Rehber FRC (First Robotic Competition) nedir? Nasıl katılınabilir?

Hocam ben lise 2.sınıfım
9.sınıf iken mentör olan bir hocam beni okulun FRC takımına çağırdı ama reddetmiştim bilgim yok ve az ilgim var diye. "sosyalleşirsin" demişti tekrar reddettim. Bu sıralar aklıma çok takıldı ve pişmanlık duyuyorum. Benim için bayağı iyi vir deneyim ve tecrübe olurdu güzel kişiler tanıyabilirdim. Ama o hoca da gitti maalesef. Bu sıralar başvurular açılmışken pr olarak başvurmayı düşünüyorum. Gerçi 5-6 pr var takımda almazlar herhalde ama bilmiyorum. İçine kapanık hemen kaynaşamayan az konuşan biriyim de iş sunumlara gelince işimi iyi yapıyorum. Bir katkım olabilir diye düşünüyorum. Başvuru da "diğer" kısmı da vardı ama başka hangi iş yapılabilir düşünmedim. Mekanik ve tasarım hiç yapamam zaten yazılım için de bayağı çalışmam gerekiyor o da olmaz. Pr var bir tek girebileceğimi düşündüğüm ama onun hakkında eksik bilgilerim olabilir. Ve dediğim gibi içime kapanık biriyim, çekingenlik filan da var. Başvurulara 2 defa baktım düşünüyorum 2-3 gündür ama yine de tam düzgün cevap veremediklerim oldu gibi, cevaplar da bayağı kasmışım, duygusal gibi gözüküyor. Yani alma ihtimalleri var ama almama ihtimalleri daha yüksek. Orayı deneyimlemek, sosyalleşmek çok istiyorum şahsen keşke geçen sene o fırsatı kaçırmasaymışım. Yardım ederseniz çok memnun olurum.
Hocam başvurduğun takıma göre değişir rookiyse eğer muhtemelen alınırsın kendini iyi tanıtman yeterli.LinkedIn üzerinden bağlantı kurabildiğin kadar kur karşına çıkacaktır başvurular.Hala lisedeysen hiçbir şey için geç değil sadece bağlantı kur dediğim gibi iletişim bilgilerini bırak ben sana ulaşırım konu için

Hocam başvurduğun takıma göre değişir rookiyse eğer muhtemelen alınırsın kendini iyi tanıtman yeterli. LinkedIn üzerinden bağlantı kurabildiğin kadar kur karşına çıkacaktır başvurular. Hala lisedeysen hiçbir şey için geç değil sadece bağlantı kur dediğim gibi iletişim bilgilerini bırak ben sana ulaşırım konu için.

İtobot diye bir takım bizim okulda. Instagram'dan başvuru formu paylaştılar oradan başvuracağım. Girebilme ihtimalim var ama dediğim gibi çok şey bilmeyen üşengeç tembel adamın geç olgunlaştım. Sınavlar ile uğraşıyorum sadece. Amacım lider veya çok önemli bir şey yapmak değil de bir sosyalleşeyim deneyim olsun zaten sunum gibi şeyler hakkında deneyimim bir ilgim var onları yapmak isterim. İnşallah girip bir katkım olur.

İtobot diye bir takım bizim okulda. Instagram'dan başvuru formu paylaştılar oradan başvuracağım. Girebilme ihtimalim var ama dediğim gibi çok şey bilmeyen üşengeç tembel adamın geç olgunlaştım. Sınavlar ile uğraşıyorum sadece. Amacım lider veya çok önemli bir şey yapmak değil de bir sosyalleşeyim deneyim olsun zaten sunum gibi şeyler hakkında deneyimim bir ilgim var onları yapmak isterim. İnşallah girip bir katkım olur.

İtobotla bu sene aynı regionaldaydım. Kendi okulunun takımı olması bana kalırsa daha avantajlı tanıdığın varsa takımdan direkt gidip konuşadabilirsin.

İtobotla bu sene aynı regionaldaydım. Kendi okulunun takımı olması bana kalırsa daha avantajlı tanıdığın varsa takımdan direkt
İtobotla bu sene aynı regionaldaydım. Kendi okulunun takımı olması bana kalırsa daha avantajlı tanıdığın varsa takımdan direkt gidip konuşadabilir

İtobotla bu sene aynı regionaldaydım. Kendi okulunun takımı olması bana kalırsa daha avantajlı tanıdığın varsa takımdan direkt gidip konuşadabilirsin.
Tanıdık sayılmazlar valla ya.

Konu belki eskiyecek, belki büyüyecek bilmiyorum ama yerimi almış olayım. Ben 5773 yafl mechatronics in 3 yıl kaptanlığını şimdi de mentorlugunu sürdüren biriyim. Mentor olduğum 2 takım mevcut. FRC hakkındaki sorularınızı alabilirim.

Konu belki eskiyecek, belki büyüyecek bilmiyorum ama yerimi almış olayım. Ben 5773 yafl mechatronics in 3 yıl kaptanlığını şimdi de mentorlugunu sürdüren biriyim. Mentor olduğum 2 takım mevcut. FRC hakkındaki sorularınızı alabilirim.
Hocam okuduysanız başvuracağımı söylemiştim de aklımda hâlâ takılı kalan bir soru var onu düşünüyorum hep.
"Daha önce hiç bilmediğin bir konuda kendini geliştirdiğin bir örnek verebilir misin?"
Soru böyle bir şey, liseye geçene kadar hiç birşeyi filan umursamadım. Lisede de tembelliğim ve üşengeçliğim yüzünden kendimi geliştirmeye dikkat etmedim. Abim sayesinde 1 kursa gittim de o da pek bir şey sayılmaz gibi. Boş bıraksam ve yok desem olmaz. Nasıl cevap verebilirim düşünemiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum sizlerden

Aklımda hâlâ takılı kalan bir soru var onu düşünüyorum hep.
"Daha önce hiç bilmediğin bir konuda kendini geliştirdiğin bir örnek verebilir misin?"
Soru böyle bir şey, liseye geçene kadar hiç birşeyi filan umursamadım. Lisede de tembelliğim ve üşengeçliğim yüzünden kendimi geliştirmeye dikkat etmedim. Abim sayesinde 1 kursa gittim de o da pek bir şey sayılmaz gibi. Boş bıraksam ve yok desem olmaz. Nasıl cevap verebilirim düşünemiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum sizlerden

Son düzenleme:
Hocam okuduysanız başvuracağımı söylemiştim de aklımda hâlâ takılı kalan bir soru var onu düşünüyorum hep.
Soru böyle bir şey, liseye geçene kadar hiçbir şeyi filan umursamadım. Lisede de tembelliğim ve üşengeçliğim yüzünden kendimi geliştirmeye dikkat etmedim. Abim sayesinde 1 kursa gittim de o da pek bir şey sayılmaz gibi. Boş bıraksam ve yok desem olmaz. Nasıl cevap verebilirim düşünemiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum sizlerden.

Soru böyle bir şey, liseye geçene kadar hiçbir şeyi filan umursamadım. Lisede de tembelliğim ve üşengeçliğim yüzünden kendimi geliştirmeye dikkat etmedim. Abim sayesinde 1 kursa gittim de o da pek bir şey sayılmaz gibi. Boş bıraksam ve yok desem olmaz. Nasıl cevap verebilirim düşünemiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum sizlerden.

Mesela kendimden örnek vermem gerekirse, liseye başladığımda sadece bilişim temeli olan biriydim. Yazılım ve bilgisayar mimarisiyle çalışırdım; ancak FRC sonrasında şu an ileri proje yönetimi bilen, mekanik sistem çizimi yapabilen, altında 50 kişilik ekip yönetmiş, bunun inceliklerini öğrenmiş biriyim. Bunların hepsini sıfırdan kendi isteğim ve emeğim doğrultusunda öğrendim. Her şey hevesle ve istekle başlıyor ve devam ediyor. Özgür demirtaş'ın bu konuda bir sözü var: Dışarıdan verilen motivasyonun süresi 1 haftadır. Kısaca ben 4 yıl ruhsuz gibi çalıştım. 4 departmana baktığımdan, 4 departmanının inceliklerini öğrendim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı