FreeSync ile RX 460 mı, GTX 1050 Ti mı?

Sizce hangisini seçmeliyim?

• Oy verenlerin toplamı
    47
Ben de freesync monitör kullanıyorum, RX 560'tan GTX 1050 Ti'a geçtim. Ama bunun nedeni oynadığım oyunla ilgili bir nevi özel bir nedendi. Stok sorunu geçince değiştirmeyi düşünürsen uygun fiyatlı RX serisi alabilirsin freesync ile seni üzmez ama birkaç yıl kullanırım diye düşünürsen GTX 1050 Tİ daha iyi bir seçim olur gibi. Şunu da unutma her iki kartta şuan malum sebeplerden ötürü aşağı yukarı 100 lira daha pahalı satılıyor piyasada.

Yanlış bilgilendirme
Tabikide 1050Ti ama ben RX 460 alıcam dersen guncel olan serisini yani 560 modelini tercih et. RX560 Vulkan'da bazı oyunlarda 1050 Ti ile kafa kafaya ve Freesync ozelliği RX460'ta yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabikide 1050Ti ama ben rx460 alıcam dersen guncel olan serisini yani 560 modelini tercih et rx560 vulkanda bazı oyunlarda 1050 ti ile kafa kafaya ve freesync ozelliği rx460 da yok.
RX 460 freesync destekliyor.

Dosya Ekleri

• rx 460.PNG
    rx 460.PNG
    19,8 KB · Görüntüleme: 329
Arkadaş haklı. İnternette videoları bile var. Konu günceldir. Yazmaya devam arkadaşlar!
GTX1050Tİ tercih etmen senin yararına olacaktır sonuçta daha performanslı fakat AMD tarafının artılarıda yok değil. AMD alırsan freesync özelliğini kullanırsın ve AMD DX12'de daha iyi bir performans ortaya koyuyor benim önerim RX560 alman olur hem freesync özelliğini kullanırsın hemde DX12'de güzel sonuçlar alırsın. Fakat performansı yüzünden önerim GTX1050Tİ olur Nvidia'nın yazılım desteği daha iyi.

Şimdi "yazmaya devam" demişsin yazalım o zaman.
AMD Radeon graphics ekran kartı GPU'su ve video işleme teknolojileri üreten bir kuruluştur. Ve FreeSync teknolojisi de AMD Radeon şirketine ait bir teknolojidir. Monitörlerde bulunan FreeSync teknolojisini kullanabilmen için senin AMD GPU'ya sahip bir ekran kartın olması gerekir. Eğer ki Nvidia GPU kullanmak istersen o zaman FreeSync teknolojisinden vazgeçmen gerekir. Yani durumun "Ya yardan ya serden". GTX 1050 TI alırsan monitörün sıradan bir monitör haline gelecek yani en büyük özelliklerinden bir tanesini kullanamayacak olacaksın. Ama daha fazla performans alırsın. Benim tavsiyem monitörü sat GTX 1050 TI al, ve bir tane de G-Sync monitör al. Daha fazla performans stabil teknoloji uyumluluğu. (y)

Bende RX560 ile GTX 1050Ti arasında kalmıştım. Benim de monitörüm FreeSync destekli. Ben de RX580 bulamadığım ya da çok pahalı olarak bulduğum için bu kartlara yönelmiştim. Kararım RX560 alıp, FreeSync özelliğini kullanmak oldu.
Ayrıca fiyatlar normale dönünce, Vega ekran kartları gelince RX560 kartımı satıp daha iyi bir ekran kartı alacağım. Karar sana kalmış ama bence RX560 al şimdilik. Seni bir süre idare eder. İlerde de benim gibi ekran kartını satıp, daha iyisini alırsın.

Şimdi "yazmaya devam" demişsin yazalım o zaman.
AMD Radeon graphics ekran kartı GPU'su ve video işleme teknolojileri üreten bir kuruluştur. Ve FreeSync teknolojisi de AMD Radeon şirketine ait bir teknolojidir. Monitörlerde bulunan FreeSync teknolojisini kullanabilmen için senin AMD GPU'ya sahip bir ekran kartın olması gerekir. Eğer ki Nvidia GPU kullanmak istersen o zaman FreeSync teknolojisinden vazgeçmen gerekir. Yani durumun "Ya yardan ya serden". GTX 1050 TI alırsan monitörün sıradan bir monitör haline gelecek yani en büyük özelliklerinden bir tanesini kullanamayacak olacaksın. Ama daha fazla performans alırsın. Benim tavsiyem monitörü sat GTX 1050 TI al, ve bir tane de G-Sync monitör al. Daha fazla performans stabil teknoloji uyumluluğu. (y)

GSYNC monitör fiyatına 1050 Ti sistem toplanır ne yaptın?

1050 Ti ile daha fazla performans alacağınız bir gerçek. 1050 Ti alırdım ben de.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı