FTTH vs VAE

xrking

Kilopat
Merhaba,

Daha önce Comnet VDSL kullanıyordum. Sonrasında ilçemize fiber altyapı geldi ve TurkNet'e geçiş yaptım. Ancak bu süreçte paket kaybı ve ping problemi yaşadım. Ardından Netspeed'e geçiş yaptım. Başlangıçta burada da benzer sorunlar yaşadım; fakat son iki haftadır sorunları düzelttiklerini söylediler ve kısmen bir iyileşme gözlemledim.

Şimdi sormak istediğim konu şu: Biz TurkNet veya Netspeed'ten hizmet alırken FTTH (fiber to the Home) mi kullanıyoruz, yoksa VAE (Türk Telekom altyapısı üzerinden sağlanan hizmet) mi alıyoruz?
Eğer doğrudan altyapının sahibi olan Türk Telekom'a geçiş yaparsam, alacağım hizmet diğer ISS'lere kıyasla daha kaliteli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evine ince cam, dışı beyazla kaplı fiber kablo geliyor mu? Fiber geliyorsa FTTH kullanıyorsun. Genellikle küçük ONT dediğimiz cihaza bağlanır ve oradan routera bağlanır yani evinde iki tane cihaz olur internet için. Fiber kutusu eğer dairede değilse apartmandaysa bu da FTTB oluyor. Evine RJ45 yani CAT6 geliyor ve direkt routera bağlanıyor. Eğer santrala olan uzaklık vs. ölçümlüyorsan, modemine giren kablo ince RJ11 ise ve modem arayüzünde DSL istatistikleri ve bağlantı türünde VDSL2 yazıyorsa VDSL yani bakır kablo kullanıyorsun. Hayır bazı durumlarda doğrudan altyapı sahibini kullanmak ping konusunda iyileşme sağlamıyor.

1750882277377.png

@fushigurotoji

bunlar max 200 veriyor. Türk telekoma geçsem 1000 verebiliyorlar. Hocam türk telekoma geçsem internetim dahamı kaliteli olur? netspeed türk telekomla benim aramda köprü görevimi görüyor?

Eki Görüntüle 2520594

@fushigurotoji

bunlar max 200 veriyor. Türk telekoma geçsem 1000 verebiliyorlar. Hocam türk telekoma geçsem internetim dahamı kaliteli olur? netspeed türk telekomla benim aramda köprü görevimi görüyor?
Evet. Telekom harici maksimum 200 alabilirsin. Telekom'a geçersen DNS engeli, kısıtlı VPN ve sansür gibi şeylerden etkileneceksin fakat daha yüksek hızın olur. Oyunlarda ping değerin pek değişmez çünkü Netspeed direkt Telekom altyapısını olduğu gibi kullanıyor. Yani tek kazancın hız olur başka bir şey değil. Hız önemliyse mecbur geçeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı