Hadixcanim
Hectopat
RX 570 FSR 3.0'dan yararlanacak mı acaba?
Muhtemelen evet. Deneyebilirsiniz.
Şimdi GTX 1650 Ti ve 10300H işlemcili giriş seviyesi laptopumu test ettim. Tek anlatmak istediğim hissiyat konusunda hiçbir sorun yok, kusursuz çalışıyor. Attığım ekran görüntüsünde yukarıdaki normalde verilen FPS değeri, altındaki ise frame generation modlu FPS değeri. Bu kadar harika bir performans beklemiyordum bu GPU'dan, ancak muhteşem çalıştı.
Değerler görünmüyor ise: 37'den 74e çıkıyor FPS değeri. (ekran kartı ayarım pil tasarufu modundaymış performans moduna geçince 100-120 FPS değerlerini gördüm)
Not: FPS'i 60a kilitledim ve normalde yanan laptop, 60 derecelerde oyunu oynatıyor.
Gecikmeyi engellemek için oyun içinden FPS kısıtlaması yapabilirsiniz. Kısıtlama yaparken şu şekilde düşünebilirsiniz: 60 FPS'de oynamak istiyorsanız, 30 FPS'ye kısıtlayın; 120 FPS'de oynamak istiyorsanız, 60 FPS'ye kısıtlayın. Kaç FPS'ye kısıtlarsanız, 2 katı FPS elde edersiniz gibi düşünebilirsiniz. Şahsen, Nvidia Kontrol Paneli'nden ve RTSS'den kısıtladığımda gecikme aşırı derecede artıyor. Ayrıca, oyun sadece FSR seçeneğine FG (frame generation) eklemiyor, doğrudan tüm oyuna ekliyor gibi düşünüyorum. Çünkü FSR'ı devre dışı bıraksam da FG yapmaya devam ediyor. Yani, bu native çözünürlükte oynamak isteyen kişiler için iyi bir durum.
Son düzenleme: