FSR 3 SDK (Yazılım geliştirme kiti) Sonunda yayınlandı!

RX 570 FSR 3.0'dan yararlanacak mı acaba?

Muhtemelen evet. Deneyebilirsiniz.

Şimdi GTX 1650 Ti ve 10300H işlemcili giriş seviyesi laptopumu test ettim. Tek anlatmak istediğim hissiyat konusunda hiçbir sorun yok, kusursuz çalışıyor. Attığım ekran görüntüsünde yukarıdaki normalde verilen FPS değeri, altındaki ise frame generation modlu FPS değeri. Bu kadar harika bir performans beklemiyordum bu GPU'dan, ancak muhteşem çalıştı.

Değerler görünmüyor ise: 37'den 74e çıkıyor FPS değeri. (ekran kartı ayarım pil tasarufu modundaymış performans moduna geçince 100-120 FPS değerlerini gördüm)

Not: FPS'i 60a kilitledim ve normalde yanan laptop, 60 derecelerde oyunu oynatıyor.

Gecikmeyi engellemek için oyun içinden FPS kısıtlaması yapabilirsiniz. Kısıtlama yaparken şu şekilde düşünebilirsiniz: 60 FPS'de oynamak istiyorsanız, 30 FPS'ye kısıtlayın; 120 FPS'de oynamak istiyorsanız, 60 FPS'ye kısıtlayın. Kaç FPS'ye kısıtlarsanız, 2 katı FPS elde edersiniz gibi düşünebilirsiniz. Şahsen, Nvidia Kontrol Paneli'nden ve RTSS'den kısıtladığımda gecikme aşırı derecede artıyor. Ayrıca, oyun sadece FSR seçeneğine FG (frame generation) eklemiyor, doğrudan tüm oyuna ekliyor gibi düşünüyorum. Çünkü FSR'ı devre dışı bıraksam da FG yapmaya devam ediyor. Yani, bu native çözünürlükte oynamak isteyen kişiler için iyi bir durum.

Ekran görüntüsü 2023-12-18 152511.png

Son düzenleme:
The Last of Us ve Hogwarts Legacy'de denedim. İkisinde de çalışıyor ama UI'da ghosting ve bozulmalar oluyor. Ben de Nukem modunun çalışıp çalışmayacağını merak ettiğim için deneyeceğim. Aslında sadece RTX 20/30 serisinde çalışıyormuş.

Şimdi GTX 1650 Ti ve 10300H işlemcili giriş seviyesi laptopumu test ettim. Tek anlatmak istediğim hissiyat konusunda hiçbir sorun yok, kusursuz çalışıyor. Attığım ekran görüntüsünde yukarıdaki normalde verilen FPS değeri, altındaki ise frame generation modlu FPS değeri. Bu kadar harika bir performans beklemiyordum bu GPU'dan, ancak muhteşem çalıştı.

Değerler görünmüyor ise: 37'den 74e çıkıyor FPS değeri. (ekran kartı ayarım pil tasarrufu modundaymış performans moduna geçince 100-120 FPS değerlerini gördüm)

Not: FPS'i 60a kilitledim ve normalde yanan laptop, 60 derecelerde oyunu oynatıyor.

Gecikmeyi engellemek için oyun içinden FPS kısıtlaması yapabilirsiniz. Kısıtlama yaparken şu şekilde düşünebilirsiniz: 60 FPS'de oynamak istiyorsanız, 30 FPS'ye kısıtlayın; 120 FPS'de oynamak istiyorsanız, 60 FPS'ye kısıtlayın. Kaç FPS'ye kısıtlarsanız, 2 katı FPS elde edersiniz gibi düşünebilirsiniz. Şahsen, NVIDIA Kontrol Paneli'nden ve RTSS'den kısıtladığımda gecikme aşırı derecede artıyor. Ayrıca, oyun sadece FSR seçeneğine FG (frame generation) eklemiyor, doğrudan tüm oyuna ekliyor gibi düşünüyorum. Çünkü FSR'ı devre dışı bıraksam da FG yapmaya devam ediyor. Yani, bu native çözünürlükte oynamak isteyen kişiler için iyi bir durum.

Eki Görüntüle 2056912

Daha ne yapsın bu AMD. :D

Görüntü sorunu çekenler ya da hem kötüleyip hem kullanmak isteyenler DLSS + FSR frame gen modlarını beklesin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FSR 3 harbi görüntü bozmuyor. Bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu modlar da FPS arttırma konusunda dikkatimi çok çekti.

Bu arada herhalde Watch Dogs FSR desteklemediği halde FSR 3 modu eklenmiş.

Değerler görünmüyor ise: 37'den 74e çıkıyor FPS değeri. (ekran kartı ayarım pil tasarufu modundaymış performans moduna geçince 100-120 FPS değerlerini gördüm)

Gecikmeyi engellemek için oyun içinden FPS kısıtlaması yapabilirsiniz. Kısıtlama yaparken şu şekilde düşünebilirsiniz: 60 FPS'de oynamak istiyorsanız, 30 FPS'ye kısıtlayın; 120 FPS'de oynamak istiyorsanız, 60 FPS'ye kısıtlayın. Kaç FPS'ye kısıtlarsanız, 2 katı FPS elde edersiniz gibi düşünebilirsiniz. Şahsen, Nvidia Kontrol Paneli'nden ve RTSS'den kısıtladığımda gecikme aşırı derecede artıyor. Ayrıca, oyun sadece FSR seçeneğine FG (frame generation) eklemiyor, doğrudan tüm oyuna ekliyor gibi düşünüyorum. Çünkü FSR'ı devre dışı bıraksam da FG yapmaya devam ediyor. Yani, bu native çözünürlükte oynamak isteyen kişiler için iyi bir durum.

Eki Görüntüle 2056912
Hocam eğer direkt olarka moda dahil oluyorsa dlss açıtığımız zamanda yanında fg açık olmuş olacak diye düşünüyorum yani dlss 2 ile frame generation'ı kullanabiliriz galiba? @662040

Hocam eğer direkt olarka moda dahil oluyorsa DLSS açıtığımız zamanda yanında fg açık olmuş olacak diye düşünüyorum yani DLSS 2 ile frame Generation'ı kullanabiliriz galiba? @662040

Aynen. Farklı bir mod ile tam böyle oluyor. Normalde DLSS Frame Generation kısmı kilitli. Bunun sayesinde açılıyor.

DLSS + FSR kare oluşturma açıyorsun yani.

Ben AMD kullanmiyacağım NVIDIA kullanacağım diyen çok olur. Onun için bunu denese daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı