FSR 3 modları çoğalıyor!

Vallahi ben genelde 80 frame altı oynayamıyorum oyunları, göz alıştı, eski bir TN panel monitörüm var ama orijinal G-Sync modüllü, bakalım monitör de değişeceğim o zaman değişen bir şey olacak mı?

Aslında en güzeli Philips gibi TV'lerde olan nature Motion gibi teknolojileri monitörlere getirmek lazım, ben 55 ekran TV de 60 Hz de oynadığım akıcılığı monitörümde ancak 80 90 Hz de alabiliyorum

PC ortamı farklı hocam. Ne konsol gibi ne farklı. Normalde bende hissederim gecikmeyi. Uzun süre FPS oyunları oynadım veya hikaye. Mesela tam dediğin gibi 80-90 aşağısı beni kesmiyor. Yani oyun daha akıcı geliyor gözüme bu değerlerde. Bu bir de mod olunca daha da artabiliyor olabilir.
Upscaling modları neyse ama FG gelince işler karıştı.

Bu FSR 3.0 moddan öteye geçemeyecek herhalde.

Nasıl yani? Resmi olarak da gelecek oyunlara. Bu her zaman böyle olmuştur.

Son düzenleme:
Ekran kartın neydi?
3070
1703845318441.png

Buradaki her şeyi atıyorum ama yok, oyun açılmıyor.

Zaten o dediğiniz Nature Motion'da FG teknolojisi aslında, ama sırf izlemekle oynamak arasında his farkı oluyor. Daha fazla FPS daha az gecikme, rekabetçi oynayanların 360Hz monitörlere yönelmelerinin bir nedeni de bu.

FG kullanınca atıyorum 140 FPS bile alsan oyun aslında 60-80 FPS civarına çalışıyor ve o yüzden garip bir his veriyor. Belki bu mod olduğundan da en optimal şekilde çalışmıyor olabilir.

Evet muhtemelen benzer şeyler ama garip bir şey, kaç senelik Android TV de olan bir özellik bu ve halen monitörlerde yok bildiğim kadarı ile yeni nesil bir monitör kullanmadım ama dediğim gibi bendeki G-SYNC TN monitörde 60 FPS gözüme takılıyor hissi verirken 55 ekranda nature Motion açınca 60 FPS yağ gibi akıyor

PC ortamı farklı hocam. Ne konsol gibi ne farklı. Normalde bende hissederim gecikmeyi. Uzun süre FPS oyunları oynadım veya hikaye. Mesela tam dediğin gibi 80-90 aşağısı beni kesmiyor. Yani oyun daha akıcı geliyor gözüme bu değerlerde. Bu bir de mod olunca daha da artabiliyor olabilir.
Upscaling modları neyse ama FG gelince işler karıştı.

Nasıl yani? Resmi olarak da gelecek oyunlara. Bu her zaman böyle olmuştur.

Evet hocam haklısın sanırım yeni nesil monitörledede çok fark yok, 60 Hz de düşük ms verenlerde bile bu nature Motion teknolojisi yok, belki ASUS'un ELMB Sync'i etki eder ama onu da 120 FPS üzerinde tavsiye ediyorlarmış saçma geldi 😃

ASUS'un ELMB Sync'i etki eder ama onu da 120 FPS üzerinde tavsiye ediyorlarmış saçma geldi 😃

Şaşırmamak lazım hocam. DLSS 3 ve FSR 3 için temel FPS değeri yüksek olması lazım. Bu ne yaman çelişki değil mi? :D

İşte insanlar şey sanıyor ben 25 FPS alacağım bu özelliği açınca 2 kat FPS alacağım bir de üstüne sorunsuz "native" gibi bir his alacağım sanıyor. Ama öyle değil maalesef. Oyundan oyuna kullanıcıdan kullanıcıya bu değişiyor.

Oyunun akıcı olması iyi ama gecikme olunca çok bir anlam ifade etmiyor. Çünkü DLSS 3 ve FSR 3 gecikme olduğu zaman oyunlarda hareket kalindeyken bulanık bir görüntü sunabiliyor.

Bir sorun veya kusursuz teknolojiyi şirketler neden herkese versin mesela? İlla içinden bir hata veya bir kötü yanı çıkıyor.

Son düzenleme:
Şaşırmamak lazım hocam. DLSS 3 ve FSR 3 için temel FPS değeri yüksek olması lazım. Bu ne yaman çelişki değil mi? :D

İşte insanlar şey sanıyor ben 25 FPS alacağım bu özelliği açınca 2 kat FPS alacağım bir de üstüne sorunsuz "native" gibi bir his alacağım sanıyor. Ama öyle değil maalesef. Oyundan oyuna kullanıcıdan kullanıcıya bu değişiyor.

Oyunun akıcı olması iyi ama gecikme olunca çok bir anlam ifade etmiyor. Çünkü DLSS 3 ve FSR 3 gecikme olduğu zaman oyunlarda hareket kalindeyken bulanık bir görüntü sunabiliyor.

Bir sorun veya kusursuz teknolojiyi şirketler neden herkese versin mesela? İlla içinden bir hata veya bir kötü yanı çıkıyor.

Aynen öyle bir de lukenin modlarını deneyeceğim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arkadaş drivegoogle tüm modları oyun oyun yüklemiş sanırım o dosyaları oyun dizine atmak yeterli mi acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı