Full-stack developer olmak için neler öğrenilmeli?

Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Full-stack developer olmak için yüklediğim görseldeki her şeyi öğrenmem gereklidir araya git öğren yazmışım ama bozmasın diye öyle yaptım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230418-052934_Docs.jpg
    Screenshot_20230418-052934_Docs.jpg
    48,4 KB · Görüntüleme: 278
Selam. Yolunuz baya uzun görünüyor. Başlamak için temel HTML&CSS ve Javascript (JS temelleri sadece) bilgileri edinmeniz yeterlidir. Sonra da Back tarafa geçip tam öğrenin. İlk back, sonra front öneririm. Ama back'e başlamazdan önce de front ile alakalı bir kaç şey bilmenizde fayda var. En azından back'te yapacağınız işlemlerin ne ile sonuçlanacağı ile ilgili aklınızda bir şeyler canlanabilir.

Selam. Yolunuz baya uzun görünüyor. Başlamak için temel HTML&CSS ve Javascript (JS temelleri sadece) bilgileri edinmeniz yeterlidir. Sonra da Back tarafa geçip tam öğrenin. İlk back, sonra front öneririm. Ama back'e başlamazdan önce de front ile alakalı bir kaç şey bilmenizde fayda var. En azından back'te yapacağınız işlemlerin ne ile sonuçlanacağı ile ilgili aklınızda bir şeyler canlanabilir.
js temelleri kullanarak ve framework kullanmadan yapabileceğiniz web sitesi insanların gözüne artık çok basit gelir

Html, css, javascriptt(vue/react) frond side için yeterli olacaktır backende ise laravel vs kullanabilirsin kanka

Arkadaşlar selam, Full-stack developer olmak için yüklediğim görseldeki her şeyi öğrenmem gereklidir araya git öğren yazmışım ama bozmasın diye öyle yaptım. Yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrıca angular vs öğrenmene gerek yok js kütüphanelerinde en çok react kullanılıyor yol haritası aşırı yanlış direk js fwden başlatıyor seni daha js bilmeden ilk önce html css(bootsrap vs) öğrendikten sonra javascript temelleri atıp vue js ya da react öğrenmen çok daha rahat olur backende geçtikten sonra db tarafında rahat edersin

50 tane framework yarım yamalak öğreneceğine 1 tanesini ekosistemi ile beraber tam öğren.

Mesela backend framework için PHP, Ruby, C#, Python, Javascript önüne ne geliyorsa yazmışsın. Veri tabanı olarak google'dan aratınca çıkan ne varsa yazmışsın yine.

Sadeleştirip 1, en fazla 2 dil üzerinde yoğunlaşarak tekrar oluştur bence.

JS temelleri kullanarak ve Framework kullanmadan yapabileceğiniz web sitesi insanların gözüne artık çok basit gelir.

HTML, CSS, javascriptt(vue/react) frond side için yeterli olacaktır backende ise Laravel vs kullanabilirsin kanka.

Ayrıca Angular vs öğrenmene gerek yok JS kütüphanelerinde en çok React kullanılıyor yol haritası aşırı yanlış direk JS FW'den başlatıyor seni daha JS bilmeden ilk önce HTML CSS(bootsrap vs) öğrendikten sonra JavaScript temelleri atıp vue JS ya da React öğrenmen çok daha rahat olur backende geçtikten sonra dB tarafında rahat edersin.

Peki önce roadmap sitesinden front endden mi başlamalıyım yoksa backend mi?

50 tane Framework yarım yamalak öğreneceğine 1 tanesini ekosistemi ile beraber tam öğren.

Mesela backend Framework için PHP, Ruby, C#, Python, JavaScript önüne ne geliyorsa yazmışsın. Veri tabanı olarak Google'dan aratınca çıkan ne varsa yazmışsın yine.

Sadeleştirip 1, en fazla 2 dil üzerinde yoğunlaşarak tekrar oluştur bence.

Hocam Back-End için nextjs önerir misiniz?

Bunlardan çok daha fazla teknolojiyi öğrenmen gerekecek ama tek bir dilde... Bu liste ne kadar popüler framework ve kütüphane varsa hepsinin listeye dökülmüş hali. Yatay genişliyor. Dikine ilerlemiyor.

Yazdıklarının çoğu birbirinin alternatifi. Çoğuna gerek yok bile.
Bir framework gider, başkası gelir. Önemli olan yazılım prensiplerini, mimarilerini ve yapı taşlarını öğrenmek. Bunun içinde sürekli araştırmak, bolca pratik yapmak falan geliyor.
Aynısı programlama dilleri içinde geçerli.
Bunu başardıktan sonra ister Js yaz isterse Ruby. Çünkü ne yaptığını ve nasıl öğreneceğini biliyorsun artık.

Listeyi sadeleştirirsek;
- Git
- html & css ve dom javascript.
- JavaScript ileri seviye.
- TypeScript
- Burada React veya Vue falan yazmayacağım. Projeden projeye değişen bir seçim. Ama salla bir tanesini dersen React.

- SQL ve NoSQL
- NodeJS
- Express

Backend tarafında C#, Python,ruby, Java, kotlin vs kullanabilirsin. Tercih meselesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı