FPS düşme, oyun takılması sorunu

Güzel iltifatlarınız için teşekkürler. :)

İşlemci ve ekran kartı kullanım ve sıcaklık değerlerinizi oyun içinde MSI Afterburner ile kontrol ettiniz mi?

Etmediyseniz onu bir gözlemleyin. Ayrıca sisteminizin termal bakımını en son ne zaman yaptınız/yaptırdınız?

Hocam sadece CS:GO girdim ve MSI Afterburner'da 64 derece diyor sizce normal mi? Derecelerden pek anlamıyorumda :/
Sürücülerin güncel mi? Güncel olmayanlarda böyle sorunlar olması normal gibi.

Sürücülerimin hepsini bütün gün kontrol ettiriyorum bir sıkıntı varsa direk indiriyorum yani hiçbir şekilde sürücü ile olması gerektiğini düşünmüyorum.

Hocam sadece CS:GO girdim ve MSI Afterburner'da 64 derece diyor sizce normal mi? Derecelerden pek anlamıyorumda :/

Sürücülerimin hepsini bütün gün kontrol ettiriyorum bir sıkıntı varsa direk indiriyorum yani hiçbir şekilde sürücü ile olması gerektiğini düşünmüyorum.
Bir süre oynadıktan sonra ortalam değerlerini bir takip edin. Ona göre yazarsanız bir yorumda bulunabiliriz. 64 Derece yük altında normal ama ne kadar süre gözlemlediniz? Açar açmaz mı bize söylediğiniz değer onu anlatmaya çalışıyorum.

Ayrıca termal bakımlarınız ile ilgili sorumu cevaplamadınız.

Bir süre oynadıktan sonra ortalam değerlerini bir takip edin. Ona göre yazarsanız bir yorumda bulunabiliriz. 64 derece yük altında normal ama ne kadar süre gözlemlediniz? Açar açmaz mı bize söylediğiniz değer onu anlatmaya çalışıyorum.

Ayrıca termal bakımlarınız ile ilgili sorumu cevaplamadınız.

Termal bakımını 9-10 ay öncesi falan yaptırmıştım o zamandan beri hiç yaptırmadım ama birkaç güne yaptıracağım, sıcaklık değerini de oyunu bir 10-15 dkka oynadıktan sonra baktım.

Peki sistem bilgileriniz, driver güncellik durumunuz, Windows sürüm ve güncellik durumunuz nedir?

Hocam sistem özelliklerim şu şekildedir:
Ekran kartı: RX580 8 GB.
RAM: 16 GB RAM Corsair sanırım 3000MHz.
Anakart: MSI B450M PRO-VDH Plus.
İşlemci: Ryzen 3 2200G.
Power Supply: Rampage 600W 80Plus.

Driver sürümüm son sürüm: 20.8.3.

Windows'ta sadece 1 tane güncelleme var onu da bugün birkaç saat sonra yapacağım çünkü birkaç küçük işim var.

Hocam sistem özelliklerim şu şekildedir:al/konu/ddu-ile-sueruecue-kaldirma-rehberi.44964/page-8
Ekran kartı: RX580 8 GB.
RAM: 16 GB RAM Corsair sanırım 3000MHz.
Anakart: MSI B450M PRO-VDH Plus.
İşlemci: Ryzen 3 2200G.
Power Supply: Rampage 600W 80Plus.

Driver sürümüm son sürüm: 20.8.3.

Windows'ta sadece 1 tane güncelleme var onu da bugün birkaç saat sonra yapacağım çünkü birkaç küçük işim var.
BIOS versiyonunuz güncel mi?

Ayrıca AMD'nin beta sürücülerinde genelde karın ağrıları oluyor. WHQL sürüm yüklemenizi öneririm.

Bunun için:

DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi'n de yer aldığı şekilde eski sürücünüzü kaldırıp, Radeon™ Software Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 kurup gözlemlermisiniz durumu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı