FTTH altyapı 100 Mbps normal mi?

@erengore benimkilere CAT 3 geliyor :(. Müteahhit sağ olsun hepsine CAT 3 çekmiş. CAT 6 çekmeye üşenmiş.
Şu müteahhitlerden insanlar ne çekiyor be :(
Değerli hocalarım Müşteri hizmetlerini aradım. Üzgün olduğumu söylemiştim 4 saat kadar önce.

Onlar ise lütfen sorun var ise yada sizi gerçekten çok ama çok rahatsız etmeye başlayınca bize söyleyin biz arıza kaydı falan bırakalım çözüme kavuşturalım demişlerdi. Bizim yapabileceğimiz pek bir şey yok gibi gözüküyor. Biz 100 Mbps'yi size tanımlamışız. Türk Telekom kaynaklı sorun olabilir.

Demişlerdi. Sanırım biraz kendileri çabalamışlar. Yavaştan yükseliyor internet hızlarım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201208_165110_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20201208_165110_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    62,6 KB · Görüntüleme: 51
@erengore o güzelim upload düşmesinde downloadın artış olsun.
İnşallah hocam ama aslında aşırı upload'a meraklı değilim. Yayın açmıyorum birşey yapmıyorum.
@Patrixcs hocam bu arada ASUS RT AX82U cihazı için size bir soru sorabilir miyim?

Uyarlamalı QOS mu Geleneksel QOS mu daha iyidir?

Gear Accelarator (yanlış yazmış olabilirim) bu özelliği açınca otomatik Geleneksel QOS 'a geçiyor. Sizce hangi Qos benim için daha iyi olacaktır.

Ağ'ı biraz anlatayım. Evde 10 Cihaz var. Bazıları ilkel aygıtlar (802.11g) biraz az internet alıyorlar. Ve ağ trafiği normalde evde çok yoğun. Şu an boş ama akşam olunca baya zorluyorlar. Aynı anda 2 Netflix 1 Youtube açılıyor. (Hepsi 4K'da açıyor.)

Sizce stabilite için hangi QOS tipi olmalı?

Bir de sizce Gear Accelator işe yarıyor mu gerçekten?

İki Ethernet kablosunu da CAT 7 veya CAT 8 kablolar ile yenileyebilirsiniz.

İki Ethernet kablosunu da CAT 7 veya CAT 8 kablolar ile yenileyebilirsiniz.
Hocam o zaman evin her yerini deldirmem lazım :) çünkü her duvardan kablo geçiyor nerdeyse. Zaten Router'e kadar tahmin ediyorum 10 metreden fazla kablo gitmiyordur. 10 metre uzunluk herhalde sorun olmaz değil mi hocam?

Müteahhit sağ olsun hepsine CAT 3 çekmiş. CAT 6 çekmeye üşenmiş.
Bina yapmayı bilmeyen bina yapıyor. Binayı çürük yapmamış olsa bari. CAT 3 ne ya? 80'li yıllardan nanik yapmış RJ11 telefon kablosu mu o?

UGREEN CAT8 25 Gigabit Ethernet Kablosu
Fiyat iyi ama bana CAT 8 gibi gelmedi. CAT 8 standart olarak 40 Gb desteklemeli.
Tesisat kablosu olarak en iyilerinden biri olarak unlar var gibi geldi.
Tesisat kablosu:

Hazır kablo:

Teknik özellik bakımından harikalar diyarından fırlamış gibi ama fiyatını araştırmayın :)

@erengore geleneksel QoS kullanıyorum yayın yapmak istersem. Onunda sebepi benim altyapım VDSL2 pingimi çıkmasını azaltıyor 3 ms falan artıyor sabit şekilde alıyorum. Ben normalde uyarlanabilir QoS kullanıyorum. Öncelliği oyuna veriyorum. Gear accelerator işe yarıyor mu pek bilmiyorum. Oradan sadece bilgisayarımı seçtim o kadar sonrasına pek dokunmadım.

@erengore geleneksel QoS kullanıyorum yayın yapmak istersem. Onunda sebepi benim altyapım VDSL2 pingimi çıkmasını azaltıyor 3 ms falan artıyor sabit şekilde alıyorum. Ben normalde uyarlanabilir QoS kullanıyorum. Öncelliği oyuna veriyorum. Gear accelerator işe yarıyor mu pek bilmiyorum. Oradan sadece bilgisayarımı seçtim o kadar sonrasına pek dokunmadım.
Sağ olun hocam. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı