FreeDOS notebooka Windows 10 nasıl kurulur?

cagdasl

Attopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir FreeDOS notebook aldım henüz elime ulaşmadı ama şimdiden Windows 10 kurulumunu USB belleğe aktarmak istiyorum. Nasıl yapacağım konusunda çok bir fikrim yok. Bana yardımcı olabilir misiniz?

laptops and netbooks :: legion series :: legion 5 15ach6h - Lenovo Support TR aldığım ürünün bilgilerinin, gerekli güncellemelerin yer aldığı site bu. Windows'un en kararlı olan sürümünü indirmek istiyorum.

Şuradan ilerleyebilirsiniz.

Windows 10'u İndirin

Microsoft'un kendi sayfası, başka bir yerden Windows indirmenizi tavsiye etmem. Önce küçük bir yazılım indiriyorsunuz sonra onun üzerinden yükleme dosyası oluşturmak için imaj indirme seçeneğini seçebilirsiniz.

Tabi geçerli bir seri numarası edinmeniz de gerekiyor

Teşekkür ederim.
Şuradan ilerleyebilirsiniz.

Windows 10'u İndirin

Microsoft'un kendi sayfası, başka bir yerden Windows indirmenizi tavsiye etmem. Önce küçük bir yazılım indiriyorsunuz sonra onun üzerinden yükleme dosyası oluşturmak için imaj indirme seçeneğini seçebilirsiniz.

Tabi geçerli bir seri numarası edinmeniz de gerekiyor
Peki usb belleği biçimlendirirken NTFS mi seçmem gerekir yoksa Fat32 mi ? Yukarıda arkadaşın attığı videoda Rufus indiriyor onu da indirmem gerekir değil mi ?

Teşekkür ederim.

Peki usb belleği biçimlendirirken NTFS mi seçmem gerekir yoksa Fat32 mi ? Yukarıda arkadaşın attığı videoda Rufus indiriyor onu da indirmem gerekir değil mi ?
USB belleği siz biçimlendirmiyorsunuz. Yazılım onu kendisi halledecek.

Teşekkür ederim.

İndirdiğiniz ISO dosyasını bilgisayara kaydedin ve USB flasha Rufus ile yazdırın. Rufus'la USB flasha yazdırırken yukarıdaki videodaki ayarların aynısını uygulayabilirsiniz.
Bu arada indirirken son aşamada ISO Dosyası seçeneğini seçin ve ISO yu bilgisayara kaydedin. Rufusu sonrasında kullanacaksınız.

Son düzenleme:
@chaturanga @UfukÇ. Arkadaşlar şuan laptop elime ulaştı dediğiniz gibi usb belleğe yazdım. Şuan bilgisayara taktım ama pc görmüyor usb belleği. Gönderdiğiniz videodaki bios menüsü açılmıyor farklı bir menü açılıyor.

Aşağıya fotoğraflarınıda bırakıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. F12 bastığımda ilk fotoğraf çıkıyor. F2 bastığımda 2.foto çıkıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20210913_144159.jpg
    IMG_20210913_144159.jpg
    198,9 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20210913_144110.jpg
    IMG_20210913_144110.jpg
    240,2 KB · Görüntüleme: 44
@chaturanga @UfukÇ. Arkadaşlar şuan laptop elime ulaştı dediğiniz gibi usb belleğe yazdım. Şuan bilgisayara taktım ama pc görmüyor usb belleği. Gönderdiğiniz videodaki bios menüsü açılmıyor farklı bir menü açılıyor.

Aşağıya fotoğraflarınıda bırakıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. F12 bastığımda ilk fotoğraf çıkıyor. F2 bastığımda 2.foto çıkıyor, more settingse bastığımda 3.foto çıkıyor.

Hocam ikinci fotoda boot device menüsü var ya, orada USB seçeneği olması lazım. Onu seçmeniz gerekiyor, bu şekilde laptop ilk açılırken önce USB yi okuyup kurulum aşamasına geçecek.

Hocam ikinci fotoda boot device menüsü var ya, orada USB seçeneği olması lazım. Onu seçmeniz gerekiyor, bu şekilde laptop ilk açılırken önce USB yi okuyup kurulum aşamasına geçecek.
Basıyorum oraya ama sadece o seçenek var bütün usb portlarını denedim. Her şeyi doğru yaptığıma eminim.
Basıyorum oraya ama sadece o seçenek var bütün usb portlarını denedim. Her şeyi doğru yaptığıma eminim.
Başka bir usb belleğe yazıyım belki de usb bellek sıkıntılıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı