Forumda neden Kaspersky fanboyluğu var?

Konu Kaspersky ancak konu içinde AVG, Avast, Comodo fanboyları doluşmuş :) Kullanmadığınız kullanmayı bilmediğiniz yazılımlar hakkında yorum yapacağına fanboy denilen kişiler yorum yapması gerekirken diğer fanboylar toplaşmış. Kaspersky öneriliyor çünkü basit, hepsinden daha güçlü özelliklere ve zararlı tanımına sahip.
Konu başlığı yalnış sanırım, artık öyle düşünmeye başlıyorum, bu gelen mesajlardan sonra. Benim sorunum.
Ben de performanslı olduğunu biliyorum ki, bir zamanlar kullanıyordum.

Fakat benim konuda anlatmak istediğim şey farklı. Birkaç sayfa önce yazdığım mesaj vardı. Öneri isteyen arkadaş vardı. O da Kaspersky'ı beğenmediğini söylemişti. Diğer arkadaşlar da suçu öneri isteyen arkadaşa atmıştı. Neymiş, kolay olması lazım. Bakın bu UI olayı zevk ve tercih meselesi. Herkesin karışık dediği KDE bana kolay geliyor, kolay denilen Xfce'de 1 hafta tahammül edemiyorum. O cevapları gördükten sonra sabrım taştı ve konu açma gereği duydum. Yani konu tam olarak fanboyları hedef almıyor, şu üstte söylediğim, kendimin bile bilmediğim grupu hedef alıyordu. Hedef de almıyordu, sadece eleştirdim ve ortalık karıştı.

Konu Kaspersky ancak konu içinde AVG, Avast, Comodo fanboyları doluşmuş :) Kullanmadığınız kullanmayı bilmediğiniz yazılımlar hakkında yorum yapacağına fanboy denilen kişiler yorum yapması gerekirken diğer fanboylar toplaşmış. Kaspersky öneriliyor çünkü basit, hepsinden daha güçlü özelliklere ve zararlı tanımına sahip.
1612720543138.png

1612720565055.png

Bu kadar güvenlik yazılımının bulduğu şeyi bu ikili bulamıyorsa bence o kadar da güvenli değil.

Eki Görüntüle 870064
Eki Görüntüle 870063

Bu kadar güvenlik yazılımının bulduğu şeyi bu ikili bulamıyorsa bence o kadar da güvenli değil.
1. Görüntü bozuk, bende gözükmedi.
2. Şu üstte attığın konudan görüntü ise, bence güvenli değilden çok, kapsamlı değil. Çünkü Kaspersky ve MBAM'ın bulduğunu Avast, AVG vs. da bulamadığı durum oluyor bazen. Tamamen veritabanına vs. kalmış durum. Yani her AV tam güvenlik sağlamaz, biliyorsunuzdur muhtemelen.

1. Görüntü bozuk, bende gözükmedi.
2. Şu üstte attığın konudan görüntü ise, bence güvenli değilden çok, kapsamlı değil. Çünkü Kaspersky ve MBAM'ın bulduğunu Avast, AVG vs. da bulamadığı durum oluyor bazen. Tamamen veritabanına vs. kalmış durum. Yani her AV tam güvenlik sağlamaz, biliyorsunuzdur muhtemelen.
Evet biliyorum. Microsoft, adı bile bilinmeyen firmalar, Avast & AVG, Bitdefender, ESET vb. buluyorsa bu ikilinin bulmaması çok kötü..

Koruma konusunda şüphesiz kimin en iyisi olduğu belli. Hiçbir antivirüsün alternatif olarak görülmemesi ve rast gelinebilecek bazı durumlarda çifte standarda oynanması asıl şikayet edilen şey. İşin kötüsü, bazı hoca denilen kişiler de buna dahil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı