Fransızca ve R harfi arasındaki ilişki

121228

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2016
Mesajlar
2.808
Makaleler
10
Çözümler
7
Selam, bir sorum olacaktı. Kiminize saçma gelebilir fakat böyle bir şey duydum ve ne denli doğru olduğunu merak ettim. R harfini söyleyemeyen insanlar Fransızcayı öğrenirken diğer insanlara kıyasla daha avantajlı olurlarmış. Bu doğru mu acaba? R harfini söyleyemeyen birisi Fransızca öğrenirken bu durum ona avantaj sağlar mı? @Yararsız Üye
 
Bir harfi söylememek (ya da farklı şekilde söylemek) o kadar da zor alışılacak bir şey değil ki. :D Ayrıca aksanlı telaffuz edilecekse "R" harflerini söyleyemeyenlerin de gırtlak telaffuzu yapıp kendi alışık olmadığı bir sesi çıkarmaya adapte olması lazım.

Bunun dışında kendi standart aksanınla konuşacaksan ister "R" ile telaffuz et ister "Ğ" olarak, çok farkı yok. Gırtlaktan gelen bir "Ğ" sesi yerine direkt baskın şekilde "Y" ya da "V" sesi çıkarmak karşıdakinin anlamasını da zorlaştırır.

Sözün özü; yok öyle bir şey.
 
Son düzenleme:
Konu biraz saçma olmuş ama r harfini fransızlar çok değişik çıkarıyor. Bonjour diyeceği yerde bonjouğ gibi çıkıyor ağızlarından. Daha çok o dille alakalı bir şey bu. R harfini söyleyememekle alakası olmayabilir. Ama onlar ilk öğrenirken r harfini tam öğreniyorlar diye biliyorum. Yani avantaj dezavantaj yok. Söyleyebiliyor san söylemezsin olur biter.
 
Fransızcada günlük konuşmada R sesi yoktur. Dediğiniz doğru olabilir belki ama pek sanmıyorum yani. Sonuçta onlar çocukluğundan beri R sesini çıkarmıyorlar belki de bundan dolayı pek bir avantaj olmaz. Nasıl olsa alışıyorlar.
 

Geri
Yukarı