FreeSync yüzünden flicker oluyor

Bütçe
Yok
İlginç bir olaymış, bir yandan mantıklı gelmedi değil. @manqueller bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Aliwild'e katılıyorum. FreeSync aralıkları dışına çıkınca devre dışı olur. Ben 201 yaparsam bunu zaten 30-200 aralığından çıktığımdan devre dışı kalacak. Aynı şekilde 30fps aşağısını alınca da FreeSync devre dışı kalıyor oyunlarda

İlginç bir olaymış, bir yandan mantıklı gelmedi değil. @manqueller Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Boş boşuna 145 Hz'e alıp ekranın çalışma aralığını bozuyor. Direkt olarak FreeSync'i kapatsa zaten yine düzelmiş olacak.

FreeSync açınca ekranda çizgileşme, bazı bölgelerin parlaklığının artıp azalması tarzı durumlar oluyorsa flicker oluyor.

Input lag ise fare-mouse etkileşimi ile monitörde gözüken işlemin arasında gecikme yaşanması. Bir nevi ping çıkmış gibi oluyor ama donanım kaynaklı. Bu monitöre gelen karelerle alakalı bir sorun.

Çok teşekkür ederim sağ ol.

Bu konuda anlatılan çözüm değil, arkadaş çözüm olduğunu sanmış ama FreeSync aralığının dışına çıkarak FreeSync'i kapatıyor farkında değil, sonra da çözüldü sanıyor.
aslında kapanmıyor, renk aralığı düşüyor. bunu o zamandan belirtmiştim. Freesync aktif edersin ama renk aralığın 10'dan 8'e- 8'den 6'ya düşer ama flicker olayını çözersin.

Buna ek olarak: Direkt Freesync kapatarak da çözebilirsiniz bu sorunu.

Aslında kapanmıyor, renk aralığı düşüyor. Bunu o zamandan belirtmiştim. FreeSync aktif edersin ama renk aralığın 10'dan 8e- 8'den 6'ya düşer ama flicker olayını çözersin.

Buna ek olarak: Direkt FreeSync kapatarak da çözebilirsiniz bu sorunu.

Ne demek kapanmıyor FreeSync aralığı yazar orada 40-144 aralığında diyorsa 40'ın altına düşünce veya 144'ün üstüne düşünce FreeSync kapanır. FreeSync'in renkle uzaktan yakından bağlantısı yok, renk aralığının düşmesi 144 Hz'lik monitörü 145'e çektiğin için oluyor, yazılar ve renkler şeffaflaşıyor. Yaptığın şey kesinlikle yanlış bir hareket.

Ne demek kapanmıyor FreeSync aralığı yazar orada 40-144 aralığında diyorsa 40'ın altına düşünce veya 144'ün üstüne düşünce FreeSync kapanır. FreeSync'in renkle uzaktan yakından bağlantısı yok, renk aralığının düşmesi 144 Hz'lik monitörü 145'e çektiğin için oluyor, yazılar ve renkler şeffaflaşıyor. Yaptığın şey kesinlikle yanlış bir hareket.
Bunu kapatmadan da ayarlayabilirsin. Ayrıyetten ben sana FreeSync'le renk aralığının alakası var mı dedim? Okuduğunu anlamanda sorun var sanırım. Sadece bir şeylerden feragat ediyorsun. Çoğu insan "Flicker" olayını bunla çözdü. Bu kesin sonuç diye de belirtmedim zaten. Çözümünü bulun, sizden yararlanalım o halde?

Bunu kapatmadan da ayarlayabilirsin. Ayrıyeten ben sana FreeSync'le renk aralığının alakası var mı dedim? Okuduğunu anlamanda sorun var sanırım. Sadece bir şeylerden feragat ediyorsun. Çoğu insan "flicker" olayını bununla çözdü. Bu kesin sonuç diye de belirtmedim zaten. Çözümünü bulun, sizden yararlanalım o halde?

Senin yazdığını anlamakta veya hatırlamakta problemin var bence. "FreeSync aktif edersin ama renk aralığın 10'dan 8e- 8'den 6'ya düşer ama flicker olayını çözersin." ne demek bu? Bir şeylerden feragat etmeye falan gerek yok, flicker oluyorsa tek yapacağın iş FreeSync kapatmak. Yazdığın şeyi çözüm diye paylaşmışsın çözümle uzaktan yakından alakası yok. Senle daha fazla muhatap olmaya da gerek yok, herhangi bir şey yazarsan cevap bulamayacaksın. FreeSync Range'inden dışarı çıkarak FreeSync kapatmaya devam et sen.

Senin yazdığını anlamakta veya hatırlamakta problemin var bence. "FreeSync aktif edersin ama renk aralığın 10'dan 8e- 8'den 6'ya düşer ama flicker olayını çözersin." ne demek bu? Bir şeylerden feragat etmeye falan gerek yok, flicker oluyorsa tek yapacağın iş FreeSync kapatmak. Yazdığın şeyi çözüm diye paylaşmışsın çözümle uzaktan yakından alakası yok. Senle daha fazla muhatap olmaya da gerek yok, herhangi bir şey yazarsan cevap bulamayacaksın. FreeSync Range'inden dışarı çıkarak FreeSync kapatmaya devam et sen.
1.Freesync dışına çıkmıyor, freesync’in range’ini attırıyorsun. İster kapatırsın ister kapatmazsın. Bu benim çözümümdür, kaç kişi yararlandı bu konudan çoğunun da işine yaradı. Kimseye de zorla dayatmadım, isteyen yapar isteyen yapmaz.
2. Fikrin yoksa zikrin de olmasın, sen kimsin muhatap olmaya gerek yok gibi kelimeler kullanıyorsun onu da bilmiyorum, sanaldasınız diye bu kadar yüreklisiniz herhalde, bir dahaki agresif konuşmana da bu kadar kibar ve ılımlı yaklaşım almazsın haberin olsun. Yaşın başın kaç bilmem, ben burda insan yerine koyuyorsam seni adam gibi cevap verir geçersin. Uzatmak istiyorsan da iletişim bilgilerimi vereyim ordan uzat.

@manqueller'ı kavga çıksın ve gerilelim diye değil, tartışma kuralları çerçevesinde tartışın ki konunun aslını öğrenelim diye etiketledim.

Ancak @WildCharm, sen manqueller gelmeden önce bile biraz sert tavırlarınla ters bir imaj veriyordun. Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Yok çözdüğünü sanıyor, yok şöyle yapıyor gibi gibi.

Bu kadar basit bir konuyu güzelce tartışacağına niye agresif bir tavırla yaklaşıyorsun?

Burası bir forum. Herkes farklı fikirler ve çözümler sunacaktır. Bu çözümlerde bir yanlışlık olabilir veya olmayabilir. Arkadaşın fikrini veya çözümüne katılırsın veya katılmazsın. Niye katılmadığını da güzelce anlatırsın, araya birkaç laf iliştirerek değil. Bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun ama araya sıkıştırdığın her lafta bir gerilim var.

Hadi diyelim mizacın böyle. Böyle olsa bile, birkaç sayfa daha ters konuşmadan tartış ki bari hemen gerilmeyin. Sonra sinirlenmeye başlarsın.

Birbirimize saygıyla yaklaşıp, doğru cümleler kurup, güzelce anlatıp fikir alışverişinde bulunacağımıza; böyle hiç gereği olmayan gerginliklerle uğraşıyoruz.

- Bu arada CRU programı yardımıyla FreeSync aralığı değiştirilebiliyormuş. DP veya HDMI kablosuna, monitöre ve sisteme göre farklılık gösteriyor tabii ki. Deneme/yanılma yoluyla bu FreeSync flicker/titremesini çözebilenler olmuş. 200 Hz ise 201 Hz yapmayı değil de, alt aralıkta bir oynama yapıldığına rastladım daha çok. Bu yüzden deneme/yanılma dedim. Resimleri ekliyorum, daha fazla araştırmadım. Bu konuda bilgisi olanlar, daha önce tecrübe etmiş olanlar fikirlerini açıklayabilir.

DP için:
1662797973127.png

HDMI için:
1662797992885.png

Kaynaklar: How To Change FreeSync Range Using CRU [Simple Guide]
What Is FreeSync Brightness Flickering And Can You Fix It?

Son düzenleme:
@manqueller'ı kavga çıksın ve gerilelim diye değil, tartışma kuralları çerçevesinde tartışın ki konunun aslını öğrenelim diye etiketledim.

Ancak @WildCharm, sen manqueller gelmeden önce bile biraz sert tavırlarınla ters bir imaj veriyordun. Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Yok çözdüğünü sanıyor, yok şöyle yapıyor gibi gibi.

Bu kadar basit bir konuyu güzelce tartışacağına niye agresif bir tavırla yaklaşıyorsun?

Burası bir forum. Herkes farklı fikirler ve çözümler sunacaktır. Bu çözümlerde bir yanlışlık olabilir veya olmayabilir. Arkadaşın fikrini veya çözümüne katılırsın veya katılmazsın. Niye katılmadığını da güzelce anlatırsın, araya birkaç laf iliştirerek değil. Bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun ama araya sıkıştırdığın her lafta bir gerilim var.

Hadi diyelim mizacın böyle. Böyle olsa bile, birkaç sayfa daha ters konuşmadan tartış ki bari hemen gerilmeyin. Sonra sinirlenmeye başlarsın.

Birbirimize saygıyla yaklaşıp, doğru cümleler kurup, güzelce anlatıp fikir alışverişinde bulunacağımıza; böyle hiç gereği olmayan gerginliklerle uğraşıyoruz.

- Bu arada CRU programı yardımıyla FreeSync aralığı değiştirilebiliyormuş. DP veya HDMI kablosuna, monitöre ve sisteme göre farklılık gösteriyor tabii ki. Deneme/yanılma yoluyla bu FreeSync flicker/titremesini çözebilenler olmuş. 200 Hz ise 201 Hz yapmayı değil de, alt aralıkta bir oynama yapıldığına rastladım daha çok. Bu yüzden deneme/yanılma dedim. Resimleri ekliyorum, daha fazla araştırmadım. Bu konuda bilgisi olanlar, daha önce tecrübe etmiş olanlar fikirlerini açıklayabilir.

DP için:
Eki Görüntüle 1513556

HDMI için:
Eki Görüntüle 1513558

Kaynaklar: How To Change FreeSync Range Using CRU [Simple Guide]
What Is FreeSync Brightness Flickering And Can You Fix It?
Olay zaten freesync aralığını değiştirmek, range’den kastettiğim oydu. Biz bunu yaparak aralığı değiştiriyoruz fakat renk kalitesi düşebiliyor. Bu kesin çözüm değil panelden panele göre değişebiliyor ama çoğunluk olarak işe yarıyor.
Bu arada ilk söylediğin laflar için; sanal mecrada ummadık taş baş yarar, kimin ne olduğunu bilmeden hareket etmemek lazım. Ben burda iş boşluğumda gündemi ve stresimi atmak için zaman öldürmeye geliyorum. Yaşça da ortalamanın üstündeyim. Ha dersiniz akıl yaşta değil, baştadır ama onuda göremiyoruz.
Saygısızlığa tahammülüm yoktur. Konu amacından saptıysa affola.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı