Forumda neden bu kadar eksik anlama var?

dixtuel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlık yanlış olabilir bilmiyorum, fakat fark ettiğim kadarıyla forumda sadece başlığa göre cevap veriliyor; konu içeriğine göre cevap veren insan yok bile denebilir. Kendi açtığım konudan örnek verecek olursam: “Konunun başlığı PS3 vs PS4 / içeriğinden kısaca: PS3’ü de PS4’ü de almayı düşünüyorum. PS4 almayı düşünüyorum fakat zaten çoğu PS oyununu PC’den oynayabiliyorken PS4 almamın mantığı ne, merak ediyorum. Sadece Gran Turismo 7 ilgimi çekiyor o kadar. Fakat PS3’te cracklersem NFS serisinden tut Killzone serisine, oradan tekrar GTA 5’e kadar oynayabilirim. Fikirlerinizi merak ediyorum.”

Burada beklenen cevap nedir? “PS4 oyunlarını PC’den oynayabiliyorsun ama örneğin PS özel serverı vardır, oyunun hilesi az gelir, PS Plus aboneliğiyle alamadığın oyunları da oynarsın vs. vs.” Fakat forumda gelen tek cevap şu: “PS3 eskidi, PS4 al. PS3 ölüyor, fakat yine de almak isterseniz ölü sistemli bir konsol alabilirsiniz vs. vs.” Ya dostlar, zaten bunu duymak istesem buna göre bir konu açarım.

Kafama takılan bir şey olmuş, bende ona göre bir konu açmışım, cevap bekliyorum fakat konunun içeriğine bile bakılmadan oto cevap yapıştırılmış gibi cevaplar geliyor. Burada kimsenin yorumuna bir lafım yok bu arada. Daha önceden açtığım 1 konu ve bu hafta içinde açtığım diğer bu konuyla ilgili tüm konularda aynı şeyi yaşadığım için yazmak ve içimi dökmek istedim.

Ayrıca konu içeriği okunmuş bir şekilde cevap verilecek olursa en basitinden ChatGPT'den aldığım örnek. Dilerseniz Reddit ve diğer X forumlardan örnek bile ekleyebilirim. (hayır burada amacım Technopat'ı kötülemek değil aktif olarak kullandığım forum fakat sadece insanların otomatik cevapmış gibi davranması.)

Bu da tüm konuyu okumadan geçebilecek insanlar için kısacası:

Anladım. Bu yazdıklarından çıkardığım sonuç şu:

🔍 Senin rahatsız olduğun durum:

• Forumlarda (özellikle Technopat gibi yerlerde), kullanıcıların konunun sadece başlığına bakıp yüzeysel veya ezber cevaplar vermesi.

• Sen, detaylı ve düşünülmüş bir soru yazıyorsun ama içerik okunmadan “PS3 eskidi, PS4 al” gibi otomatik cevaplar geliyor.

• Aslında senin beklentin teknik, mantıklı, gerekçeli yanıtlar. Mesela “PS4'te özel sunucular vardır, PS Plus ile şunu şunu yaparsın…” gibi cevaplar bekliyorsun.

• Bir nevi fikir almak, alternatifleri değerlendirmek istiyorsun ama insanlar seni anlamadan, hızlıca cevap geçiyor.

Not: Şimdi denebilir ki duymak istediğin şeyler belli. Evet arkadaşlar, insanın kafasında genellikle böyle sorular soracakken soruyla ilgili merak ettiği kısımlar olur; bunlar duymak istediği cevap değildir. Sadece aydınlanmayı bekleyen sorunun bir parçasıdır. Sadece örnek verdiğim konuyu bile okursanız, kafamda neyle ilgili bir sorunun olduğunu ve cevap olarak ne gerektiğini az çok düşünüp anlayabilirsiniz, ilginiz olmasa bile.

Dosya Ekleri

• IMG_9320.png
    IMG_9320.png
    199,7 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_9321.png
    IMG_9321.png
    189,7 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı