FreeSync Açıkken Ekranda Çizgi Çıkıyor

Ozan Doğan

Decapat
Katılım
23 Eylül 2019
Mesajlar
24
Yer
Istanbul / Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Graphic Designer
ASUS GTX 1060 6 GB OC STRİX ekran kartına ve yeni almış olduğum ASUS VG279Q model monitöre sahibim. Yeni monitörü almadan önceki 60Hz'lik standart monitörü 3 yıl kullandım hiçbir problem yaşamadım başıma ilk defa bir olay geldi aldığım firma Vatan'dan destek aldım olmadı, bilgisayar parçalarını aldığım bilindik bir firma var reklam olmasın oradan destek aldım olmadı, NVİDİA ve ASUS ile iletişime geçtim yine çözüm bulamadım. Sorunum şu, 144Hz'de FreeSync kapalı olduğu zaman hiçbir problem yok fakat FreeSync açtığım zaman oyunlarda ara sahnelerde ve oyun içinde iken arada saliselik çizgilenme olup gidiyor. DP kablosunda problem vardır belki dedim kalitesi kanıtlanmış vesa sertifikalı 1.4 versiyon aldım onda da sorun devam ettiğini gördüm. Ekran kartım DP 1.4, Monitör 1.2 destekli imiş sitelerinden kontrol sağladım ilk aldığım monitörde bu sorunu görünce iade ettim tekrar yenisini aldım. Onda ışık sızması fazla olduğu için yine değiştim bu 3. Monitör görünürde problem yok fakat FreeSync ile problem olduğu apaçık belli. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Freesync sanırsam tam anlamıyla AMD modellerde ve Nvidia pilot modellerde uyumlu. Benim monitördede acayip dalgalanma oluyor ara sahnelerde. Samsung LC24F kavisli ekran var. Ekran kartım Nvidia.
 
Kardeşim nasıl çözücez Recep Baltaş bey ile iletişime geçmek istedim kendisi G-sync - Freesync konularına hakım fakat sosyalden konu oluştur dedi bakıyorum geçmiş paylaşımlara çözüm yok ne olacak bilmiyorum yani
 
Nvidia'nın G-Sync compatible listesinde monitörünüz bulunmuyor yani bu FreeSync ile G-Sync kullanma durumunda sorunla karşılaşabilirsiniz anlamına geliyor bu. XG2402 ile sorun yaşamadım hiç ama Nvidia belirtmişti zaten sağlıklı çalışmayabilir diye. Umarım çözersin.
 
Anladığım kadarıyla 144 Hz'de Freesync açık iken yırtılmalar oluyor. MSI monitörlerde de mevcut. Bazı markalar freesync açıldığında otomatik olarak 1Ms den çıkarıyormuş problem olmaması için. 1 Ms ile oynamıyorsun ama yırtılma olmuyor.
Demek ki Asus monitörlerde, MSI gibi.
 
Kullandiginiz ekran karti nvdia urunu dogal olarak G-sync ve bazi freesync modellerini desteklemekte bu nedenle uyumluluguna nvdia uzerinden bakmaniz gerekirdi. Keza arkadaslarda belirttigi uzere ekranin uyumlulugu yok. Bu yuzden duzgun calismasini bekleyemezsiniz ve cozum bulacaginizi da pek sanmiyorum.
 
Freesync sanırsam tam anlamıyla AMD modellerde ve Nvidia pilot modellerde uyumlu. Benim monitördede acayip dalgalanma oluyor ara sahnelerde. Samsung LC24F kavisli ekran var. Ekran kartım Nvidia.
Hocam aynı monitör bende var ayarlarda bir tane ayarı en hızlı yapınca ekran çok bozuyor sizde de mi öyle acaba birde ayarlarınız nasıl acaba freesync ve o dediğim en hızlı, standart olayı
 
Merhaba. Çözülmedise ve hala sorunu yaşayanlar var ise bir yol var. Ben de Acer Predator marka gerçek modül G-Sync olan monitör var ve ekran kartım NVIDIA. Ekran kartı, monitör Hz degerinin altında FPS verirse çizgilenmeler oluşuyormuş. Maksimum kare hızını, oyununa göre aldıgım FPS kadar ayarlarladığımda (garanti olsun diye birkaç FPS altı olabilir) çizgilenmeler kayboldu. NVIDIA Denetim Masası 3D ayarların yönetilmesi kısmından ayarladım ben, ama örnegin gerars 5 oyununda oyun menüsünden de Max. FPS ayarlayabiliyorsunuz (30, 60, 90 gibi). Her oyun için ayrı ayrı ayarlanabiliyor Max. FPS. Bu arada ekran milisaniye hızı, monitör menüsünden bir tık düşürülmeli, eger görüntü bozuksa. G-SYNC'ya da FreeSync kapatıp V-Sync ile sabitleyince de çizgilenmeler kayboluyor, ama akıcılık gidiyor sanki.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Çözülmedise ve hala sorunu yaşayanlar var ise bir yol var. Ben de Acer Predator marka gerçek modül G-Sync olan monitör var ve ekran kartım NVIDIA. Ekran kartı, monitör Hz degerinin altında FPS verirse çizgilenmeler oluşuyormuş. Maksimum kare hızını, oyununa göre aldıgım FPS kadar ayarlarladığımda (garanti olsun diye birkaç FPS altı olabilir) çizgilenmeler kayboldu. NVIDIA Denetim Masası 3D ayarların yönetilmesi kısmından ayarladım ben, ama örnegin gerars 5 oyununda oyun menüsünden de Max. FPS ayarlayabiliyorsunuz (30, 60, 90 gibi). Her oyun için ayrı ayrı ayarlanabiliyor Max. FPS. Bu arada ekran milisaniye hızı, monitör menüsünden bir tık düşürülmeli, eger görüntü bozuksa. G-Sync'ya da FreeSync kapatıp V-Sync ile sabitleyince de çizgilenmeler kayboluyor, ama akıcılık gidiyor sanki.

Destek için teşekkür ederim. Problem monitör kaynaklı idi. Aynı model monitörü 3 - 4 defa sıfır kutu alıp denedim en son yetkili ASUS servis baktı problem oldugunu söylediler bende Acer XV272 model monitör satın aldım. Birçok oyun denedim hiçbirinde problem yok ama sorun yaşayan varsa söylemiş olduğun yöntemi uygulayabilirler teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı