FreeSync ve G-Sync için monitör yenilemeye değer mi?

HighTechLowLife

Megapat
Halihazırda kullanmakta olduğum AOC E2461FWH LED monitörümü sırf başlıktaki özellikler için değiştirmeye değer mi? AMD tabanlı sistemim var ve AMD 5700 ekran kartı alacağım. 1080P 60FPS bana yeterli oyunlarda. Başlıktaki özellikler biraz 60+ Hz monitörlere mi hitap ediyor acaba?

Aslında bu sorunuzun cevabı sizde.

Ne tür oyunlar oynuyorsunuz? Oynadığınız oyunu yazarsanız daha iyi olur. Ayrıca çoğu monitör Freesync konusunda daha uygun G-Sync'den. 1Ms 144Hz Freesync öneririm.

Oynadığım oyunlar TPS FPS karışımı oluyor genelde. PUPG, CS GO tarzı oyunlar oynamıyorum.
Şimdi Başlıktaki özellikleri destekleyen monitör aldım diyelim. Yine aynı büyüklükte aynı panel cinsi aynı çözünürlükte olacağı için ne bileyim sanki boşuna para vereceğim gibi geliyor. 2K monitör de almak istemiyorum çünkü her zaman 2K oynatacak sistemim olmayacak.

G-Sync'i tam olarak deneyimlemedim ama Free-Sync için monitör değiştirmeye bence değmez. Memnunsanız, kullanmaya devam edebilirsiniz. Yükseltme istiyorsanız da Free-Sync için değil; oynadınız oyun tarzına yönelik olarak TN panelden, IPS veya VA panele ve daha yüksek yenileme hızına geçmek için yükseltin. Aksi halde dediğim gibi, yükseltmek çok da gerekli değil. V-Sync ile FPS'i sabitleyerek oynamak, Free-Sync ile değişken FPS'te oynamaktan daha akıcı ve pürüzsüz bir deneyim sağlıyor.

Sadece Freesync ve Gsync özelliği için monitör alacaksanız ve Hz değeri 60-75 gibi bir monitör alacaksanız kesinlikle değmez. Bu özellikleri efektif kullanmanız için ekran kartınızın monitörünüzün ekran yenileme hızına yakın aralıklarda çalışması gerekiyor. Ekran kartınız çok güçlüyse ve 60FPS altını görmüyorsanız bu özellikler devreye girmiyor zaten. Mesela bir oyunda ortalama 150FPS alıyorsanız. 144Hz bir monitörünüz varsa FPS değeri 144'ün altına düştüğünde kare kayıpları nedeniyle oluşan yırtılmaları önler bu teknoloji. Bunu hesaba katıp tercih yapın. Bence monitörünüz gayet güzel.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı