FreeDOS bilgisayar Windows 10 yüklü geldi

synix0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ikinci el laptop aldım. FreeDOS dendi fakat Windows 10 var. Nasıl oluyor böyle bir şey? Laptopun herhangi bir yerinde Windows 10 çıkartması yok. Bazen bilgisayarı açarken format atarken ki ekran geliyor ve Microsoft Office satın almak ister misin? Falan diyor. Benim bilgisayarımın Windows'u orijinal mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Arkadaşlar ikinci el laptop aldım. FreeDOS dendi fakat Windows 10 var. Nasıl oluyor böyle bir şey? Laptopun herhangi bir yerinde Windows 10 çıkartması yok. Bazen bilgisayarı açarken format atarken ki ekran geliyor ve Microsoft Office satın almak ister misin? Falan diyor. Benim bilgisayarımın Windows'u orijinal mı?
Sağ altta Windows'u etkinleştir yazıyorsa FreeDOS'tur.

Eğer emin olmak istiyorsan format atabilirsin. Bilgisayarda şüphe verecek bir şey yok ise sıkıntı yoktur.

Sağ altta Windows'u etkinleştir yazıyorsa FreeDOS'tur.

Yanlış bilgi, FreeDOS apayrı bir şey. (FreeDOS, Microsoft'un 1999'da MS-DOS'u geliştirmeyi durdurması üzerine serbest DOS'u yaşatmak için doğmuş GNU Genel Kamu Lisansı kapsamında açık kaynaklı gelişmiş bir DOS tabanlı işletim sistemidir. Kaynak: Wikipedia)

Muhtemelen satıcı firma uğraşmamanız için kurmuştur. Yine de emin olmak isterseniz CMD'den slmgr -dlv yazarak keyi kontrol edebilir veya kendiniz tekrardan Windows 10/11 kurabilirsiniz.

Arkadaşlar laptopu ikinci el aldım ve 2 yıllık Excalibur G770'di. Format attım ama hala Windows var. "etkinleştirme " yerine girdiğim de ise " Windows, Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi." diyor.

Arkadaşlar ikinci el aldım. Neden herkes sıfır almışım gibi algılıyor lütfen yazdığımı okur musunuz?

"Windows'u Etkinleştirin" yazısı yok değil mi? Eğer öyleyse CMD'ye slmgr -dlv komutunu yazıp çıkan menünün ekran görüntüsünü atar mısın?

Arkadaşlar Şöyle söylüyeyim .Normal birşekilde windows kullanıyorum . Problem şu ; bana freedos dendi fakat değil .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı