FreeBSD ve diğer BSD'lerden memnuniyet

Makaleler
7
Daha fazla  
Freebsd-XFCE.png

FreeBSD'den memnun musunuz? Kullandınız mı? Tavsiyeniz var mı? Ben @Zurnadürüm'nin etkisiyle kullandım. Terminator ve Firefox kurdum. Arch'tan kurulumu kolay geldi bana. Lakin BSD uygulamalarına nereden bakılıyor bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke Nomad BSD kursaydınız. En azından son kullanıcıya daha yakın.

Hocam ben NomadBSD'ni kurdum. İyi, güzel hoş da diske kurulmuyor. Ne de kurulum bilgisi yok. Network Manager'ini hiç sevmedim. FreeBSD'ye GNOME kurmuştum o da güzeldi.
Şu an da FreeBSD'nin bootloaderinin sorunlarıyla uğraşıyorum. Belki de beni en çok zorlayan işletim sistemi FreeBSD olmuştur.
Ek olarak FreeBSD ana repo sitesi şudur:

Son düzenleme:
İyi, güzel hoş da diske kurulmuyor.
Kurulum bulunmaz olur mu ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tyler'ın yaptığı incelemeye de bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca BSD'lerde gördüğüm en yenilikçi BSD olabilir.

Bir yıldır sanal makinede OpenBSD kullanıyorum, test donanımıma yüklemeyi düşünüyorum ama çok üşeniyorum. :p

Aşırı stabil bir sistem. Özellikle kurmayı biliyor iseniz kullanmak çok eğlenceli. XFCE4 ile çok uyumlu çalışıyor. Ayrıca sanal makineme 1.5 GB RAM, tek çekirdek ve 60 GB depolama alanı ayırdım sadece.

FreeBSD'yi de deneyeceğim.

Grafik arayüzü ne durumda?
GNU/Linux'lardakiyle aynı hızda mı yoksa hafif bir yavaşlık var mı?

FreeBSD için kurulumdan sonra bir terminal penceresei var. Daha sonra xorg ile GNOME veya KDE kurulabilir.
Hız olarak Linux'tan az daha yavaş.
Ayrıca BSD'lerde gördüğüm en yenilikçi BSD olabilir.

Evet gerçekten de çok güzel ve yenilikçi arayüzü var.
Aşırı stabil bir sistem. Özellikle kurmayı biliyor iseniz kullanmak çok eğlenceli. Xfce4 ile çok uyumlu çalışıyor. Ayrıca sanal makineme 1.5 GB RAM, tek çekirdek ve 60 GB depolama alanı ayırdım sadece.

OpenBSD'ni diyemem ama FreeBSD aşırı güvenlik takıntısı olan bir işletim sistemi. Her defasında açılışta sistem taraması çok sıkıyor adamı.

Son düzenleme:
OpenBSD'den yazıyorum, XFCE4'ü kurdum ve çok beğendim. :) Özellikle kaynak kullanımının çok az olması çok hoşuma gitti XFCE4 ile. Şu an sanal makinedeyim. Bu makineye 2 GB RAM ve tek çekirdek işlemci verdim.

Not: Önceki sanal makinemde XFCE4 yoktu.

1608393547147.png

Arkada Firefox açıkken kullanmış olduğu kaynak. Ve evet, "root" hesabındayım. Şu anlık tabii ki de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı