FPS drop nasıl düzeltilir?

İşletim sistemi
Windows 10

Alperen8574

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere soru bu şekildedir. 2004 yapımı GTA San Andreas da bile 3-4 saat sonra hafif küçük takılma ardından geri gelme yaşıyorum daha yüksek günümüz oyunlarda ise bu 3-4 saat 1-2 saatte kadar düşüyor. 60 FPS düz alırken bir anda 3-5 FPS düşüp tekrar yükseliyor.

İşlemci: Intel(r) Core(tm) i5-6300HQ CPU @ 3.20GHz bellek (RAM): 12,0 GB sanal bellek: 16,0 GB ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 950M (4 GB VRAM) + Intel (r) HD Graphics 530 (2gbvram) HDD + SSD: 932 GB.

Eski/Yeni şu zamana kadar çoğu oyunda en yüksek ekran kartı derecesi 65, ortalama 58 gördüm. En yüksek işlemci derecesi 73, ortalama 68 gördüm.

Arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere soru bu şekildedir. 2004 yapımı GTA San Andreas da bile 3-4 saat sonra hafif küçük takılma ardından geri gelme yaşıyorum daha yüksek günümüz oyunlarda ise bu 3-4 saat 1-2 saatte kadar düşüyor. 60 FPS düz alırken bir anda 3-5 FPS düşüp tekrar yükseliyor.

İşlemci: Intel(r) Core(tm) i5-6300HQ CPU @ 3.20GHz bellek (RAM): 12,0 GB sanal bellek: 16,0 GB ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 950M (4 GB VRAM) + Intel (r) HD Graphics 530 (2gbvram) HDD + SSD: 932 GB.

Eski/Yeni şu zamana kadar çoğu oyunda en yüksek ekran kartı derecesi 65, ortalama 58 gördüm. En yüksek işlemci derecesi 73, ortalama 68 gördüm.
BD PROCHOT şüphesi!!

ThrottleStop yükleyin. Ana Ekrandan BD PROCHOT tikini kaldırın. Yeniden test edin. Sorun düzelmiş olmalı anlattıklarınıza göre. Düzelirse bilgilendirme yapmam gerekecek bu ayarın ne olduğuna dair.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    88,5 KB · Görüntüleme: 392

Sisteminizde bir şey fark ettim. Sorunun kaynağı BD PROCHOT olmayabilir.

Turbo kapalı olabilir mi o işlemci normalde ısınmalı. HQ serisi ısınır. Siz biraz ayarları ile kurcalamışsınız bilgisayarın bunu tahmin edebiliyorum.

Bd prochot şüphesi!

ThrottleStop yükleyin. Ana ekrandan bd prochot tikini kaldırın. Yeniden test edin. Sorun düzelmiş olmalı anlattıklarınıza göre. Düzelirse bilgilendirme yapmam gerekecek bu ayarın ne olduğuna dair.

Hocam bd prochot ve ThrottleStop ile ne olduğuna dair en ufak fikrim yok size zahmet açıklayabilirseniz çok makbule geçer.
Sisteminizde bir şey fark ettim. Sorunun kaynağı bd prochot olmayabilir.

Turbo kapalı olabilir mi o işlemci normalde ısınmalı. HQ serisi ısınır. Siz biraz ayarları ile kurcalamışsınız bilgisayarın bunu tahmin edebiliyorum.

Turbo'dan kastınız OC ise evet yaptım en düşük ve en yüksek işlemci %100 de çalışıyor (pil ayarlarını kast ediyorum) normalde 2.30 GHz hızında lakin OC ile 3.15'e kadar çıkıyor oyunda ise 2.90 da sabit kalıyor.

Hocam bd prochot ve ThrottleStop ile ne olduğuna dair en ufak fikrim yok size zahmet açıklayabilirseniz çok makbule geçer.
ThrottleStop bir uygulamadır. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan BD PROCHOT tikini kaldırın.

Turbo'dan kastınız OC ise evet yaptım en düşük ve en yüksek işlemci %100 de çalışıyor (pil ayarlarını kast ediyorum) normalde 2.30 GHz hızında lakin OC ile 3.15'e kadar çıkıyor oyunda ise 2.90 da sabit kalıyor.
O OC değil ama boşverin. Siz Yüksek Performans odaklı bir yeni güç planı oluşturun. Ardından ThrottleStop ile ilgili dediğimi yapın. Düzelebilir.

ThrottleStop bir uygulamadır. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan bd prochot tikini kaldırın.

O OC değil ama boş verin. Siz yüksek performans odaklı bir yeni güç planı oluşturun. Ardından ThrottleStop ile ilgili dediğimi yapın. Düzelebilir.

Şimdi indirip dediklerinizi uyguluyorum.
Sisteminizde bir şey fark ettim. Sorunun kaynağı BD PROCHOT olmayabilir.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım bunlar.
ThrottleStop bir uygulamadır. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan bd prochot tikini kaldırın.

O OC değil ama boş verin. Siz yüksek performans odaklı bir yeni güç planı oluşturun. Ardından ThrottleStop ile ilgili dediğimi yapın. Düzelebilir.

Programı RAR'dan çıkarttım çalıştırdım bu şekil bir hata verdi hocam.

Dosya Ekleri

• 23.png
    23.png
    245,9 KB · Görüntüleme: 323
  • 2.png
    2.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 320

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı