FX 6300 ASUS GTX780 DirectCU II sistem alınır mı?

Bu ekran kartı 2013 yılında çıktı. Yani 2018 yılına kadar çıkmış çoğu oyunu sorunsuz oynatır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu da sizin kartın tamamen ne olduğunu gösteriyor. KArt güçlü ama VRAM yok...
AAA oyunlardan örnek verebilir misiniz? Benim oynadığım sadece belli başlı oyunlar var öyle Witcher 3 falan oynamam.

Neden kassın? :D dediğin oyunları Ultra'da oynatacak seviyede. Dahası yeni çıkan oyunları oynayabilirsin.

Eğer öyle ise Ultra da oynarım 😀 ama ne grafiğe takıntım var ne de daha iyi ekran kartına beni idare etsin akıcı şekilde oyun oynayayım yeter.
Bu ekran kartı 2013 yılında çıktı. Yani 2018 yılına kadar çıkmış çoğu oyunu sorunsuz oynatır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu da sizin kartın tamamen ne olduğunu gösteriyor. Kart güçlü ama VRAM yok...

VRAM yok derken tamamen mi yani 0 mı? Yoksa az mı?

Eğer öyle ise Ultra da oynarım 😀 ama ne grafiğe takıntım var ne de daha iyi ekran kartına beni idare etsin akıcı şekilde oyun oynayayım yeter.

VRAM yok derken tamamen mi yani 0 mı? Yoksa az mı?
Yani GPU olarak belki 1060 gücünde iken VRAM kartı limitliyor. Az demek istedim burada. Bahsettiğiniz oyunların hepsini yüksek ayarlarda oynatır. Tabi termal macunları falan iyi temizleyin.

Bu arada fx6300 1080p de darboğaz yapacak o ekran kartına.
Bundan Eminmisiniz? Eğer öylle ise 1080p de oynamam.
Yani GPU olarak belki 1060 gücünde iken VRAM kartı limitliyor. Az demek istedim burada. Bahsettiğiniz oyunların hepsini yüksek ayarlarda oynatır. Tabi termal macunları falan iyi temizleyin.

Tabii ki termal macunu yenileyeceğim. Fanları temizleyeceğim sağlıklı çalışsın diye.
Peki bu sistem beni kaç yıl götürür düzgün kullanır isem?

Bundan Eminmisiniz? Eğer öylle ise 1080p de oynamam.

Tabii ki termal macunu yenileyeceğim. Fanları temizleyeceğim sağlıklı çalışsın diye.
Deli saçması bir yorum. Çözünürlük arttıkça darboğaz azalır. Çünkü işlemciye binen yük değişmemesine rağmen ekran kartına daha fazla yük biner. 1080p'de daha rahat oynarsınız. Eğer darboğaz bile yapsa bulldozer mimarisi OC yapmaya çok uygun, iki tık ile sorun çözülür.

Deli saçması bir yorum. Çözünürlük arttıkça darboğaz azalır. Çünkü işlemciye binen yük değişmemesine rağmen ekran kartına daha fazla yük biner. 1080P'de daha rahat oynarsınız. Eğer darboğaz bile yapsa bulldozer mimarisi OC yapmaya çok uygun, iki tık ile sorun çözülür.

Teşekkür edeirm bilgi için. Peki bu sistem beni kaç yıl götürür düzgün kullanma ile?

Deli saçması bir yorum. Çözünürlük arttıkça darboğaz azalır. Çünkü işlemciye binen yük değişmemesine rağmen ekran kartına daha fazla yük biner. 1080p'de daha rahat oynarsınız. Eğer darboğaz bile yapsa bulldozer mimarisi OC yapmaya çok uygun, iki tık ile sorun çözülür.
Evet +1000tl bir sıvı soğutmayla O.C yaparsa belki. Totodan konuşmuyorum, benchmark sonucu ortaya çıkan değerleri veriyorum.
Adsız.png
Adsız2.png

Benim şahsi tavsiyem bakımları yaptıktan sonra direkt olarak sıvı soğutma takın. OC ile adam oluyor o işlemciler ve OC yapılınca kışın odanızda kalorifer bile yakmazsınız. Prescott işlemcilerden de sıcaklar öyle diyeyim size.

Teşekkür edeirm bilgi için. Peki bu sistem beni kaç yıl götürür düzgün kullanma ile?
Dediğim gibi 4-4.5(orijinali 3.5-3.8boost) GHz clocklayıp soğutmasını da iyi tutarsanız 2-5 sene arası daha gider. Mümkünse 16 GB 2400 MHz ram takın zira AMD işlemciler yüksek ram frekansı severler.
Evet +1000tl bir sıvı soğutmayla O.C yaparsa belki. Totodan konuşmuyorum, benchmark sonucu ortaya çıkan değerleri veriyorum.
Eki Görüntüle 1146469Eki Görüntüle 1146470
Bu benchmark sonuçlarına inanmak ayrı bir kafa zaten. Hiçbir zaman adam akıllı işe yaradıklarını görmedim. Ayrıca bir işe yaradığını varsayıyorum, %13 bir şey değil. "Bu ne özgür kardeş, osuruk" sözlerini hatırlattı bana.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı