Forumdaki "hocam" samimiyetsizliği

Benim görüşüme göre değersizleşiyor. Çünkü "hoca" sıfatını alabilmek için millet ne sınavlardan geçiyor (Öğretmenler, imamlar, teknik direktörler vs.). Hak edenlere söylenmesi gerektiği kanaatindeyim. Ama dediğim gibi bu benim görüşüm. Katılmayabilirsiniz. Israrla kullanılmasın demiyorum sonuçta. Herkes hür iradesini kullanıyor :)
Evet dediğiniz doğru. Ama "hoca" kelimesi illa öğretmen anlamına gelmesine gerek yok. Sonuçta dediğim gibi birbirimizi bilgilendiriyoruz. Ama evet, herkesin kendi düşüncesi.
 
İnsanlar gereksiz şekilde artık diğer insanların yaptığı her şeye karışır oldular. Altı üstü bir hitap şekli. O kişi senle konuşurken hocam dese ne demese ne? Bunun sana zararı ne? Ve bunda mide bulandırıcı samimiyetsiz olan şey ne? Altı üstü hocam diyor.

Ve bu forumda da hocam sözcüğü hitap kelimesi olarak kullanılıyor çünkü böyle bir hitap şekli oluşmuş ve bu gayet normal. Mesela bir arkadaş grubunun ''Kanka'' kelimesini kendine bir hitap şekli oluşturması gibi. Bence kafaya takılacak bir ton mevzu varken bunları takmayın. Kaldı ki burası bir forum ve sürekli bilgi alışverişi oluyor. Ve sırf bu sebepten bile hocam kelimesinin kullanılması gayet normal.
 

Geri
Yukarı