DarkSummer
Hectopat
Selam arkadaşlar. Bugün fitnessa başladım ancak nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Sizlerden tavsiye istiyorum.
Selam arkadaşlar. Bugün fitnessa başladım ancak nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Sizlerden tavsiye istiyorum.
İlk başlayanlar için Full body öneriliyor 1-3 ay kadar.
Ama eğer normal hayatın ya da iş hayatın fiziksel olarak aktif bir iş ise ppl = bölgesel çalışabilirsin.
Hamlığını atana kadar tüm vücudunu düşük ağırlıklar ile çalıştır. En fazla 10 günde hamlığını atarsın. Sonrasında ağırlıkları artır ve tüm vücudu çalıştırmaya en az 3-4 hafta devam et.
Sonrasında tüm hareketlerini 2 veya 3 güne bölebilirsin. Başta 2'ye bölmeni sonra 3'e bölmeni tavsiye ederim. Bu şekilde de ağırlık artırarak 2-3 ay kadar devam et.
Bundan sonrasını nasıl bir vücut tipi istediğine göre sen belirlersin.
Çok kabaca anlatıyorum bu kısmı; yapılı olmak istiyorsan yüksek ağırlık, az tekrar yap. Göğüsler çabuk şişer, omuzlar heybetli gösterir vs. Fit/atletik bir vücut istiyorsan hafif ağırlık çok tekrar yap. İnce bir bel, geniş kanatlar(sırt) ve tabii ki karnın. Tabii bu iki seçenek için yeme alışkanlığın ve kardiyo süren de değişiklik göstermeli.
Şu an çok kabaca konuşmak durumundayım maalesef ama kısaca böyle.
Ayrıca unutma. Kasların dinlenirken gelişir. Yani iyi beslenmen ve iyi dinlenmen yaptığın spordan daha önemlidir. Son uyarım ise; asla bacak gününü atlama.![]()
2 tabi süreçte kendine nasıl ilgilendiğini ve hedefine bağlı.Hocam 1 yılda istediğim seviyeye gelebilir miyim?
Hangi seviyeyi istediğine bağlı.Hocam 1 yılda istediğim seviyeye gelebilir miyim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.