FX 6300 Sistemde güç dalgalanması sorunu

OytunÇoban

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konuya "güç dalgalanması sorunu" yazdığımı ama emin olmadığımı belirtmek isterim.

FX6300
Gigabyte GA-970A-UD3P
Corsair Vengeance 1600MHz CL9 4GB
Sapphire R9 280 Dual-X
Corsair 200r 550W şeklinde bir sisteme sahibim.
Harddiskim Samsung 500GB 7200RPM SataII 16MB

bilgisayarın güç kablosu bir 3lü prize o 3lü priz de bir başka 3lü prize bağlı durumda. 2. üçlü priz ise topraklanmış bir prize takılı.

Sistemi ateşleyecek "power" düğmesine bastığım anda ışıklar yanıp fanlar dönüyor ve hemen duruyor 1.5-2 saniye sonra ışıklar tekrar yanıyor ve fanlar dönmeye başlıyor, normal bir şekilde açılıyor. İşlemci overclock edildi (@4GHz, Turbo-4.2GHz) anakartın BIOS ayarlarında bir problem olmasından şüpheleniyorum, sanırım oraları biraz karıştırdım. Sistemi ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu annemin disk birleştirme sırasında bilgisayarı kapattııktan sonra sistem çok kötü bir hal almıştı mecburen C bölümünü biçimlendirip temiz 8.1.1 Pro kurulumu yapmıştım. Sanırım o zamandan beri sistemimde böyle bir sorun var. Video kameram geldiğinde videolu olarak gösterebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam sorununa çözüm olmayacaktır fakat benim önerim 3 lü prize bi 3 lü daha takıp kullanma. Zamanında forumda belirttiğim Pc'min kapanma problemi vardı. Buradan bir çözüme ulaşamayınca yabancı sitelere yazdım. Oradan birisi prizleri kontrol etmemi istedi ve benim durumumda senle aynıydı. Bu olaya ''Daisy Chaining'' denildiğini ve uzak durulması gerektiğini söyledi.Ben çözüme böyle ulaştım sadece bir öneri.

Arkadaşlar @WenTeS arkadaşımızın dediği durumu düşündüm, prizlerin ikiside akım korumalı değil ana priz de topraklı mı emin bile değilim yarın bir akım korumalı priz alıp onunla deneyeceğim çünkü artık işin ciddi olduğunu uyku moduna bıraktığım bilgisayarın açmaya çalıştığımda tepkisiz kalmasından anladım. Ekran kartının ışığı dahi yanmıyordu. Sanırım Güç kaynağımın koruma modu böyle çalışıyor, sisteme elektrik yollamayarak.

@Silinen üye hocam sistem 60 dakikalık stress testinden maksimum 66 derece ile ayrıldı. Stress testinde 4.2GHz hızında çalışıyordu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı