FSR ve Ray Tracing Gelecegi Ne Olur?

Korvo17

Hectopat
Selamlar. Merak ettiğim bir konuyu sizlerle tartışmak istiyorum. FSR teknolojisi evet FPS'yi yükseltiyor. Görüntü kalitesinden bağımsız olarak konuşuyorum. Benim merak ettiğim FSR teknolojisi günü gelince DLSS gibi Ray Tracing ve FPS olayını dengeleyebilir mi? NVIDIA tarafı bunu tamamen donanım olarak sensörler aracılığı ile veriyor. FSR yazılımsal olarak bunu başarabilir mi? Şu an halihazırda 6600XT kullanıyorum, performansından da oldukça memnunum. Ama mesela Cyberpunk oynarken gönül istiyor ki Ray Tracing açıp bir görüntüye bakayım. FSR 2.0'ın detaylarında bunu göremedim tam olarak. Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. 😊

AMD'nin 6000 serisindeki ekran kartlarında RT performansını arttıramaz. Bunun için yeni çıkacak ekran kartlarından veya NVIDIA serisinden kart almanız lazım.
FSR 2.0 ile görüntüyü iyileştireceklerini söylüyorlar bekleyip göreceğiz.
Fakat ben umudumu çok yükseltmezdim DLSS kadar iyi gözükebileceğini düşünmüyorum fakat yaklaşması yeterli olacaktır. Sonuçta dediğiniz gibi DLSS'in kendi donanım takviyesi var.

AMD'nin 6000 serisindeki ekran kartlarında RT performansını arttıramaz. Bunun için yeni ekran kartlarından veya NVIDIA serisinden kart almanız lazım.
FSR 2.0 ile görüntüyü iyileştireceklerini söylüyorlar bekleyip göreceğiz.
Fakat ben umudumu çok yükseltmezdim DLSS kadar iyi gözükebileceğini düşünmüyorum fakat yaklaşması yeterli olacaktır. Sonuçta dediğiniz gibi DLSS'in kendi donanım takviyesi var.
Anladığım kadarıyla donanım olmadan Ray Tracing olayında FPS yükseltmesi çok mümkün değil. Bence firmalar isteseler bunu da tamamen yazılımsal olarak sunabilirler. DLSS olayını herkes donanımsal olmadan olmaz diye düşünürken AMD bir anda FSR ile cevap verdi ki bence görüntü kalitesi de ultra fsr açıkken orijinal hali ile ayırt edilemeyecek kadar birbirine yakın. FPS'de de 10-15'lik bir artış var. Yazılımsal olarak bunu sunuyorlarsa Ray Tracing açıkken de FPS'yi yükseltecek bir yazılım yapabilirler -isteseler- 🙂

Anladığım kadarıyla donanım olmadan Ray Tracing olayında FPS yükseltmesi çok mümkün değil. Bence firmalar isteseler bunu da tamamen yazılımsal olarak sunabilirler. DLSS olayını herkes donanımsal olmadan olmaz diye düşünürken AMD bir anda FSR ile cevap verdi ki bence görüntü kalitesi de Ultra FSR açıkken orijinal hali ile ayırt edilemeyecek kadar birbirine yakın. FPS'de de 10-15'lik bir artış var. Yazılımsal olarak bunu sunuyorlarsa Ray Tracing açıkken de FPS'yi yükseltecek bir yazılım yapabilirler -isteseler- 🙂

Şimdi sen bütün sırrı bozuyorsun.

Adamlar nereden vuracak? Fiyatları nasıl şişirecek? Böyle konularda yavaş olurlar hamle hamle giderler RTX ilk çıktığında fiyatlar uçuk derece zamlandı! O zaman daha dolar euro kuru pandemi olayları vs yoktu.

İsteseler kısmı önemli ama bunlar şirket para istiyorlar kısaca.
AMD FSR yazılım yok diye duyurdu NVIDIA da kullanabilir dedi biz kullanmaya başladık GTX sahipleri NVIDIA hemen zorla image scaling çıkardı yani AMD yapmasa kendisi asla çıkarmazdı.

O yüzden rekabet çok önemli NVIDIA kullanıyor ama AMD'yi de gönülden destekliyorum.

Şimdi sen bütün sırrı bozuyorsun.

Adamlar nereden vuracak? Fiyatları nasıl şişirecek? Böyle konularda yavaş olurlar hamle hamle giderler RTX ilk çıktığında fiyatlar uçuk derece zamlandı! O zaman daha dolar euro kuru pandemi olayları vs yoktu.

İsteseler kısmı önemli ama bunlar şirket para istiyorlar kısaca.
AMD FSR yazılım yok diye duyurdu NVIDIA da kullanabilir dedi biz kullanmaya başladık GTX sahipleri NVIDIA hemen zorla image scaling çıkardı yani AMD yapmasa kendisi asla çıkarmazdı.

O yüzden rekabet çok önemli NVIDIA kullanıyor ama AMD'yi de gönülden destekliyorum.
Bütün sır bozuldu 😁 AMD adımlarını daha çok Nvidia'dan hamle bekleyip atıyor. Yazılımsal olarak Ray Tracing olayını çözseler tamamdır 🙂

FSR 2.0 çıkıyor yılın ikinci çeyreğinde. Ray Tracing'i boş ver, Radeon tarafında bu çekirdekler NVIDIA'nın pek gerisinde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FSR 2.0 çıkıyor yılın ikinci çeyreğinde. Ray Tracing'i boş ver, Radeon tarafında bu çekirdekler NVIDIA'nın pek gerisinde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

FSR 2.0'ı bende bekliyorum büyük bir heyecan ile ama keşke Ray Tracing tarafını da çözseler

Oldukça düzeltme var gibi FSR 2.0 Ultra Quality'de bence tercih edilebilir olacak. Bir Nvidia kullanıcısı olarak bu tarz gelişmelerin yaşanması tüm oyuncular adına iyi bir durum. Umarım ileride DLSS kadar iyi bir teknoloji olur. Rx 6000 serisi zaten çok başarılı bir seri oldu AMD tarafında.

Oldukça düzeltme var gibi FSR 2.0 Ultra Quality'de bence tercih edilebilir olacak. Bir Nvidia kullanıcısı olarak bu tarz gelişmelerin yaşanması tüm oyuncular adına iyi bir durum. Umarım ileride DLSS kadar iyi bir teknoloji olur. Rx 6000 serisi zaten çok başarılı bir seri oldu AMD tarafında.
Gösterdikleri video da gerçekten çok çok iyi duruyor, bunu yazılımsal olarak sağlamak büyük başarı. Bunu umarım Ray Tracing tarafı içinde yaparlar da az da olsa faydalanırız :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı