Ftth altyapı ile ping ve hız dalgalanması

bloodyxTR

Centipat
Merhabalar.

Ftth yani eve kadar fiber altyapıya sahibim.

+ Ilk aldığım zamanları akşamları saat 20:00'den gece 01:00'a kadar ping dalgalanması yaşıyordum. Şimdi ise 10 gün ping ve hız dalgalanması, 10 gün de stabil bir bağlantı sağlıyorum.
+ Sorun sadece bizim evde mi diyerek apartmandaki diğer dairelerde de kontrol ettim. Onlarda da aynı problem mevcut.
+ Şu anda da Speedtest üzerinden test yaptığım zaman normalde 7-8 ms çıkması gereken sonuçlar 20-30 civarında çıkıyor. Hız ve Ping'in stabil olmadığı için de zaten tüm Online oyunlar doğru düzgün oynanmıyor bile.

Bütün bunlar sonucunda ne yapacağım konusunda ise çaresizim.

+ Türk Telekom'a 150 kez arıza kaydı oluşturdum. Hepsi çözüldü diyerek kapatıldı. İlk arıza kaydında ekipler gelmişti ama o zamanlar akşamları sorun yaşıyordum. Gündüz geldikleri için sorun yok şu an demiştim tamam bir kontrol aşamasına alalım demişlerdi. Ondan sonra da bir daha gelmediler.
+ Türk Telekom dışında herhangi bir ISS geçemiyorum. Altyapı fibermiş ve Türk Telekom veriyormuş. Başka bir operatör kullanmıştım aslında ama Türk Telekom ekipleri eve gelmediği için 30 gün internetsiz kalmıştım.

Ayrıca eklemek istediklerim:

+ Sorun yoğunluktan olsa neden 10 gün iyi 10 gün kötü. İyi olduğu zamanlar hiç mi yoğunluk olmuyor?
+ Sorun binadan falan olsa diyorum 3-4 aylık daha bina ve altyapı.

Hiçbir şekilde problemimle ilgilenilmiyor. ne olacak bu işin sonu, keyif alamıyorum evimde. Ne önerirsiniz?

1 Dakika aralığı ile aynı sunucuya Speedtest üzerinden yaptığım test sonuçları da aşağıdaki gibidir. Stabil olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Not: Türk Telekom'a hem telefon üzerinden hem Twitter üzerinden hem de oim üzerinden ulaştığımda "bizlik bir problem yok." Diyerek sorun kapatılıyor.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    12,5 KB · Görüntüleme: 100
  • 2.jpg
    2.jpg
    14,2 KB · Görüntüleme: 90
Sorun ev tarafında değil santral tarafında olabilir.

Sorun ev tarafında olsa bırakın hız testi yapmayı sinirden kendinizi kesersiniz.

TT paraya kıyıp işini yapması lazım. 27ms ile CS oynarken artık 40ms alırsam dua ediyorum.

9. aydan beri FTTH'de kalite olarak ADSL standartı sunuyorlar.

Komşularda da var ise santral ile alakalıdır ISS'ini ara ve şikayet et. Telefonda da bolca kavga etmeyi unutma yoksa ilgilenmezler. 🤣

Hocam her türlü kavgayı yaptım emin olabilirsiniz. Israrla problem çözüldü diyerek kapatılıyor. Hatta artık o kadar bıktılar ki OİM üzerinden detaylı anlattığım halde aynı cevabı kopyala yapıştır yaparak şikayeti çözümlendirmeye çalışıyorlar.
Ne olacak bu işin sonu böyle? Ben evimde düzgünce internet kullanamayacak mıyım ya bu devirde?

Hayır başka firmaya da geçemiyorum o kadar çaresizim ki!
Sorun ev tarafında değil santral tarafında olabilir.

Sorun ev tarafında olsa bırakın hız testi yapmayı sinirden kendinizi kesersiniz.

TT paraya kıyıp işini yapması lazım. 27ms ile CS oynarken artık 40ms alırsam dua ediyorum.

9. aydan beri FTTH'de kalite olarak ADSL standartı sunuyorlar.

Yaklaşık 10 sene Turkcell'in ADSL'sini kullandım. Bunların hiçbirini yaşamadım. Ftth sistemde bu nasıl olur anlamış değilim gerçekten!

Artık o kadar sinirlerim bozuluyor ki eve gelesim gelmiyor. Başka firmaya da geçemiyoruz. Çünkü ftth altyapıyı istediklerine veriyorlar.

Hocam her türlü kavgayı yaptım emin olabilirsiniz. Israrla problem çözüldü diyerek kapatılıyor. Hatta artık o kadar bıktılar ki OİM üzerinden detaylı anlattığım halde aynı cevabı kopyala yapıştır yaparak şikayeti çözümlendirmeye çalışıyorlar.
Ne olacak bu işin sonu böyle? Ben evimde düzgünce internet kullanamayacak mıyım ya bu devirde?

Hayır başka firmaya da geçemiyorum o kadar çaresizim ki!
Genel Müdürlüğe git ve YouTube kanalımda bunu paylaşmak istemiyorum de. Korkup yaparlar zaten. Rezil olmaktan korkarlar.

Genel Müdürlüğe git ve YouTube kanalımda bunu paylaşmak istemiyorum de. Korkup yaparlar zaten. Rezil olmaktan korkarlar.

Hocam genel müdürlüğe gitsem, sizin söylediğinizi söylesem çocuk felan sanarlar muhtemelen :) Kaldıki Türk Telekom zaten rezil olmuş olacağı kadar. Atasözü haline gelen kelimelerin içerisinde "Türk Telekom" var.

Ayrıca onlar bu tekelleşme ile hiçbir şeyden korkacaklarını sanmıyorum. Karşıma çıkan insanlar hepsi orada çalışan yani ben onlara ne desem boş. Karşımda Türk Telekom'u dava edin beni uğraştırmayın diyeni bile gördüm.

Bir de şöyle bi durum var Türk Telekom genel müdürlüğü Ankara'da. Ben ise Anadolu'da küçük bir ilçede yaşıyorum. Bana çok uzak ve benim bulduğum ilçede de Türk Telekom'a ait müdürlük felan yok bi tek şeflik binası var. Orada da bu konularla ilgilenen bi insan olabileceğini de sanmıyorum. İl merkezine gitsem desem 3 saat felan sürer. Gitsem de boşuna gitmiş olurum eminim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı