Forumda niye kimse bana yardım etmiyor?

Ailemin haberi var. Ve bir yıl önce yine gittiğimde okul idaresi boşladı.
Ben lisedeyken başka okuldan bizim okula nakil olan arkadaşlarım olmuştu ve hatırladığım kadarıyla bu işin olması için hem mevcut okulunun idaresinin hemde gideceğin okulun idaresinin koordineli olarak çalışması ve evrak işlerini halletmesi gerekiyor. Mevcut okulundan nakil istediğine dair doldurmak üzre bir belge alacaksın ve bunu aynı zamanda gideceğin okula ulaştıracaksın. Gitmek istediğin okulda sana onay çıktığında mevcut okulundaki idare senin okuldan kaydını silecek. Yani benim bildiğime göre bu işi yapabilmen için muhakkak mevcut okulunun idaresi sana yardımcı olmalı. Yani böyle bir konuda "konuştum ama boşladılar" nasıl oluyor ben anlam veremedim. Kaldı ki madur olduğunu söylüyorsun.. Madursan zaten en başta sana yardım etmeleri lazım yok eğer diyelim ki sen maduriyet yaratıyorsun o zaman da senden kurtulmak için bu işi yaparlar. Ben gerçekten anlayamadım "idare beni boşladı" nasıl oluyor...

Ben lisedeyken başka okuldan bizim okula nakil olan arkadaşlarım olmuştu ve hatırladığım kadarıyla bu işin olması için hem mevcut okulunun idaresinin hem de gideceğin okulun idaresinin koordineli olarak çalışması ve evrak işlerini halletmesi gerekiyor. Mevcut okulundan nakil istediğine dair doldurmak üzere bir belge alacaksın ve bunu aynı zamanda gideceğin okula ulaştıracaksın. Gitmek istediğin okulda sana onay çıktığında mevcut okulundaki idare senin okuldan kaydını silecek. Yani benim bildiğime göre bu işi yapabilmen için muhakkak mevcut okulunun idaresi sana yardımcı olmalı. Yani böyle bir konuda "konuştum ama boşladılar" nasıl oluyor ben anlam veremedim. Kaldı ki mağdur olduğunu söylüyorsun. Madursan zaten en başta sana yardım etmeleri lazım yok eğer diyelim ki sen maduriyet yaratıyorsun o zaman da senden kurtulmak için bu işi yaparlar. Ben gerçekten anlayamadım "idare beni boşladı" nasıl oluyor...

Okul idaresi uğraşmamak için yapamayız edemeyiz diyor ama önemli ve mevkili birisi gelse işini hemen halleder. Adamına göre muamele kısaca.

Sorumu üst üste birkaç kere güncellememe rağmen kimse bir kere bile çıkıp yardım etmek istemiyor. Niye böyle insanlar var anlamıyorum. İlla sesimizi duyurmak için başımıza bir şey mi gelmesi lazım? Benim sesim de forumlara yetiyor. Önceki konularıma bakar mısınız ve bana bir mantıklı açıklama yapar mısınız?

Üzülme biz seni seviyoruz.🥰

Okul idaresi uğraşmamak için yapamayız edemeyiz diyor ama önemli ve mevkili birisi gelse işini hemen halleder. Adamına göre muamele kısaca.
Durum öyleyse eğer maalesef okul değiştiremezsin gibi duruyor. Daha önce sana edevlet üzerinden nakil işlemi gibi şeyler yapmışlar ama o işlemler ortaokuldan liseye geçen öğrencilerin kullandığı kayıt işlemleridir, sen kullanabiliyor olsan bile o işlemler ancak belirli kayıt dönemlerinde açıktır. Sen şuan dönem içi liseler arası geçiş yapmak istiyorsun bunu okul idaren işlemleri gerçekleştirmediği sürece yapamazsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı