalışan özelde de devlette de yapar. Özelde imkanlar daha fazla ama yine de önemli olan kişinin kendisidir. Özel okulda fizikten 14 alanda gördüm.

Dostum şu anki konuşmalarımız zaten çalışmak isteyen bir çocuk için. Çalışmak istemeyen birini ben zorla okutmam, çocuk başka yere hevesliyse veririm oraya zaten hemen kendisini belli eder. Yani o Fas'lı geçtik tabii ki çalışan çocuk kazanır. Klasikleşti artık bu, bilmeyen de yoktur.

Soruları olan elimden geldiğince varsa yardımcı olabilirim boğaziçi bilgisayarı kazandım kardeşime koçluk yapıyorum şimdi :D.
Hocam Allahını seviyorsan yardım et. Tüm derslerim iyi ancak AYT Matematikte yemin ederim kalem oynatamıyorum. Kafa matematiğe basmıyor olsa derim bende sayısal zeka yeterli değil, ancak TYT MAT 30+ yapıyorum. Ya konuyu dinliyorum güzel anlıyorum ama kitabı bi açıyorum ilk sorudan sonrası yok. Video çözümüne bakıyorum adam hiç benim aklıma gelmeyecek bir şey yapıyor. Şu x1 i karşıya atsak diğerini de çarpsak bilmem ne bilmem ne. Öyle bir şey aklıma gelmez benim. Kitap zor diye başka kitaplara geçtim ama 3 kitapta birden yapamıyorum. Abi çıldıracağım vallahi billahi bu ne kanser bir ders ya. Acaba çözdüğüm kitaplar mı üst seviye elimde acil fasikülleri ve karekök ayt mat soru bankası var. Ve sadece 1 konuda değil tüm konularda sıkıntı yaşıyorum sadece fonksiyon iyi, onun dışında 2.drc denkleme geçtim yapamıyorum, karmaşık sayı ve parabol de aynı şekilde, ne yapacağım hiç bilmiyorum lütfen bir yol gösterirseniz çok sevaba girersiniz.

Acil fasikülleri zor kolay değil zaten sınava az zaman kala tekrar için çözmek daha mantıklı.
Karekök ayt klasik zor bir kitap yani yıllardır aynı kitap yeni nesil sorusu yok ve zorluğu mantıklı bir zorluk değil.
3-4-5 bilgi sarmalı başlangıç kitapların olabilir ilk testleri kolay fakat sonlarda düşündürücü soruları var ayt matematik tyt ye göre fanteziye biraz daha kapalı kalıpların üzerine kurulu tyt maceraya açık sınır tanımaz dediğim kitaplar sana bir temel oturtur sonrasında elindekilere geçmen daha doğru olur acil apotemi bunlar temelini koyduktan sonra girmen gereken kitaplar.

Acil fasikülleri zor kolay değil zaten sınava az zaman kala tekrar için çözmek daha mantıklı.
Karekök ayt klasik zor bir kitap yani yıllardır aynı kitap yeni nesil sorusu yok ve zorluğu mantıklı bir zorluk değil.
3-4-5 bilgi sarmalı başlangıç kitapların olabilir ilk testleri kolay fakat sonlarda düşündürücü soruları var ayt matematik tyt ye göre fanteziye biraz daha kapalı kalıpların üzerine kurulu tyt maceraya açık sınır tanımaz dediğim kitaplar sana bir temel oturtur sonrasında elindekilere geçmen daha doğru olur acil apotemi bunlar temelini koyduktan sonra girmen gereken kitaplar.
Hocam pek yeri değil ama Yunus Emre'yi tanıyor musunuz?

Bende bilgisayar mühendisliği istiyorum ders anlamında problemim pek yok yapacaklarımı bilen birisiyimdir. Ancak şeyi merak ettim arkadaşlarımla yazılıma başladık.C# ile başlamak doğru mu sizce? Devamını nasıl getirmeliyiz?
O değişiyor ayrıca hocam ben tıp istiyordum sonra boğaziçi elektrik elektroniğe döndü sonradan bilgisayara soranada elektrik elektroniği kazanamadım diyorum ve sanırım bu yıl sıralamada o daha öndeydi.
Hocam pek yeri değil ama Yunus Emre'yi tanıyor musunuz?
O kim hiç yunus emre diye tanıdığım birisi yok?

Dışardan bakıldığında çalışıyoruz lakin sayısal öğrencisiyim AYT gerçekten zorlayıcı ve bunaltıcı bir hale geldi, bu bölümü seçmemde bir hataydı bakıyorum daha önce yazılanlara güzel hedefi olan insanlar var takdir ediyorum .d. Netlere gelince TYT'de pek bir problem yok lakin AYT'de patlıyoruz :(

Dışardan bakıldığında çalışıyoruz lakin sayısal öğrencisiyim AYT gerçekten zorlayıcı ve bunaltıcı bir hale geldi, bu bölümü seçmemde bir hataydı bakıyorum daha önce yazılanlara güzel hedefi olan insanlar var takdir ediyorum .d. Netlere gelince TYT'de pek bir problem yok lakin AYT'de patlıyoruz :(
Aslında ayt daha eğlenceli hocam çünkü üstüne gittikçe dönüşü oluyor ama tyt öyle mi soruyu yazanın macerasına bağlı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı