FSR 3 SDK (Yazılım geliştirme kiti) Sonunda yayınlandı!

Nasıl yani hocam? Modu siz mi yaptınız oyuna?

Hayır, FSR 2 modu zaten internet üzerinde mevcut ve oldukça iyi çalışıyor. Eğer bir oyun DLSS 2 destekliyorsa, DLSS ayarlarını FSR 2'ye çevirebiliyor.

Benim demek istediğim şu: 'Immortals of Aveum' oyunu FSR 3'ü destekliyor. FSR 3 desteği olduğu için FSR 2 seçeneği yok, bu yüzden karşılaştırma yapamıyorsunuz. Ancak oyunda DLSS 2 bulunuyor, bu yüzden oyuna FSR 2 modu kurup DLSS 2 ile yer değiştiriyor. Böylece oyunda hem FSR 2 hem de FSR 3 ayar seçeneği oluşuyor ve böylece FSR 2 ve FSR 3 arasındaki farka bakabiliyorsunuz.

Az önce bir YouTube videosu gördüm; bir kişi şimdiden FSR 3 ve AMD Frame Generation modunu çıkarmış gibi görünüyor ve oldukça iyi çalışıyor gibi. Ancak sanırım bunu ücretli sunuyor, fakat yakında birisi ücretsiz bir modunu çıkaracaktır.

Hayır, FSR 2 modu zaten internet üzerinde mevcut ve oldukça iyi çalışıyor. Eğer bir oyun DLSS 2 destekliyorsa, DLSS ayarlarını FSR 2'ye çevirebiliyor.

Benim demek istediğim şu: 'Immortals of Aveum' oyunu FSR 3'ü destekliyor. FSR 3 desteği olduğu için FSR 2 seçeneği yok, bu yüzden karşılaştırma yapamıyorsunuz. Ancak oyunda DLSS 2 bulunuyor, bu yüzden oyuna FSR 2 modu kurup DLSS 2 ile yer değiştiriyor. Böylece oyunda hem FSR 2 hem de FSR 3 ayar seçeneği oluşuyor ve böylece FSR 2 ve FSR 3 arasındaki farka bakabiliyorsunuz.

Az önce bir YouTube videosu gördüm; bir kişi şimdiden FSR 3 ve AMD Frame Generation modunu çıkarmış gibi görünüyor ve oldukça iyi çalışıyor gibi. Ancak sanırım bunu ücretli sunuyor, fakat yakında birisi ücretsiz bir modunu çıkaracaktır.

Evet hocam, Forspoken ve Immortals of aveum ilk gelen 2 oyundu ve FSR 3 çok kötü çalışıyordu. En son gelen avatar oyunu ile ben iyileştirme gözlemledim açıkçası.

Şu an yapan mod geliştiricileri var. Bazıları ile konuştum. Her gün yeni oyun üstünde çalıştıklarını ve oyunlarda ilk başta çökme gibi sebepler olduğunu söylüyorlar.

Şu an sanırsam 7 tane oyunda var. Güzel sonuç alınmışa benziyor.

Ayrıca, Alan Wake 2 ve CP77'de oyuna eklemeyi düşünüyorlarmış.

FSR 2.2 şu an gayet güzel gözüküyor özellikle Starfield ve Baldur's Gate'de denedim. FSR 3 de son çıkan Atavar oyununda övgü aldı. Diğer popüler oyunlarada FSR 3 ekleninde sağlam bir adım atılmış olacak.

Şu an FSR 2.1 ve FSR 2.2 destekli oyunlarda modu indirince desteklediği oyunlarda oyunun klasörüne atıp dosyalar ile değiştirmen yetiyor.

Yani, bir oyunda FSR 2 açıyorsun ayarlardan ama FSR upscale + Frame Generation açıyor sana.

Evet hocam, Forspoken ve Immortals of aveum ilk gelen 2 oyundu ve FSR 3 çok kötü çalışıyordu. En son gelen avatar oyunu ile ben iyileştirme gözlemledim açıkçası.

Şu an yapan mod geliştiricileri var. Bazıları ile konuştum. Her gün yeni oyun üstünde çalıştıklarını ve oyunlarda ilk başta çökme gibi sebepler olduğunu söylüyorlar.

Kimlerle konuştunuz hocam? Özellikle Alan Wake 2 ve CP77'ye eklemeyi düşünen mod geliştiricisini merak ettim.

Avatar oyununu bizzat denediniz mi, FSR 3 kısmıyla ilgili?

Oyun çok pahalı ve demosu yok, dolayısıyla şahsen deneyimleme şansım olmadı. FSR 3'den ziyade Frame Generation'ı merak ediyorum, nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorum. Immortal oyununda Frame Generation açıldı ve çalıştı; göstergelerim 2 kat FPS artışı gösteriyordu ancak hissiyatı 60 FPS ise 30 FPS gibi algılanıyordu ve gecikme de fazlasıyla mevcuttu. Normal 30 FPS, 60 FPS Frame Generation'dan daha akıcıydı. Tabii, bunlar Immortal oyunuyla ilgili deneyimlerimdi... Avatar konusundaki gelişmeleri bekliyorum.

Kimlerle konuştunuz hocam? Özellikle Alan Wake 2 ve CP77'ye eklemeyi düşünen mod geliştiricisini merak ettim.
grzybex isimli bir mod geliştiricisi bana şöyle yazdı.

İngilizce:
if you buy you get Access to supported right now games you have in description or in my store and every day we will work on inplementing it for games like cyberpunk alan wake and many more

Türkçesi:

satın alırsanız, şu anda açıklamada veya mağazamda bulunan desteklenen oyunlara erişim elde edersiniz ve her gün cyberpunk alan wake ve daha birçok oyun için bunu tamamlamak için çalışacağız.

grzybex isimli bir mod geliştiricisi bana şöyle yazdı.

İngilizce:
if you buy you get Access to supported right now games you have in description or in my store and every day we will work on inplementing it for games like cyberpunk alan wake and many more

Türkçesi:

satın alırsanız, şu anda açıklamada veya mağazamda bulunan desteklenen oyunlara erişim elde edersiniz ve her gün cyberpunk alan wake ve daha birçok oyun için bunu tamamlamak için çalışacağız.
Yanlış anlamadıysam bu arkadaş; Dead Space, The Last of Us, Starfield ve Hogwarts Legacy için mod çıkarmış ve 4 dolara Patreon üzerinden satıyor. Biraz ilginç geldi, bilmiyorum. Eğer güvenilir birisiyse modları denemek isterim ama anlayamadım tam.

Oyun çok pahalı ve demosu yok, dolayısıyla şahsen deneyimleme şansım olmadı. FSR 3'ten ziyade Frame Generation'ı merak ediyorum, nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorum. Immortal oyununda Frame Generation açıldı ve çalıştı; göstergelerim 2 kat FPS artışı gösteriyordu ancak hissiyatı 60 FPS ise 30 FPS gibi algılanıyordu ve gecikme de fazlasıyla mevcuttu. Normal 30 FPS, 60 FPS Frame Generation'dan daha akıcıydı. Tabii, bunlar Immortal oyunuyla ilgili deneyimlerimdi... Avatar konusundaki gelişmeleri bekliyorum.

Ben bizzat deneyimlemedim hocam. Sizin sunduğunuz sebeplerden ötürü. İade ile uğraşmak istemedim.

Ama Forspoken ve Immortals of aveum oyunlarını bizzat denedim. Söylediklerinizi zaten o 2 oyunda coğu insan hissediyordu. FPS yükselse bile %1Low dediğimiz değerler yerinde sayıyordu. Ve garip bir his vardı oyunda. Yani hem geçikme hem Motion-blur gibi bir his.

Sonra RTSS programı ile oyundaki aldığımız FPS değerine kilit koyduk %1Low değerler arttı ve oyun daha akıcı hale geldi. Bilmiyorum NativeAA modu ile Frame Generation beraber denediniz mi ama oyunu daha keskin ve güzel görünmesini sağlıyor.

Avatar oyununda ise bu oyunlara çıktıktan tam 3 ay sonra geldi. Biliyorsundur zaten. Videolarda %1Low değerleri ve genel olarak iyi ve akıcı gözüküyor. Önceden bu 2 eski oyunda yorum yapan teknoloji kanalları o zamanlar kötü demişlerdi. Şimdi ise olumluya çevriliyor dedikleri şey.

Buradan bakabilirsin.

Yanlış anlamadıysam bu arkadaş; Dead Space, The Last of Us, Starfield ve Hogwarts Legacy için mod çıkarmış ve 4 dolara Patreon üzerinden satıyor. Biraz ilginç geldi, bilmiyorum. Eğer güvenilir birisiyse modları denemek isterim ama anlayamadım tam.

Bu arkadaş 5 Dolar üzerinden satıyor hocam.

Dead Space.
The Last of US .
Starfiled.
Hogwarts Legacy.
Hitman 3.
Yanılmıyor isem, ASSASSIN'S CREED MIRAGE.

Bende alacaktım ama emin olamadım. Biraz daha beklemek lazım. Açık kaynak olunca mod yapan çok olur herhalde. İlla ücretsiz veren olur.

Son düzenleme:

Oyun çok pahalı ve demosu yok, dolayısıyla şahsen deneyimleme şansım olmadı. FSR 3'den ziyade Frame Generation'ı merak ediyorum, nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorum. Immortal oyununda Frame Generation açıldı ve çalıştı; göstergelerim 2 kat FPS artışı gösteriyordu ancak hissiyatı 60 FPS ise 30 FPS gibi algılanıyordu ve gecikme de fazlasıyla mevcuttu. Normal 30 FPS, 60 FPS Frame Generation'dan daha akıcıydı. Tabii, bunlar Immortal oyunuyla ilgili deneyimlerimdi... Avatar konusundaki gelişmeleri bekliyorum.
O 60 fps'yi hissetmeme olayı berkay hocamın dediği gibi frame generation açıldığı zaman low %1 ve 0.1 fps değerlerinin yükselmemesiydi. Bu videoyu izleyin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
fps sabitlemeden frame generation açılınca low %1 ve 0.1 fpsler yükselmiyordu ama fps sabitleyince oyunda o akıcılığı yakalıyordunuz çünkü low değerleri neredeyse fps değerine eşit oluyordu ve oyun yağ gibi oluyordu. Bu durumu avatarda düzelttiler bu arada.

Modlu oyun sayısı 12 çıkarıldı ve FSR 3 modu DLSS 3 modundan daha iyi çalışıyor testlere göre

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu Dead Space farklı biri tarafından denendi.

Bu ise FSR ve DLSS karşılaştırması.

Bu 2 yeni oyun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı